Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • Arbetsmarknadsavdelningen
 • Telefon: +4656016026
 • E-post: arbetsmarknad@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 3. Arbetsmarknadsavdelningen
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Hantverkaregatan 1, Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Vill du ha feriearbete sommaren 2024?

I år kommer vi erbjuda feriearbete till dig som är födda 2008 och eventuellt även dig som är födda 2007, oberoende av vilken klass eller vid vilken skola du studerar.

Skulle det finnas platser kvar efter att ungdomar födda 2008 ansökt, kommer platserna att erbjudas till ungdomar som är födda 2007. Både du som är född 2008 och du som är född 2007 behöver söka senast 24 mars.

Vem får söka?

Du som får söka ska vara folkbokförd i Torsby kommun och ha fullständigt svenskt personnummer. Det ger dig chans att tjäna egna pengar, samtidigt som du skaffar dig värdefull erfarenhet inför framtiden.

Vad finns det för jobb att välja på?

Feriearbetet är på tre veckor i tre olika perioder under veckorna 10 juni-11 augusti 2024. Arbetstiden är 6 timmar/dag (kan variera beroende på arbetsplats), max 90 timmar under treveckorsperioden. Din lön är 60 kr/timmen. Samma lön gäller även om du arbetar helgdagar.

Jobben finns inom en rad olika områden. Här finns listan på alla platser du kan söka inför sommaren 2024. Pdf, 279.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Så här söker du feriearbete

Ansökningsperioden är 4-24 mars 2024. Det gäller både om du är född 2008 och 2007.

Är du intresserad av ett feriearbete gör du din ansökan här på webben. Om du behöver får du hjälp på Frykenskolan, Kvistbergsskolan och Stjerneskolan med din ansökan.

När du söker jobben ska du fylla i dessa uppgifter:

 • Personuppgifter
 • Val av kommundel som du kan jobba i
 • Val av bransch, plats och period
 • Personligt brev

Var gör jag min ansökan?

Är du intresserad av ett feriearbete gör du din ansökan här på webben. Du får hjälp med din ansökan på skolan om du behöver.

Här söker du jobben. (Öppnas 4 mars 2024)

Sök gärna flera olika jobb

När du skickat iväg din ansökan får du ett bekräftelsemail på att din ansökan mottagits. Din ansökan matchas sedan mot de tillgängliga platserna, vilket innebär att dina chanser ökar om du söker olika branscher och platser i dina val. Detsamma gäller i ditt val av perioder.

Du måste svara på erbjudandet

Efter matchningen skickas ett erbjudande om feriearbete hem till dig via brev. För att få det erbjudna feriearbetet måste du lämna in en svarstalong som följer med i erbjudandet.

Du skickar in svarstalongen i bifogat svarskuvert.

Om du får ett annat arbete måste du tacka nej till kommunens feriearbete.

Vid frågor om feriearbete kan du kontakta arbetsmarknadsavdelningens socionom Åsa Lövenhamn Jansson. Kontaktuppgifterna hittar du längre upp på den här sidan, om du klickar på ikonen "kontakt".

Hur mycket får man tjäna?

Skatteverket har en regel som säger att skolungdomar och studerande kan tjäna upp till ett fastställt belopp, utan att betala någon skatt. Läs mer om skattereglerna på Skatteverkets hemsida.

Där hittar du blanketten "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag" som du lämnar in tillsammans med din timrapport för att inte behöva betala någon skatt på sin lön.

Innehållsansvarig: Åsa Lövenhamn Jansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: