Torsby kommun
Torsby kommun

Vision Torsby 2040

- Vad vill du att Torsby kommun ska vara känt för år 2040?
- Vad är det absolut viktigaste som ska ha hänt för att det ska vara sant år 2040?
- Vad är det som gör att du väljer att bo i Torsby kommun år 2040?
- Vad är det som gör att människor väljer att flytta till Torsby kommun år 2040?

Det är några av de frågor som politiker från kommunfullmäktige ställer till kommuninvånarna och också till personer som lever och bor utanför kommunen under hösten och vintern. Nu fortsätter nämligen det påbörjade arbetet med Vision Torsby 2040. Nästa steg är att utifrån dialog och en enkät ta fram ett underlag till den nya visionen.

Med Torsby och Torsby kommun avses hela det geografiska området Torsby kommun.

Skicka gärna länken till webbformuläret till dina vänner i och utanför kommunen

När du har fyllt i webbformuläret/enkäten längre ner på sidan - skicka gärna den här länken www.torsby.se/vision2040 till dina vänner/bekanta/släktingar som bor i och utanför kommunen.

Tack för att du hjälper till att svara på frågorna senast måndag den 16 november 2020

För att politikerna ska nå så många personer som möjligt nu under svarsuppsamlingsfasen finns fler sätt att svara på frågorna. Du som svarar är naturligtvis anonym, det enda du svarar på, utöver frågorna är kön, ålder och bostadsort.

Dialog på offentliga platser

Fr o m vecka 40/2020 finns politikerna runt om i kommunen, t ex vid lanthandeln, matvarubutiken, fotbollsplanen, återvinningscentralen och andra offentliga ställen. Politikerna vill då intervjua kommuninvånarna och andra personer för att ta del av och anteckna tankar om framtidens Torsby.

Webbformulär/enkät - här är de fyra frågorna

Klicka här så kommer du till webbformuläret/enkäten

Pappersenkäter

Det finns också pappersenkäter att fylla i och lämna in på bokbussen, på Torsby- och Sysslebäcks bibliotek, på sevicepunkterna runt om i kommunen. Från och med onsdag vecka 44/2020 finns det också möjlighet att fylla i och lämna enkäten på Folkhögskolan i Stöllet. Dina svar lägger du i en låda/tunna på respektive ställe. I TorsbyBladet vecka 44/2020 finns enkäten att fylla i, klippa ut och lämna på något av ovanstående ställen - eller skicka till oss på adress:
Torsby kommun
Sara Johansson
1. Kommunkansliet
685 80 Torsby

Varför gör vi det här?

Svaren på frågorna kommer att ligga till grund för visionsdokumentet Vision Torsby 2040, som arbetas fram av politiker och tjänstemän. Dokumentet kommer att bestå av ett antal prioriterade områden och mål som är särskilt viktiga att arbeta med. Det fungerar då som ett övergripande styrdokument och ligger till grund för kommunala beslut och genomföranden. Vision Torsby 2040 blir ett viktigt verktyg för att skapa framtidens Torsby.

Region Värmland har tagit fram ett motsvarande strategidokument för hela Värmland, läs den på www.varmlandsstrategin.se och tyck till där om deras förslag.


Se annons nr 1 om Vision Torsby 2040 (TorsbyBladet vecka 40/20, onsdag 30/9-20)PDF

Se annons nr 2 om Vision Torsby 2040 (TorsbyBladet vecka 44/20, onsdag 27/10-20)PDF


Frågor eller mer info om Vision Torsby 2040

Har du frågor eller önskar mer info om arbetet med Vision Torsby 2040, vänligen kontakta Sara Johansson, samhällsplanerare, Torsby kommun, på e-post sara.johansson@torsby.se


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

 • Kommunkansliet
 • Telefon: 0560-160 00
 • E-post: torsby.kommun@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 1. Kommunkansliet
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person

 • Sara Johansson
 • samhällsplanerare
 • Tfn: 0560-160 18
 • Mobil: 073-079 96 33
 • E-post: sara.johansson@torsby.se
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Till toppen