Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • Barn- och utbildningskansliet
 • Telefon: +4656016292
 • E-post: bun@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 50. Barn- och utbildningsnämnden
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person

 • Johan Nilsson
 • Skolchef
 • Tfn: +4656016027
 • Mobil: +46732807357
 • E-post: johan.nilsson@torsby.se
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Tryggare skolmiljöer i Torsby kommun

Tryggare skolmiljöer i Torsby kommun är ett arbete där fokus ligger på att öka trivseln, tryggheten och studieron på våra skolor. Arbetet utgår från skolorna, men även aktörer som Polisen, socialtjänsten, Svenska kyrkan och Region Värmland deltar på olika sätt.

Vi vet att fullgjord skolgång är en skyddsfaktor för våra barn och ungdomar och om de trivs och känner sig trygga i skolan ökar möjligheten för fler att klara av skolåren. Ett par andra skyddsfaktorer som vi vet är välidgt viktiga är realtionen mellan barn och föräldrar samt en meningsfull fritid.

Ökad trivsel i skolan

Inom Tryggare skolmiljöer i Torsby kommun arbetar vi med öka trivseln, både för våra elever och de som på något sätt arbetar i skolan. Vi arbetar också med att alla ska känna sig trygga och delaktiga. Studieron är väldigt viktig, så vi fokuserar även på den.

Föräldramöten på Frykenskolan

Under våren 2023 lägger vi fokus på Frykenskolan. Eleverna arbetar mycket med värdegrund och andra frågor som fångats upp i senaste trygghetsundersökningen. Parallellt med detta har vi börjat ha träffar med vårdnadshavare. Detta gör vi genom att bjuda in till föräldramöten där man kan delta både fysiskt och digitalt. Vi kommer att ha olika fokus på våra träffar och vill man delta även om man inte har barn på just Frykenskolan så går det jättebra. Vi kommer att lägga ut länkar till alla träffar på den här sidan.

Föräldramöte 9 februari

Det första föräldramötet var den 9 mars och då hade vi vädligt bra uppslutning och engagemang. Det var cirka 110 personer som deltog i rummet och ytterligare 60 som deltog digitalt. På mötet deltog Lars Stiernlöf från Agera Värmland som pratade om våldsbejakande extremism.

Föräldramöte 27 april

Nästa möte planeras till den 27 april. Vårdnadshavare som har barn på Frykenskolan kommer att få information via Schoolsoft, övriga finner den här.

Möten i samarbete med andra aktörer

Under arbetet med Tryggare skolmiljöer i Torsby kommun kommer vi även att ordna möten tillsammans med andra aktörer. När det är möjligt kommer vi att erbjuda både fysiskt och digitalt deltagande. Alla är välkomna!

Möte om narkotika 22 mars - OBS, ny lokal!

Den 22 mars klockan 19 ordnar Svenska kyrkan ett möte om nakotika. Mötet hålls i Fryksände kyrka i Torsby. Observera att vi har bytt plats och att vi nu ska vara i kyrkan istället för i församlingshemmet!

Det går bra att delta digitalt.

Klicka här så kommer du till mötet, eller kopiera och klista in den här länken i din webbläsare så kommer du direkt till mötet, https://events.teams.microsoft.com/event/a2dc27a6-4951-42b7-979b-5f5570435f63@8855719a-fe71-47b7-ae61-253b9c5fa679.

Följ oss på instagram

Följ vårt arbete på instragramkontot @tryggareskolmiljoertorsby.

Sidan uppdateras löpande

Den här sidan kommer att uppdateras med mötestillfällen och länkar allt eftersom vi planerar dem.

Innehållsansvarig: Johan Nilsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen