Torsby kommun
Torsby kommun

E-handel, e-faktura

Torsby kommun tar gärna emot e-fakturor (PEPPOL, Svefaktura, fakturaportal). E-handel har vi inte infört än.

Elektroniska fakturor fr o m 1 april 2019

Den 1 april 2019 träder lagen om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling (2018:1277) i kraft. Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, ska faktureras elektroniskt till Torsby kommun (och andra kommuner, myndigheter m.m.).

Undantag är upphandlingar som påbörjats innan 1 april 2019, dessa omfattas inte retroaktivt av lagen. Skickar ditt företag redan idag elektroniska fakturor till Torsby kommun behöver du inte heller göra något. OBS! Pdf-fakturor räknas inte som elektronisk faktura i lagens mening!

Skickar ditt företag pappers- och/eller pdf-fakturor?

DIGG (Myndigheten för digital förvaltning) har tagit fram en film och samlat svar på de flesta frågor:

Torsby kommun har sedan tidigare avtal med InExchange som förmedlar elektroniska fakturor. Vi har även anslutit oss till PEPPOL-nätverket och skaffat en fakturaportal. Mer information om de olika lösningarna finns längre ner på denna sida.

Har ditt företag ett affärssystem så rekommenderar vi att du tar kontakt med din systemleverantör. För mindre företag, föreningar osv. finns fakturaportalen där du helt kostnadsfritt kan skicka upp till 100 fakturor per år.

Leverantörsfakturor

Fakturaadress

Torsby kommun
Box 1
685 21 Torsby

Organisationsnummer

212000-1777

PEPPOL ID

0007:2120001777

Fakturareferens

Beställaren ska ange sin fakturareferens. Våra referenser består av tio tecken i följd (TK + 8 siffror, till exempel TK02120002) och ska alltid stå på fakturan under Er referens.

Elektroniska fakturor/PEPPOL

Vi tar gärna emot elektroniska fakturor och samarbetar med InExchangelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Accepterade fakturaformat: PEPPOL BIS 5A 2.0 och Svefaktura 1.0

Fakturaportal

Länk: https://web.inexchange.se/inexchange/mottagare/torsbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Varje leverantör kan helt kostnadsfritt skicka upp till 100 fakturor per år.

Pdf-fakturor

Vi tar även emot fakturor via e-post: pdf-faktura@torsby.se
Andra meddelanden till denna adress kan vi tyvärr inte behandla. Varje pdf-fil får innehålla endast en faktura, ev. bilagor ska finnas i samma pdf-fil.

Ofullständiga fakturor

Om en faktura är ofullständig eller felaktig returnerar vi den för komplettering innan betalning kan ske. Vi accepterar inga påminnelseavgifter/dröjsmålsräntor på fakturor som returnerats.

Leverantörskontroller

Varje dag kontrollerar vi alla leverantörsbetalningar genom en datatjänst som heter Inyettlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och får varningar vid olika scenarier, t ex. dubbelbetalning, ovanlig stora belopp, betalningar till företag utan F-skatt eller med skulder hos Kronofogden. I samband med kontrollerna tar vi även kreditupplysningar via kreditupplysningsföretaget Creditsafelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Infoblad

Ladda gärna ner och spara/skriv ut vårt infoblad: Fakturor till Torsby kommunPDF

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

 • Ekonomiavdelningen
 • Telefon: 0560-160 30
 • E-post: ekonomiavdelningen@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 2. Ekonomiavdelningen
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person

 • Daniel Bücke
 • ekonom
 • Tfn: 0560-160 30
 • Mobil: 073-271 21 24
 • E-post: daniel.bucke@torsby.se
 • Besöksadress: Nya Torget 8. Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen