Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

IT-infrastruktur

I Torsby kommun finns det inget stadsnät utan det är Telia som ansluter fastigheter till fiber. Tack vare Region Värmlands projekt Bredbandsutbyggnad i Värmlands län, fiberföreningar och Telia finns det fiber i så gott som hela Torsby kommun. Du kan också få bredband via ADSL och det mobila 4G- och 5Gnätet.

Bredband via fiber

Enligt PTS mätning år 2022 var 76 procent av hushållen anslutna till fiber, då är inte fritidshus medräknade så procenten är något högre om man räknar med dem. Det finns fiber utbyggt så att 95 procent av hushållen hade tillgång till fiber enligt PTS mätning år 2022. I de 95 procenten har PTS räknat med både som har inkopplat redan och de som inte har inkopplat men där det finns fiber i området.

Vill du veta om det finns fiber?

Om du inte kan få information från tidigare ägare om det finns fiber så kan du kontakta Telia kundtjänst på telefonnummer 020-11 85 00 eller söka på adressen på www.anslutning.telia.se eller på www.fibertillalla.se.

Vill du beställa fiber?

Då går du in på www.anslutning.telia.se och söker på adressen. Finns adressen så kan du lägga en beställning, finns den inte kan du göra en intresseanmälan på adressen. Du kan också ringa till Telias kundtjänst på telefonnummer 020-11 85 00 för att få mer information.

Orter med ADSL

Kopparnätet stängs ned löpande över hela Sverige och i Torsby har det stängts ned i större delen av kommunen. I Stöllet, Sysslebäck och Torsby tätort finns ADSL, alltså bredband genom telefonjacket, ännu kvar men kommer att försvinna inom de närmaste två åren.

Mobilt bredband

Det finns mobilt bredband med 2G, 4G och 5G från flera operatörer.Tänk på att täckningen skiljer mycket mellan olika leverantörer så kontrollera täckningskartorna innan du beställer.

Vill du teckna abonnemang?

För att se vilka tjänsteleverantörer och typer av abonnemang du kan beställa går du in på Bredbandsval.

Innehållsansvarig: Peter Ljunglöf
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: