Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • Kommunikationsenheten
 • Telefon: +4656016004
 • E-post: info@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 1. Kommunikationsenheten
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person

 • Annette Lauritzen
 • kommunikationsstrateg
 • Tfn: +4656016004
 • Mobil: +46703896004
 • E-post: annette.lauritzen@torsby.se
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby
 • Emelie Röjeskog
 • destinations- och turismutvecklare
 • Tfn: +4656016054
 • Mobil: +46702379431
 • E-post: emelie.rojeskog@torsby.se
 • Besöksadress: Järnvägsgatan 9, Torsby
 • Linda Bengtsson
 • Specialidrottslärare/RIG-ansvarig längd
 • Tfn: +4656016355
 • Mobil: +46766432671
 • E-post: linda.bengtsson@edu.torsby.se
 • Besöksadress: Fabriksgatan 3, Torsby
 • Maria Ivansson
 • biblioteksassistent och kultursamordnare
 • Tfn: +4656016101
 • Mobil: +46703001982
 • E-post: maria.ivansson@torsby.se
 • Besöksadress: Fabriksgatan 2, Torsby
 • Ulrika Andersson
 • marknadsföringsstrateg
 • Tfn: +4656016641
 • Mobil: +46706596006
 • E-post: ulrika.andersson@torsby.se
 • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Videor i coronatid

Här samlar vi de videor vi producerat under coronatiden. Några av dem har varit publicerade på vår webb, t.ex. som nyhet på torsby.se, men de flesta har varit på Facebook.

Vi vill gärna samla dem som en del av vår dokumentation över denna tid. Vi lägger in videorna allt eftersom de blir publicerade i den kanal de är avsedda för. De ligger i kronologisk ordning med den senaste överst.

Har du frågor om någon av videorna, hör gärna av dig till den person som står som producent, du finner det i anslutning till varje video. Om du klickar på ikonten "Kontakt" ovan finner du kontaktuppgifter till alla som varit med och skapat videorna.

Några högstadieelever om pandemin

I slutet av våren 2021 frågade vi några högstadieelever vid Frykenskolan i Torsby hur de tycker att pandemin har påverkar dem och deras liv.

Här berättar de med egna ord hur pandemin påverkat dem.

Två av eleverna (den första delen av videon) gick i årskurs 7, medan övriga elever (den andra delen av videon) gick i årskurs 8 under vårterminen 2021.

Videon är gjord av kuratorerna Jasmina Henriksson och Sara Grigholm.

Glad påsk i coronatid

Påsken 2021 är inte som andra år, smittan sprider sig. Därför har påskkärringarna anlitats i kampen mot smittspridningen. Se vår video och hör häxornas uppmaningar. På skoj, men ändå på allvar. Tillsammans fixar vi detta!

Filmad av André Liljeberg, filmen klippt och komponerad av Marcus Lech. Häxorna är Annette Lauritzen, Emelie Röjeskog, Kicki Lech och Maria Ivansson. Påskharen är Linda Bengtsson. Glad påsk önskar vi er alla!

Välkommen på besök till äldreboendet

Se vår korta video där personal från Gömmanbergs äldreboende i Östmark visar hur ett besök kan gå till nu i coronatider.

Sedan mitten av november har kommunen vädjat om att man ska avstå från besök på grund av den ökande smittspridningen i Sverige och Värmland.

Men det är många som längtar efter besök och många som vill besöka men som avstått från det, för att skydda honom eller henne från risk för att smittas av coronaviruset.

Med de rutiner som man har arbetat fram bedömer vi nu att det går att ge möjlighet till att besöka personer som bor på äldreboende, korttidsboende eller LSS-boende.

Det är viktigt att vi alla gör allt vi kan för att skydda de sköraste. Bland annat genom att följa våra rutiner, du finner dem på vår webb.

”Skådisarna” i videon är Nora Lindgren och Annika Rådström. Bra jobbat tjejer! Båda är personal vid Gömmanberg. I videon agerar Nora personal och Annika anhörig på besök.

Videon publicerades den 8 december 2020 på kommunens Facebook-sida och även på kommunens webbplats. Annette Lauritzen har gjort videon.

Charlotte Björge i Sörmark berättar hur pandemin påverkat hennes vardag

Charlotte Björge driver ett företag i Torsby som jobbar med kundsupport och marknadsföring. Hon har även en hästgård hemma i Sörmark som föder upp arabiska fullblodshästar och till våren väntas tio föl. För hennes del och för företaget så har det fungerat bra att jobba hemifrån. Värre har det varit att inte kunna träffa barnbarnet på det sätt som hon önskat.
- Det känns grymt fördelaktigt att bo på landsbygden, särskilt nu, och det är enormt viktigt att vi alla visar extra omtanke och respekt i dessa tider, säger Charlotte Björge.

Tack Charlotte för att du delar med dig till oss.

(Noteras, Charlotte har inte haft covid-19.)

Videon publicerades den 11 november 2020 på kommunens Facebook-sida och sedan även på kommunens webbsida. Maria Ivansson har gjort videon.

Felice Hedberg berättar hur pandemin har påverkat familjens vardag

Felice Hedberg är en tjej från Norberg som flyttade till Torsby för att gå på skidgymnasiet. Efter skolan stannande hon kvar i Torsby och nu har hon bildat familj på landet.

Hon berättar om hur pandemin har påverkat deras liv och hur de har funnit olika sätt att hantera den och göra tillvaron så bra det går.

Tack Felice med familj för att ni delar med er till oss.

(Noteras, Felice har inte haft covid-19.)

Videon publicerades den 7 november 2020 på på torsby.se och på kommunens Facebook-sida. Anna Lindqvist har gjort videon.

Torsbybon Christina Liljeberg berättar hur pandemin påverkat hennes vardag

Vi har bett några Torsbybor berätta om hur de tycker pandemin har påverkat deras liv, och hur de har funnit olika sätt att hantera den och göra tillvaron så bra det går, fast lite annorlunda kanske mot innan.

Först ut är en kvinna ”70plus”, Christina Liljeberg som för många är känd genom att hon och hennes man Kjell drev butiken Lågprisvaruhuset i många år.

Tack Christina för att du delar med dig till oss.

(Noteras, Christina har inte haft covid-19.)

Videon publicerades den 1 november 2020 på på torsby.se och på kommunens Facebook-sida. Annette Lauritzen har gjort videon.

Marit Kapla ger hemestertips

Marit Kapla har skrivit boken om sin hembygd Osebol. Här ger hon ett fint hemestertips, ett besök på Kårebolssätern i Norra Ny. Det är Celina Barhammar, som är med i hennes bok, som håller i verksamheten där sommaren 2020.

Se videon som publicerades på torsby.se och Facebook onsdag 1 juli 2020. Marit Kapla har själv spelat in filmen där hon ger hemestertipset.

Här kan du se en film om Kårebolssätern som Länsstyrelsen har gjort.

Några ledande personer från Torsby kommun uppmanar

En hälsning till er alla från oss alla. Låt oss alla hjälpas åt minska risken för smittspridning. Håll i - Håll ut - Håll avstånd är inte floskler. Det är djupt allvarligt, ja livsviktigt.

Hör säkerhetssamordnaren Kicki Lech, vård- och omsorgschef Carina Stolpe och kommunalrådet och VD i Torsby Utveckling AB Anna-Lena Carlsson berätta.

