Torsby kommun
Torsby kommun

Sysslebäck får 13 helrenoverade seniorlägenheter i det tidigare polishuset och brandstationen

Samarbetsavtalen mellan Torsby Bostäder AB och Statens Bostadsomvandling AB är just påskrivna och samarbetet kan ta fart. Från vänster: Håkan Laack, vd Torsby Bostäder, Ann Eriksson, vd SBO och Anders Wiss, styrelseordförande Torsby Bostäder. Foto: Ulrika Andersson.

På torsdagsförmiddagen den 27 juni skrev Torsby Bostäder AB och Statens Bostadsomvandling AB avtal om att helrenovera det tidigare polishuset och brandstationen i Sysslebäck.

Ett enigt ja till satsningen på 13 seniorhyreslägenheter

Under Torsby Bostäders styrelsemöte i tisdags, den 25 juni, beslutade en enig styrelse att med hjälp av Statens Bostadsomvandling AB, bygga om och senioranpassa gamla polishuset och gamla brandstationen i Sysslebäck. Projektet har varit på tapeten tidigare, för cirka 3 år sedan, då det lades på is på grund av det ansträngda läget i byggbranschen.

– Det är glädjande att vi nu kan leverera det här positiva beskedet, att vi troligtvis redan under sommaren kan starta arbetet med att helrenovera fastigheten, så att tretton näst intill nybyggda hyreslägenheter ska finnas tillgängliga för seniorer från 65 år. Ombyggnationen kommer att ta cirka ett år från och med att vi sätter i gång arbetet på plats i Sysslebäck. Vi arbetar med upphandlingsfrågan angående entreprenör och så snart allt är klart offentliggör vi vilket byggföretag som får uppdraget, säger Håkan Laack, vd, Torsby Bostäder.

Att skapa flyttkedjor bidrar till utveckling och framtidstro

I och med det stundande byggprojektet i Sysslebäck har seniorer från 65 år möjlighet att bo kvar på orten, i ett för dem tillgänglighetsanpassat och modernt boende, vilket i många fall betyder en tryggare och bekvämare vardag.

– Vi har tidigare sett att när seniorboenden gjorts tillgängliga frigörs villor och gårdar på orten, vilket efterfrågas av yngre familjer och hushåll, fortsätter Håkan Laack.

Torsby Bostäders vd Håkan Laack intervjuas för SVT:s rapportering om de 13 seniorlägenheterna som kommer att finnas tillgängliga i Sysslebäck. Foto Ulrika Andersson.

Rymliga seniorlägenheter, gemensamhetslokal och hiss

Fastighetens byggs om till tolv 2:or och en 3:a. Samtliga 13 lägenheter blir rymliga med god tillgänglighet, till exempel breda dörröppningar. Lägenheterna utrustas med kombimaskin (tvätt och tork) i det väl tilltagna badrummet, och alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss till loftgångarna och källarplanet. I husets nedre del ligger lägenhetsförråden och en gemensamhetslokal med kök och RWC för hyresgästernas träffar och samvaro.

– Det är roligt att Torsby kommun genom sitt bostadsbolag Torsby Bostäder satsar i Sysslebäck. Vi är ett statligt ägt bolag som har uppdraget att stärka en bättre lokal bostadsförsörjning. Torsby vill skapa ett mer varierat bostadsutbud i Sysslebäck och det kan vi med vårt samhällsuppdrag stötta. Det är långa processer innan ett antal moderna tillgänglighetsanpassade lägenheter för äldre kan bli klara och nu har vi tillsammans tagit nästa steg, säger Ann Eriksson, vd, Statens Bostadsomvandling.

Är du intresserad av en seniorlägenhet i Sysslebäck?

Då kan du redan nu kontakta Torsby Bostäder på e-post info@torsbybostader.se eller telefon 0560-272 40 och anmäla ditt intresse.

Mer info om projektet

Torsby Bostäder uppdaterar sin webbsida www.torsbybostader.se allt eftersom, i takt med att projektet utvecklas.

Håkan Laack, vd, Torsby Bostäder AB
E-post: hakan.laack@torsbybostader.se
Mobil: 070-332 03 02
www.torsbybostader.se

Ann Eriksson, vd, Statens Bostadsomvandling AB
E-post: ann.eriksson@sbo.se
Mobil: 070-694 86 00
www.sbo.se

Även SVT:s Niclas Brunell ville föreviga tillfället då Torsby Bostäder skrev avtal med SBO om polishuset/brandstationen i Sysslebäck. Från vänster: Anders Wiss, ordförande Torsby Bostäders styrelse, Ann Eriksson, vd SBO och Håkan Laack, vd Torsby Bostäder. Foto Ulrika Andersson.

Illustration på hur fasaderna på det tidigare polishuset/brandstationen kommer att se ut när helrenoveringen är färdig. Illustration: Klara Arkitekter.

Se, lyssna och läs lokal medias rapportering om projektet

SVT Värmland

NWT

VF

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: