Torsby kommun
Torsby kommun

Ninni Schulman - Torsbybornas deckarfavorit

En kvinna poserar bredvid ett bokomslag med texten Ninni Schulman Käraste Lena.

Ninni Schulman kommer till Frykenskolans aula 7 maj. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Säger titlarna "Vår egen hemlighet", "Svara om du hör mig" och ”Bara du” dig något? Då är du troligen en av många invånare i Torsby kommun som läser Ninni Schulman. Den 7 maj kl. 18.00 kommer hon till Frykenskolans aula och berättar om sin senaste bok "Käraste Lena".

Torsbybornas favorit

I topplistan över de tio mest lånade böckerna för vuxna i Torsby kommun 2023 tog Ninni Schulman hem hela sex placeringar!

Boken "Vår egen hemlighet" toppar listan med 334 lån. På andra plats "Svara om du hör mig", på tredje "Bara du" och fjärde plats "Välkommen hem". De ingår alla i serien som utspelar sig i Hagforstrakten.

Nya deckaren Käraste Lena

Förra året kom Ninni Schulman ut med boken "Som vi lekte", den första delen i nya Siljanserien. I dagarna var det dags att släppa andra delen "Käraste Lena", en kriminalroman om längtan, passion och svek.

Boken utspelar sig hösten 1983 när 31-åriga Lena hittas död i sitt hem på släktgården på Sollerön utanför Mora. Av allt att döma rör det sig om ett självmord. Lenas föräldrar vägrar tro att deras dotter valt att ta sitt eget liv, och för att få reda på sanningen kopplas den före detta polisen Ingrid Wolt in.

Varmt välkommen in i deckarnas värld.

Kulturavdelningen Torsby kommun.

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: