Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Jonair trafikerar linjeflyget fr o m 27 oktober

Flygplanet som ska trafikera linjen Torsby-Hagfors-Arlanda från och med fredag 27 oktober och de fyra kommande åren, är av typen Beechcraft Super King Air B200. Foto: Jonair.

Från och med fredag 27 oktober tar det norrländska flygbolaget Jonair Affärsflyg över linjetrafiken till och från Torsby och Hagfors flygplatser efter det nuvarande flygbolaget Amapola. Jonair, som har sin bas i Umeå, vann Trafikverkets upphandling av linjen kommande fyraårsperiod, t o m hösten 2027.

Ny typ av flygplan

I samband med flygbolagsbytet kommer sträckan att trafikeras med en för linjen ny typ av flygplan, en Beechcraft Super King Air B200, med 12 säten.

Eftermiddagsturen från Arlanda avgår en kvart senare fr o m 27 oktober

Tidtabellens avresetider ser i stort sett ut som tidigare, med undantag för en avgång, nämligen eftermiddagsturen från Arlanda, som från och med 27 oktober kommer att avgå kl. 18.30 istället för nuvarande 18.15 och därmed landa kl. 19.50 i Torsby.

Övriga nyheter när det gäller avgångarna från Arlanda framgår av biljetten och på Jonairs webbsida

I samband med att Jonair tar över linjeflyget mellan Torsby-Hagfors-Arlanda sker ytterligare några förändringar:
* Max bagagevikt inkl. handbagage är 20 kg.
* Inför avresa från Arlanda till Hagfors och Torsby: se biljett och info på www.jonair.se under rubriken "RESEINFO" (Före avgång – Jonair Affärsflyg) och (Mötesplats Arlanda – Jonair Affärsflyg).

 

– Vi hälsar vår nya operatör och samarbetspartner Jonair välkommen. Vi har haft ett bra inledande samarbete sedan vi fick beskedet från Trafikverket om att Jonair tar vid efter Amapola. Vi har höga förväntningar på det nytillträdande flygbolaget, som är ett väletablerat bolag som flugit i över 50 år i Sverige. Jonair har ett mycket gott rykte på de flygplatser de opererar på och de har en imponerande regularitet på de flyglinjer de trafikerar, vilket är oerhört viktigt för att bibehålla resenärernas förtroende, säger Martin Berglund, flygplatschef Torsby Flygplats.

Sänkt frånpris fram till jul- och nyårsuppehållet 2023/2024

Sedan slutet av juli och fortfarande erbjuder Jonair ett antal enkelbiljetter vid varje avgång (både från Torsby och från Arlanda) för resor fram till årsskiftet, från 595 kr.

Kort fakta om Jonair

Utöver sträckan Torsby-Hagfors-Arlanda trafikerar Jonair även sträckan Sveg–Mora–Arlanda, Pajala–Luleå och Östersund–Umeå. Jonair grundades 1972 och firade 50 år som flygbolag 2022.

För tidtabell, bokning och mer information kring din resa, vänligen kontakta Jonair

Webbsida: www.jonair.se
E-post: support@jonair.se
Tel: 090-12 12 40

Även på Torsby Flygplats webbsida finns Torsbyflygets tidtabell.

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad: