Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Eva-Lena Kvarnlöf
  • teknisk administratör
  • Tfn: +4656016064
  • Mobil: +46738413349
  • E-post: eva-lena.kvarnlof@torsby.se
  • Besöksadress: Bergebyvägen 25, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Vattenmätare, avläsning av

Alla som har kommunalt vatten/avlopp med mätare ska läsa av mätaren en gång per år. Avläsningen lämnar du enligt de anvisningar som står på självavläsningskortet du får i oktober.

Viktigt med avläsning

Då vet du att du betalar för rätt vattenförbrukning, eftersom din avgift är beroende av vilken mätarställning du angett. Den preliminära avgiften bestäms av din avläsning. Har du betalat för mycket så får du pengar till­baka. Har du betalat för lite ska du betala in mellanskillnaden.

Ha som rutin att kontrollera vattenmätarens räkneverk när du får din VA-faktura. Då kan du upptäcka läckor, otäta kranar eller andra fel i tid. En vattenkran som droppar eller en WC-stol som står och rinner kan kosta stora pengar.

Ändra förbrukning

Vill du ändra din förbrukning under året kontaktar du tekniska avdelningen och meddelar den aktuella mätarställningen och vilken förbrukning du vill ha.

Ägarbyte

Vid försäljning av fastighet ska ägarbytet anmälas till tekniska avdelningen av säljaren. Finns det kommunalt vatten/avlopp med mätare ska avläsning av mätaren ske. Avläsningen görs av både säljare och köpare tillsammans.

Fakturan

Fakturor skickas alltid till fastighetsägaren som är betalningsansvarig. Hyrs fastigheten ut får du som fastighetsägare själv debitera hyresgästen.

Innehållsansvarig: Carl Johan Magnusson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen