Torsby kommun
Torsby kommun

Skillnadpriset 2020

Årets tre finalister är utsedda och du kan rösta till och med 15 november

Skillnadpriset2020 finalister

De tre som gick vidare till final till Skillnadpriset 2020, från vänster: Joe Bengtsson, Kärrbackstrand, Johnny Andersson, Västra Vadje och Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, representeras här av Kristin Bergkvist.


Gå direkt till röstasidan 

Röstasidan innehåller ett formulär som du kan fylla i om du vill rösta här via vår webbsida. På röstasidan kan du också läsa hur du kan rösta på andra sätt.

Röstasidan är öppen under perioden 9 september - 15 november.


Juryns motiveringar

Joe Bengtsson, Kärrbackstrand, Sysslebäck

Motivering: Joe Bengtsson, president i Republiken Nordvärmland, har med sitt driv och sitt engagemang gjort stor skillnad på många sätt. Han är och har varit engagerad i landsbygden han lever i, han kämpar för att Klarälvdalen ska utvecklas och samtidigt bevara det som är bra. Joe har satt Kärrbackstrand på kartan i och med hans initiativ till kulturella samarbeten och träffar i byns Folkets hus.

Johnny Andersson, Västra Vadje, Torsby

Motivering: Aldrig någonsin har väl så många människor setts i rörelse som när Torsbyrundan och Naturpasset i Sysslebäck startade i våras. Johnnys arbete med motionsrundorna har skapat en folkrörelse utan dess like. Flera tusen människor, såväl invånare som besökare, har via Johnnys kartor besökt ställen i kommunen som nog aldrig tidigare upplevts. Johnny har gjort skillnad, för många, på kort tid.

Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, Torsby

Motivering: Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, med Kristin Bergkvist i spetsen, är en ideell organisation som erbjuder en fristad och hjälp för kvinnor och barn när den behövs som allra mest. Tjej- & Kvinnojourens arbete är viktigt för kvinnor och barn som utsätts för våld i nära relationer. Tjej- & Kvinnojouren kämpar med små medel och stort hjärta för att göra skillnad.

 

Processen från nominering till prisutdelning

 • Under perioden 6 maj - 16 augusti 2020 uppmanades allmänheten att lämna in nomineringar till årets Skillnadpris. Nomineringen och fakta om priset kommuniceras i Torsbybladet, på facebook och i Torsby kommuns informationstidning Torsby Nu.

 • Vecka 35/20 sammanställdes de inkomna nomineringarna och de tre finalister tas fram av juryn, som består av representanter från Torsby kommun, Tuab och företagarföreningen iTorsby.
 • Vecka 37/20 offentliggör vi de tre utvalda finalisterna här på vår webbsida, på facebook och i Torsbybladet.

 • Under perioden 9 september - 15 november pågår allmänhetens röstning på de tre finalister som juryn tagit fram. Allmänheten kommer då att kunna rösta på följande sätt.

  * Länk till röstningsformulär (i gröna rutan här ovan).

  * E-post till skillnadpriset@torsby.se 

  * Vanlig post till Torsby kommun, 1. Kommunkansliet, 685 80 Torsby. Märk kuvertet med "Skillnadpriset"

  * Skriv namnet på den finalist du vill ska vinna på en lapp och lägg i någon av röstningslådorna i följande receptioner:
  - Kommunhuset i Torsby.
  - Samverkanskontoret i Sysslebäck.
  - Bokbussen, på alla stopp den gör när den är ute på sin runda i kommunen.

Prisutdelning söndag den 6/12 i Sysslebäck

Syssleträffen 2020, där Skillnadpriset skulle ha delats ut, är inställt på grund av det rådande läget med coronapandemin.

Vi kommer i stället att ordna en festlig och trivsam happening med prisutdelning av Skillnadpriset utomhus söndagen den 6 december (andra advent) i samband med att näringslivsföreningen iTorsby lottar ut vinster i TorsbyTuren. Mer info kring prisutdelningen kommer.

Fakta om Skillnadpriset

Priset är framtaget i samarbete mellan Torsby kommun, Tuab och näringslivsföreningen iTorsby i syfte att hylla det goda och viktiga i att göra skillnad. Priset delas i vanliga fall ut under festliga former på Syssleträffen, som är ett årligt samarbetesevent av de samma. Årets Syssleträff är inställd med hänsyn till det rådande coronaläget - men vi kommer att ordna en festlig prisutdelning söndagen den 6 december. Se text om prisutdelning ovan.

Se 2019 års finalister och vinnaren av Skillnadpriset. Här ser du också vinnarna av idrottspriserna 2019: Rookiepokalen, Eldsjälspokalen och Idrottspokalen.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

Person

 • Maria Altonen
 • projektadministratör
 • Tfn: 0560-166 35
 • Mobil: 070-243 07 32
 • E-post: maria.altonen@torsby.se
 • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen