Bioinno

Bioinno ska främja innovation och entreprenörskap inom skoglig bioekonomi i Värmland och Dalarna

Skoglig Bioekonomiinnovation i Dalarna och Värmland (Bioinno), är ett samverkansprojekt med syfte att främja innovation och entreprenörskap inom skoglig bioekonomi i Värmland och Dalarna.

I projektet deltar förutom The Wood Region även Paper Province, Dalarna Science Park och IUC Dalarna. Paper Province är projektägare och finansiärer är Tillväxtverket tillsammans med Torsby kommun och Region Värmland.

Projektet riktar sig till små och medelstora företag (SMF, upp t o m 249 anställda, max 50 miljoner i omsättning) och kan stötta till exempel genom rådgivning, forskarkontakt, prototypframtagning och andra genvägar ut på marknaden. Projektet ska även öka intresset för miljövänliga produkter och visa affärsnyttan med att jobba med biobaserade material, förnyelse och utveckling.

Test- och utvecklingsanläggningen The Wood Region är en nyckelresurs i Bioinno. SMF kan använda testmiljön för att tillverka små- och storskaliga prototyper i biokomposit (blandning av träråvara och bioplast) genom utskrift i 3D-skrivare. Den största skrivaren klarar av dimensioner på ca sex meter.

Paper Province hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan kan du även läsa om nyheter i projektet.