Torsby kommun
Torsby kommun

Nu har du chans att bidra till hållbara resor

Fyra symboler för jorden, solen, cykel och tankställe.

Välkommen att delta i TOR, Tur och Retur i Torsby kommun, en förstudie inom hållbara resor genom medborgardialog. Vi behöver dina idéer för att göra skillnad i vårt resande för en bättre miljö.

Hur ska vi tillsammans lösa alla våra transportbehov och samtidigt minska våra utsläpp? Det vill vi gärna veta och bjuder därför in dig till en resvaneundersökning samt några kravlösa träffar där du får bidra med dina förslag.

Agenda 2030 – Stora chanser att göra skillnad med vårt resande

Ett av Agenda 2030:s globala hållbarhetsmål är att bekämpa klimatförändringar. I linje med det har Torsby kommun beslutat om lokala målet att minska fossila utsläpp ner till hållbara nivåer till år 2030. Torsby kommuns nya koldioxidbudget visar att cirka hälften av våra fossila utsläpp kommer från inrikes transporter år 2022 varav majoriteten är persontransporter. Här ligger stora utmaningar men också stora möjligheter att göra skillnad i vårt resande för bättre miljö.

Förstudie – Hållbara transporter

Under 2024 kommer Torsby kommun att göra en förstudie i Hållbara Transporter. Vi använder metoden medborgardialog där vi ställer oss i framtiden och blickar tillbaka till nutid för att hitta de smarta, hälsosamma och hållbara vägval vi behöver.

Resvaneundersökning

Inför förstudien kommer vi att göra en Resvaneundersökning, RVU. Du hittar den tillsammans med anmälan till medborgardialog nedan. Vi vill gärna att du deltar i undersökningen även om du inte kan komma på någon av träffarna.

Var med och forma ditt framtida resande

Till medborgardialogerna under 2024 söker vi nu deltagare som önskar vara med och utforska framtidens transportsätt. Vill du delta i processen för att forma ditt framtida resande?

Välj ett tillfälle som passar dig:

  1. Torsby bibliotek - 15 maj kl. 17.00.
  2. Sysslebäcks bibliotek - 11 september kl. 17.00.
  3. Rådoms bygdegård - 12 september kl. 17.00.
  4. Östmarks församlingshem - 18 september kl. 17.00.
  5. Torsby bibliotek - 19 september kl. 17.00.

Delta i vår resvaneundersökning och/eller anmäl dig till medborgardialog.

Vill du veta mer kontakta kulturchef Evelina Nilsson på e-post evelina.nilsson@torsby.se eller telefon 070-191 96 42

Vi ses, välkommen!

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: