Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Arbetsträna och praktisera på JobbCenter

Jobba i verkstad, renovera möbler eller hjälpa äldre? Det är bara några av de olika inriktningar som finns om du vill arbetsträna eller hitta en praktikplats på JobbCenter.

Vårt mål är att du ska hitta ditt intresse och vi har flera olika inriktningar att välja mellan.

Vår egen verkstad

På JobbCenters verkstad för trä och metall gör du arbeten till kommunen och föreningar. Det kan vara snickerier, skogsröjning och mycket annat. Exempel på snickerier är små bussar och polisbilar till våra förskolor samt hockeyrinkar till skolor.

JobbCenter hjälper också till vid arrangemang som Rallycross-VM, Rally-VM, mässor och så vidare.

Fixartjänsten hjälper äldre

Här hjälper vi kommunens äldre med små men viktiga saker som behöver fixas.

Här hittar du mer information om Fixartjänsten.

Renovera möbler på Möbelreturen

Vi tar emot skänkta möbler och större inredningssaker genom att folk lämnar eller ringer om hämtning. Vi har också en container uppställd vid återvinningscentralen där man kan lämna in möbler. När vi renoverat möblerna säljs de vidare i vår butik.

Här hittar du mer information om Möbelreturen.

Låna ut grejer på Fritidsbanken

Fritidsbanken är som en bank/bibliotek där vi lånar ut sport- och fritidsprylar kostnadsfritt, ungefär som ett bibliotek.

Här hittar du mer information om Fritidsbanken.

Möt gamla Torsby via foton

Här arbetar du med att digitalisera gamla bilder som finns i kommunens fotoarkiv. Detta ingår i ett projekt som heter Kulturarvslyftet. Syftet är att vårda vårt kulturarv och på sikt skapa en historisk webb. Allmänheten ska kunna ta del av bilder och historia från olika delar av Torsby kommun. Kulturarvslyftet ingår i en statlig satsning via Riksantikvarieämbetet och är ett gemensamt projekt mellan vår arbetsmarknadsavdelning och kulturavdelning.

För mer information kontakta Kulturarvslyftet 073-271 36 84.

Vill du veta mer?

För mer information om att arbeta på JobbCenter kontakta arbetsledare Mohammed Abdo. Kontaktuppgifterna finner du under ikonen "kontakt" längre upp på sidan.

Innehållsansvarig: Marie Berg
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: