Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Praktik, arbetsträning, social aktivitet

I Torsby kommun kan du få hjälp med att hitta en praktikplats om du söker jobb och är inskriven på arbetsförmedlingen. Vi erbjuder olika platser och inriktningar - allt för att något ska passa just dig.

Ett arbete betyder mycket och Torsby kommun vill hjälpa dig och stärka dina möjligheter att nå dina mål vare sig det gäller arbete, praktik eller studier. Detta sköts via arbetsmarknadsavdelningen.

Vi hjälper dig att komma i kontakt med arbetsplatser som finns inom de områden där Torsby kommun är arbetsgivare. Det finns arbetsplatser för arbetsträning och praktik inom bland annat restaurang, catering, trä- och metallverkstad, bilverkstad, kontorsarbete och så vidare.

Kommunen har avtal med arbetsförmedlingen

Förutom att stödja dig på vägen mot ett arbete tycker vi det är viktigt att vara med och stimulera sysselsättningen och motverka arbetslöshet i kommunen. Vi har därför ett avtal med arbetsförmedlingen.

Att praktisera ger flera fördelar för dig eftersom du får viktig arbetslivserfarenhet och kontakter. Det kan vara språngbrädan ut på arbetsmarknaden.

Om du inte har arbetat på en tid och känner sig osäker på vad du klarar av finns det möjlighet till arbetsträning. Syftet är att du ska få konkret stöd att komma vidare mot ett arbete och därför görs en planering utifrån de individuella mål och behov som du har.

Många möjligheter till praktik och arbetsträning

I Torsby kommun finns erbjuder vi flera olika inriktningar inom praktik och arbetsträning. Bland annat: Vi har bland annat vårt så kallade JobbCenter där en rad möjligheter är samlade under ett tak, som Fixartjänsten, Möbelreturen och Fritidsbanken.

En annan verksamhet som arbetsmarknadsavdelningen står bakom är bilverkstaden Bilservice.

Innehållsansvarig: Marie Berg
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: