Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

 • Maria Altonen
 • Projektadministratör
 • Tfn: +4656016635
 • Mobil: +46702430732
 • E-post: maria.altonen@torsby.se
 • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Dags att nominera till Skillnadpriset 2024

Välkommen att nominera till Skillnadpriset 2024. Längre ner på sidan finns två formulär, ett för att nominera en individ och ett för att nominera en förening/grupp.

Nominera till två kategorier under perioden 8 maj-18 augusti

Skillnadpriset är sedan ett år tillbaka uppdelat i de två kategorierna Individ och Förening/grupp, båda med ej vinstdrivande syfte. En första- och en andrapristagare per kategori kommer sedan att röstas fram och hyllas.

Under perioden 8 maj-18 augusti ber vi allmänheten att nominera till dessa två kategorier, var och en för sig. Den/de du nominerar ska verka i området Torsby kommun, och ha gjort positiv skillnad för dig eller någon annan, i stort eller smått.

Lämna in dina nomineringar genom att fylla i formulären och skicka in formulären nedan. Varje nomineringen ska innehålla:

 • Namn på den INDIVID och den FÖRENING/GRUPP du vill nominera till.
 • En förklarande motivation (cirka 50-100 ord).
 • Ditt namn och telefonnummer/e-postadress

Nominera flera - använd gärna formulären här nedan

Om du vill skicka in fler nomineringar så går det naturligtvis bra, fyll i så fall i formuläret/formulären fler gånger, en gång för varje nominering.

Jag vill nominera en "INDIVID utan vinstdrivande syfte"

Fyll i formuläret här nedan och klicka på "Skicka".Jag vill nominera en "FÖRENING/GRUPP utan vinstdrivande syfte"

Fyll i formuläret här nedan och klicka på "Skicka".Du kan också lämna din nominering så här

 • E-post till skillnadpriset@torsby.se
 • Vanlig post till Torsby kommun, 1. Kommunkansliet, 685 80 Torsby.
 • Lämnas skriftligt till receptionen, kommunhuset i Torsby eller Samverkanskontoret i Sysslebäck. Du kan lägga ditt nomineringsbidrag i brevlådan vid någon av entréerna.

Märk e-posten/kuvertet med ”Skillnadpriset”.

Två förstapris - ett till varje kategori

Vi är stolta över att dela ut två förstapris, som går till den/de som fått flest röster från allmänheten. Förstapriset består av en lokalt producerad minnesgåva i form av en tavla (Fine Art Print/Giclée) inom glas och ram av lokale Ransbykonstnären Albin Liljestrand, och ett presentkort på 5000 kronor att använda hos butikerna som är medlemmar i näringslivsföreninigen iTorsby.

Två andrapris - ett till varje kategori

De fina andrapriserna består av ett glasfat på ca 40 cm i diameter, lokalt tillverkat av Liesbeth Singeling som drev Stillning Glas & Textil i Bograngen.

Processen från nominering till prisutdelning

1) Direkt efter nomineringsperioden
När nomineringstiden är slut, efter den 18 augusti, överlägger juryn de inkomna nomineringarna, och finalisterna för de båda kategorierna tas fram. Juryn består av representanter från Torsby kommun och näringslivsföreningen iTorsby. Fakta om priset kommuniceras här på webbplatsen, i Torsbybladet, på facebook och i Torsby kommuns informationstidning Torsby Nu.

2) Dags att rösta
Onsdag 18/9 publiceras finalisterna i Torsbybladet, här på webbplatsen och på Facebook. Då ber vi allmänheten att rösta fram en vinnare i de båda kategorierna. Röstningsperioden pågår t o m söndag 20/10. Mer info kommer när röstningsperioden närmar sig.

3) Prisutdelning:
Skillnadpriset delas ut och vinnarna hyllas under festliga former på dagen på Syssleträffen, lördagen den 2 november.

Se tidigare års finalister och vinnaren av Skillnadpriset (2023, 2022, 2021, 2020, 2019) Här ser du också vinnarna av idrottspriserna 2019: Rookiepokalen, Eldsjälspokalen och Idrottspokalen.


Kort om Skillnadpriset

Priset är framtaget i ett samarbete mellan Torsby kommun, Tuab, näringslivsföreningen iTorsby i syfte att hylla det goda och viktiga i att göra skillnad. Priset delas ut under festliga former på Syssleträffen, som är ett årligt samarbetesevent av de samma. Årets Syssleträff planeras sedvanligt till Alla Helgons Dag, lördagen den 2 november 2024.

Innehållsansvarig: Anna-Lena Carlsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: