Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

  • Kommunkansliet
  • Telefon: +4656016000
  • E-post: torsby.kommun@torsby.se
  • Postadress:
  • Torsby kommun
  • 1. Kommunkansliet
  • 685 80 Torsby
  • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Tåg, buss, flyg och bil

Det är lätt att ta sig till och från Torsby, med tåg, buss, flyg och bil.

Res till Torsby med tåg eller buss

Det är Värmlandstrafik som ansvarar för den regionala kollektivtrafiken i Värmlands län. Det är alltså de som ansvarar för all busstrafik inom Torsby kommuns geografiska område och all tågtrafik som går mellan och Torsby och Karlstad.

Störningar och banarbeten

Fryksdalsbanan

Järnvägen genom Fryksdalen kallas Fryksdalsbanan och betraktas av många som Sveriges vackraste järnväg. Med denna upprätthålls järnvägstrafiken mellan Torsby-Kil med möjlighet till byte mot Göteborg/Oslo samt Karlstad/Stockholm. Restiden till Karlstad är 1 tim. och 40 min.

Rälsbussen går dagligen till och från Karlstad, med vidare förbindelse till Göteborg och Stockholm.

Förbindelserna från Torsby till Karlstad med kollektivtrafik gör det möjligt för dig att dagpendla kl. 6-18. Det finns också bussförbindelser med de olika kommundelarna till och från Torsby tätort.

Anropsstyrd trafik i Torsby tätort

Det är Värmlandstrafik som på uppdrag av Torsby kommun kör två anrops­styrda turer i veckan; tisdagar och torsdagar. Turen går med taxi. Linjen heter 98.

Läs mer på Värmlandstrafiks hemsida om tätortstrafiken (linje 98). Där finner du både turlistan och kartan som visar hur taxin går.

OBS! Turen måste förbeställas hos Resetjänsten 0771-32 32 00, senast 1 timme före avgång.

Du kan endast betala kontant till föraren. Priset är detsamma som vid ordinarie regiontrafik. Du kan inte betala med Värmlandskort/reskassa, men om du däremot berättar när du beställer resan att du har ett sådant kort, så dras reskasserabatten av när du visar upp kortet och aktiveringskvittot för chauffören.

Färdtjänst

Här kan du läsa mer om färdtjänst.

Skolskjutsar

Flyg till Torsby

Torsby flygplats ligger ca 2,5 km norr om Torsby tätort. Flygplatsen är klassad som instrumentflygplats och har reguljär linjetrafik tur och retur Torsby-Hagfors-Arlanda två gånger varje vardag. Restiden är cirka 1 timme och 20 minuter. Incheckningen är minst 30 minuter före avgång från Torsby och 1 timme innan avgång när du flyger från Stockholm.

Torsby Flygplats hemsida finns information om aktuell tidtabell, kontakt­uppgifter och länk till bokningen.

Kontakta Torsby Flygplats

Flygtrafikledning: tfn 0560-717 24
Flygplatschef: tfn 0560-106 54, 070-398 83 76
E-post: airportESST@torsby.se

Övriga upplysningar och trafikinformation får du på Torsby Flygplats hemsida.

Åk bil till Torsby

Torsby kommun genomkorsas av flera riksvägar. Dels europavägarna E16 (Bergen – Gävle) och E45 (Göteborg – Karesuando) samt riksväg 62 genom Klarälvdalen (Karlstad – Långflon vid norska gränsen) och tvärpendeln”, väg 239 mellan Ekshärad och Torsby som ansluter till E16 i Torsby. Vägarna är av stor betydelse för Torsbys utveckling som länsdels- och kommuncentrum och för goda kontakter med andra regioner.

Några avstånd till/från Torsby

Torsby - Karlstad: 105 km
Torsby - Malung: 85 km
Torsby - Gardemoen (internationell flygplats): 150 km
Torsby - Oslo: 180 km

Innehållsansvarig: Annette Lauritzen
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: