Torsby kommun
Torsby kommun

Grattishurra Isak, Ellen, Viktor och Pontus som vann Torsby kommuns idrottspriser 2023

Pristagarna av Torsby kommuns idrottspriser 2023 (från vänster): Isak Reiersen vann Årets idrottsprestation, Ellen Mähler vann Årets Rookie och priset för Årets Ledare vann Viktor Johansson och Pontus Henriksson. Foto: Ulrika Andersson, Torsby kommun.

Torsby kommun delade under lördagskvällen den 4 november ut idrottspriserna; Årets Idrottsprestation, Årets Rookie och Årets Idrottsledare till de fyra framgångsrika och duktiga idrottspersonligheterna Isak Reiersen, Ellen Mähler, Pontus Henriksson och Viktor Johansson.

Torsby kommun har sedan lång tid tillbaks delat ut idrottspriser varje år för att premiera och uppmuntra såväl idrottsföreningar som individer till engagemang och rörelseglädje, eftersom idrottsutövande och idrottsutveckling spelar en stor roll för folkhälsan. Årets prisutdelare var Peter Jonsson, representant för kommunstyrelsen i Torsby kommun.

Festlig prisutdelning under kvällen på Syssleträffen

Under Syssleträffens fest på lördagskvällen den 4 november, i GA-hallen delades de tre idrottspriserna ut i följande kategorier och till fyra duktiga idrottspersoner:

Årets idrottsprestation: Isac Reiersen, Torsby, rally

Motivering: Isacs rallyprestationer vittnar om att vi här ser en ny stark stjärna växa fram inom motorsporten, som är en starkt grundad sporttradition i området Torsby kommun. Isac har just genomfört sin andra kompletta säsong i rally och är tillsammans med sin co-driver ny svensk juniormästare. Efter den sista deltävlingen i rally-SM i Arvika säkrade han inte bara Junior SM-guldet utan tog även SM-guldet i den internationella klassen för tvåhjulsdrivna bilar. Isac kan således titulera sig dubbel svensk mästare 2023.

Årets Rookie: Ellen Mähler, Vitsand, SK Bore Friidrott

Motivering: Ellen blev uttagen till ungdomsfinnkampen 2023 och representerade Sverige på Stockholms Stadion i september i år. Hon vann USM guld i spjut för flickor 17 år i Helsingborg med resultatet 48,30m. Med resultaten hon presterat i år har hon också blivit uttagen i Sveriges centrala utvecklingsverksamhet, Juniorlandslaget, 2023–2024, hon var även uttagen året innan, 2022–2023. Trots att spjut är hennes huvudgren är hon också mycket framgångsrik i både diskus och slägga.

Årets ledare: Pontus Henriksson & Viktor Johansson, fotbollstränare, Torsby IF seniordamlag

Motivering: Pontus och Viktor har med sitt engagemang och fotbollskunnande skapat ett nytt damlag där samtliga spelare kämpar för och med varandra, vilket resulterat i ett lag som har roligt såväl på fotbollsplanen som utanför. Målet med säsongen var att sätta samman ett nytt lag som består av spelare från Torsby IF och Västanvik AIF, vilket de båda grabbarna helt klart har lyckats med. Pontus och Viktor har dessutom möjliggjort för föreningens yngre spelare att testa seniorspel vilket gjort att flera av spelarna tagit stora kliv i sin fotbollsutveckling. Pontus och Viktor har tillsammans en fin förmåga att läsa av gruppen där den befinner sig just för dagen och anpassa träningen utifrån det.

 

Känner glädje och tacksamhet

Samtliga fyra pristagare tackar och säger att det verkligen känns jättekul och roligt att bli uppmärksammade på det här sättet av Torsby kommun.

- Ja, jättekul! Jag började med crosscart och rallycross 2010 och har nu kört rally de senaste två åren för klubben i Östmark MFF och teamet JC Raceteknik i Kil, säger Isak Reiersen, pristagare av Årets Idrottsprestation i Torsby kommun.

- Jag började med idrotten 2016 och har nu de senaste åren satsat lite extra, jag har trappat upp och lagt lite mer tid på träningen, säger Ellen Mähler, pristagare av Årets Rookie i Torsby kommun.

- Jag och Pontus känner varandra väl, vi spelar fotboll ihop och jobbar på samma företag och fick frågan om vi ville sätta samman och att bli ledare för det här nya damlaget, säger Viktor Johansson, pristagare av Årets Idrottsledare i Torsby kommun.

- Ja, det här är så kul, att vi tillsammans med damerna har fått ihop det här bra damlaget, det känns riktigt roligt och bra, och syftet var och är ju att hålla damfotbollen vid liv, säger Pontus Henriksson, pristagare av Årets Idrottsledare i Torsby kommun.

Torsby kommuns idrottspriser 2023 delades ut av kommunstyrelsens representant Peter Jonsson (i mitten längst bak). Pristagarna är (från vänster främre raden) Isak Reiersen som vann Årets idrottsprestation och Ellen Mähler som vann Årets Rookie. Priset för Årets Ledare gick till Viktor Johansson och Pontus Henriksson. Foto: Ulrika Andersson, Torsby kommun.

Idrott är viktigt för välmåendet och folkhälsan

Prisutdelare Peter Jonsson är stolt över att dela ut idrottspriserna och hoppas och tror att fler barn, ungdomar och vuxna engagerar sig idrottsligt runt om i kommunen.

- Det är ett hedersamt uppdrag jag har här i kväll, och jag vill poängtera att Torsby kommun verkligen är bortskämda när det gäller fina idrottsprestationer, och vi är stolta över att vi varje år, under festliga former här på Syssleträffen, dela de här idrottspriserna till välmeriterade och duktiga utövare och ledare. Att utöva idrott och gott ledarskap inom idrott betyder oerhört mycket för folkhälsan, både fysiskt och mentalt. Idrott och rörelse skapar sammanhållning och gemenskap samtidigt som varje person utvecklas individuellt. Jag säger grattis och heja till alla de här fyra som mottagit årets idrottspriser – och jag säger också grattis och heja till alla övriga idrottsutövare och idrottsledare i vår stora fina kommun. Ni behövs!, säger Peter Jonsson, representant för kommunstyrelsen i Torsby kommun.

För mer info om idrottspriserna
Kerstin Velander, fritidschef, Torsby kommun
kerstin.velander@torsby.se
070-313 60 09

Innehållsansvarig: Kertin Velander
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen