Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Maria Altonen
  • Projektadministratör
  • Tfn: +4656016635
  • Mobil: +46702430732
  • E-post: maria.altonen@torsby.se
  • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Tidigare års nominerade och vinnare av Skillnadpriset

Bilden nedan: De tre finalisterna och vinnaren av 2021 års Skillnadpris. Vann gjorde Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, under ledning av Kristin Bergkvist, som för andra året i rad nominerades till Skillnadpriset. Tjej- och Kvinnojouren Nordvärmland hjälper, stöttar och finns för tjejer och kvinnor varje dag året runt, om och när de behövs som allra mest. Stort grattis! På delad andraplats kom Tempo Nordvärmland Livs & Restaurang med Torbjörn Persson i spetsen och Torsby IF:s fotbollstränare André Liljemark och Anders Danielsson.

Tempo Nordvärmland Livs & Restaurang, med Torbjörn Persson i spetsen
Motivering: Tempo Nordvärmland, med Torbjörn Persson i spetsen, är lanthandeln i Ambjörby som drivs av föreningen Nordvärmlands FF. Torbjörn är ansvarig för lanthandeln och ”allt i allo” på plats. Lanthandeln har på ett fantastiskt sätt organiserats för att hjälpa äldre från norr till söder i kommunen, under pandemin. Torbjörn har tagit ett stort samhällsansvar i och med lanthandelns hemkörning av mat och medicin till människor i åldern 70+, oavsett avstånd och utan kostnad för tjänsten. Torbjörns driv, personlighet och positiva inställning har berört och gjort stor skillnad för många under en besvärlig tid.


Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, under lrdning av Kristin Bergkvist

Motivering: Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, under ledning av Kristin Bergkvist, är en ideell organisation med kontor och möteslokaler i Torsby. De finns för kvinnor och barn, varje dag året runt, om och när de behövs som mest. Det kan handla om att få hjälp och stöttning vid våld i nära relationer, eller i andra situationer, exempelvis om och när kvinnor och tjejer är i behov av någon utomstående att prata med, självklart anonymt om så önskas. Tjej- & Kvinnojouren arbetar med små medel, stor kunskap och stort hjärta. Det stöd och den fristad de erbjuder gör stor skillnad för utsatta kvinnors och barns välbefinnande och liv, på kort och lång sikt.


André Liljemark & Anders Danielsson, fotbollstränare, P-06, Torsby IF

Motivering: Fotbollstränarna André och Anders har med stort engagemang följt pojklaget P-06 i Torsby IF sedan pojkarna var i 6-årsåldern. De två tränarna ställer upp för pojkarna i vått och torrt och ur och skur, de fixar, ordnar och finns där och peppar, stöttar och hjälper pojkarna, såväl i laget som individuellt. Andrés och Anders insatser som tränare har positiv inverkan på pojkarnas utveckling, på och utanför fotbollsplanen. Träningarna och samarbetet har svetsat samman laget till en omtänksam grupp ungdomar. Pojklaget består av ett gäng fina förebilder för yngre killar och tjejer, såväl idrottsligt som i övriga livet.

Skillnadpriset 2020

Bilden nedan: De tre finalisterna och vinnaren av 2020 års Skillnadpris. Vann gjorde Johnny Andersson, som tack vare sitt stora engagemang och sina kartor lockat ut många människor att motionera och röra på sig i skog och mark. Grattis och hurra! På delad andraplats kom Tjej- & kvinnojouren Nordvärmland och Joe Bengtsson, Kärrbackstand.

Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, Torsby
Motivering:
Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, med Kristin Bergkvist i spetsen, är en ideell organisation som erbjuder en fristad och hjälp för kvinnor och barn när den behövs som allra mest. Tjej- & Kvinnojourens arbete är viktigt för kvinnor och barn som utsätts för våld i nära relationer. Tjej- & Kvinnojouren kämpar med små medel och stort hjärta för att göra skillnad.

Johnny Andersson, Västra Vadje, Torsby
Motivering:
Aldrig någonsin har väl så många människor setts i rörelse som när Torsbyrundan och Naturpasset i Sysslebäck startade i våras. Johnnys arbete med motionsrundorna har skapat en folkrörelse utan dess like. Flera tusen människor, såväl invånare som besökare, har via Johnnys kartor besökt ställen i kommunen som nog aldrig tidigare upplevts. Johnny har gjort skillnad, för många, på kort tid.

Joe Bengtsson, Kärrbackstrand, Sysslebäck
Motivering:
Joe Bengtsson, president i Republiken Nordvärmland, har med sitt driv och sitt engagemang gjort stor skillnad på många sätt. Han är och har varit engagerad i landsbygden han lever i, han kämpar för att Klarälvdalen ska utvecklas och samtidigt bevara det som är bra. Joe har satt Kärrbackstrand på kartan i och med hans initiativ till kulturella samarbeten och träffar i byns Folkets hus.

Skillnadpriset 2019

Bilden nedan: Vinnare av 2019 års Skillnadpris var Tina Bengtsson, grundare av Facebookgruppen Julhjälpen i Torsby. Här tar hon emot pris och hyllningar. På fotot nedan ser vi också de tre vinnarna av idrottspriserna under Syssleträffens festligheter på kvällen den 2 november 2019 i GA-hallen i Sysslebäck.

Pristagarna tillsammans med kommunalråden. Från vänster: Kommunalråd Anna-Lena Carlsson (C), årets vinnare av Rookie-pokalen Elin Sundén, årets vinnare av Eldsjälspokalen Lasse Andersson, årets vinnare av Idrottspokalen Linus Östlund, kommunalråd Ann-Katrin Järåsen (S) och historiens första pristagare av Skillnadpriset, Tina Bengtsson, grundare av facebookgruppen Julhjälpen i Torsby. Foto: Ulrika Andersson.

Inge Olsson, SO-lärare på Frykenskolan i Torsby.
Motivering: Inge Olsson har under många år, genom sitt engagemang, sin drivkraft och sin livserfarenhet, på ett målande och exemplifierande sätt, inspirerat elever att hitta glädjen i skolarbetet och på så vis nå sina mål i skolan.

Medarbetarna vid Ransbysågen i Sysslebäck.
Motivering: Medarbetarna vid Ransbysågen har med en stor portion flexibilitet, lösningsförmåga och därtill ett skickligt yrkeskunnande, möjliggjort en fortsatt drift av sågen under uppbyggnaden efter branden i december -18.

Tina Bengtsson, grundare av Facebookgruppen Julhjälpen i Torsby.
Motivering: Tina Bengtsson har med ett varmt hjärta och stort engagemang hjälpt barnfamiljer att få en fin och minnesvärd jul. Tina har varit navet i verksamheten, hon har tagit emot önskelistor, samlat in och delat ut de julklappar som vänliga kommuninvånare har bidragit med. Tina har med största respekt för barnfamiljerna sett till så att de är och förblir anonyma.

Innehållsansvarig: Anna-Lena Carlsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen