Torsby kommun
Torsby kommun

Vill din förening eller din kommunala arbetsplats erbjuda feriearbete?

Vill din förening eller kommunala arbetsplats bidra till att unga Torsbybor får en bra start på arbetslivet? Det är en viktig insats för Torsbys framtid. Samtidigt som er verksamhet får nya ungdomliga perspektiv och idéer.

På grund av nya regler från Arbetarskyddsstyrelsen får inte ungdomar som är yngre än 18 år arbeta i verksamheter som vård och omsorg, LSS (för personer med funktionsvariationer) och förskola m.m. Därför kommer många ungdomar som skulle jobbat hos oss i kommunen i sommar, inte kunna jobba på de arbetsplatserna.

Arbetsmarknadsavdelningen och HR-avdelningen jobbar därför för att vi inom olika kommunala verksamheten med att få fram andra arbeten som de kan erbjudas istället.

Förlängd anmälningstid

Och vi efterlyser även nya jobb hos er föreningar - kan ni ta emot någon eller några ungdomar till era föreningar i sommar, låt oss hjälpas åt så ungdomarna får jobb av något slag!

Senast tisdag 28 april måste du ha lämnat in ditt jobb till Åsa Lövenhamn Jansson.

Använd den blanketten som finns här nere.

Regler för feriearbete

Ungdomar som är födda 2003 och 2004 kommer att kunna söka feriearbete hos föreningar och kommunala arbetsplatser. Torsby kommun betalar ut deras löner. Erbjudandet gäller inte företag.

Detta är en chans att ge ungdomarna en första värdefull arbetserfarenhet samtidigt som ni får extra händer under sommaren.

För att ungdomarna ska få bra vägledning och en positiv bild av arbetsplatsen är det viktigt att det finns en utsedd handledare. Det är också viktigt att ungdomarna får meningsfulla arbetsuppgifter.

Feriearbetet är indelat i treveckorsperioder  under veckorna 15 juni-16 augusti 2020.

Är din förening eller kommunal verksamhet intresserad av att erbjuda feriearbete?

Ny tid - Senast 28 april 2020 önskar vi svar om ni vill vara med och erbjuda arbetsplatser.

Här finner du:

Varmt tack till alla er som tidigare år erbjudit ungdomarna feriearbete. Vi hälsar både er och nya arbetsplatser välkomna att vara med och erbjuda feriearbete i sommar.

Har du frågor?

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Åsa Lövenhamn Jansson på arbetsmarknadsadelningen. Kontaktuppgifter finner du längre upp på sidan, om du klickar på ikonen "Kontakt".

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

  • Arbetsmarknadsavdelningen
  • Telefon: 0560-160 26
  • E-post: arbetsmarknad@torsby.se
  • Postadress:
  • Torsby kommun
  • 3. Arbetsmarknadsavdelningen
  • 685 80 Torsby
  • Besöksadress: Hantverkaregatan 1, Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen