Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

  • Barn- och utbildningskansliet
  • Telefon: +4656016292
  • E-post: bun@torsby.se
  • Postadress:
  • Torsby kommun
  • 50. Barn- och utbildningsnämnden
  • 685 80 Torsby
  • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Skolmat, lunch i grundskolan

Måltiderna i förskola och skola har stor betydelse för barns hälsa, sociala gemenskap, trivsel och inte minst lärande. Måltiderna ger goda möjligheter att på ett roligt och naturligt sätt påverka såväl matvanor som attityder till mat i positiv riktning

Matsedel för luncher i skolan.

Vi har kostrutiner för förskola och skola som vi följer. Vi har också en köttfri dag i veckan på våra skolmatsedlar med tanke på miljön.

Lunchen i skolan består av huvudrätt, hårt bröd, bordsmargarin och måltidsdryck är mjölk eller vatten. Till lunchen ska det finnas minst 3 sorters grönsaker att välja på. Vi lägger stor vikt vid grönsaksbuffén så att det ska finnas något för alla att välja på. I många matsalar finns pasta med som alternativ i grönsaksbuffén. Även ett vegetariskt lunchalternativ erbjuds.

Specialkost serveras till de barn och elever som har behov av särskild mat på grund av medicinska skäl, det vill säga sjukdom eller allergi. Detta ska bestyrkas med läkarintyg som lämnas till respektive förskolechef alternativt skolsköterska. Förskolechef respektive skolsköterska meddelar köket.

Skolorna har kostråd minst en gång per år. Rådet består av barn/elever, personal, skolsköterska och personal från kostenheten. Rådet är ett forum för diskussion kring kosten på respektive enhet.

Innehållsansvarig: Eva-Britt Olsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen