3D-UTSKRIFTER

Hos oss kan du får dina produktidéer utskrivna i 3D-skrivare. Materialet vi använder är i första hand biokompositer men även andra material som ren PLA-plast (nedbrytbart bioplastmaterial) eller andra plaster kan förekomma. Fördelen med biokomposit är att det är ett helt fossilfritt material, med en blandning av träpulver alternativt pappersmassa och bioplast. Materialet går dessutom att återvinna.

Vi kan skriva ut prototyper och produkter i våra skrivbordsskrivare och då kan dimensionerna vara från 50x150 mm till 600x600 mm. Vi har också en storskalig robotskrivare som kan skriva ut i dimensioner upp till 2x2x6 meter.

I det pågående projektet Bioinno kan du som har ett litet eller medelstort företag* med placering i Norra Mellansverige kostnadsfritt få hjälp att skriva ut prototyper för att snabbare kunna ta din idé till marknaden. Tillverkning av prototyper är det områden där 3D-skrivare används mest idag, och så kallad ”rapid prototyping” kan spara mycket tid och pengar i en innovationsprocess.

* Max 249 anställda och max 50 miljoner i omsättning

Robot för storskaliga utskrifter

Robot för storskaliga utskrifter