Att ses vid ett plexiglasbord är ett av flera sätt för de boende att träffa sina anhöriga

Ebba träffar sin dotter Gun-Britt vid det nyinskaffade plexiglasbordet på Dalbygården och områdeschef Hanna Pollari berättar att att de fyra största äldreboendena, Dalbygården, Linden, Lövenstrand och Gömmanberg, nu har skaffat ett varsitt plexiglasbord. De äldreboenden som inte har ett plexiglasbord, har hittat andra lösningar. Tillsammans hjälps vi åt! Håll i, håll ut och håll avstånd ❤️

Videon publicerades den 9 juni på torsby.se och på kommunens Facebook-sida publicerar vi den den 10 juni. Ulrika Andersson har gjort videon.

Snart är det dags för årets alla skolavslutningar

Alice går i nian på Kvistbergsskolan i Sysslebäck och påminner om att hålla avstånd, tvätta händerna och undvika att röra ögon, näsa och mun nu i coronatider. Tillsammans hjälps vi åt! Håll i, håll ut och håll avstånd ❤️

Videon publicerades den 8 juni på torsby.se och på kommunens Facebook-sida. Ulrika Andersson har gjort videon.

Studenten och skolavslutningen kommer att bli annorlunda, låt det vara så.

Studenten och skolavslutningen närmar sig. Jörgen Johansson och Caroline Eriksson från Lokala Förebyggande Rådet uppmanar alla att hålla avstånd, undvika folksamlingar och tänka på handhygienen. Ta hand om varandra men på avstånd ❤️

Publicerad på Torsby kommuns Facebook-sida 4 juni 2020. Anna Lindqvist har gjort videon.

Berg&Berg Hållplats E45

Corona gjorde att Anders Berg och Bengt Berg startade Hållplats E45, en webbsänt bokcafé på Facebook.
- Det gäller att göra något positivt när det är hårda tider, att vara kreativ på hemmaplan. Nu är det bara att hålla ut och kommunicera med människor både nära och fjärran hälsar Bengt och Anders.
Torsdag 28 maj 2020 kl. 11 sänds det tionde och sista Hållplats E45 för denna säsong. Alla program kan ses även i efterhand på Youtube, Hållplats E45.

Publicerad på Torsby kommuns Facebook-sida 25maj 2020. Maria Ivansson har gjort videon.

Stanna hemma om du är förkyld eller känner förkylningssymptom

Anders Björck, HR-chef på Torsby kommun påminner om att du ska stanna hemma om du känner dig sjuk eller har symtom som snuva, hosta eller feber. Vi stannar hemma minst 48 timmar efter tillfrisknande. Tillsammans hjälps vi åt! Håll i, håll ut och håll avstånd ❤️

Videon publicerades 18 maj 2020 på torsby.se och på kommunens Facebook-sida. Anna Lindqvist har gjort videon.

Kjell Åke i Myra om corona i Metbäcken

Kjell Åke i Myra har sina funderingar kring corona i dessa dagar. Håll ut och håll avstånd hälsar han från Metbäcken.

Publicerad på Torsby kommuns Facebook-sida 14 maj 2020. Maria Ivansson har gjort videon.

Så här jobbar vård och omsorg i Torsby kommun

Hur fungerar det egentligen nu i coronatider i hemtjänsten och på särskilda boenden? Vad finns det för rutiner för att att det inte ska bli smitta? Hör hygiensjuksköterksan Helene Ljungberg berätta.

Videon publicerades 11 maj 2020 på torsby.se och på kommunens Facebook-sida. Annette Lauritzen har gjort videon.

Tänk på att hosta och nys i armvecket

Hampus och Victor vet mycket väl att de ska hosta och nysa i armvecket. Duktiga grabbar! Jättebra att vi hjälps åt att påminna varandra.
Håll i och håll ut!

Videon publicerades 7 maj 2020 på torsby.se och på kommunens Facebook-sida. Anna Lindqvist har gjort videon.

Vård och omsorg i Torsby startar egentillverkning av plastförkläden

Själv är ibland bäste dräng. Vård och omsorg i Torsby startade egentillverkning av långärmade plastförkläden, för att vara redo när behov av dem uppstår. Detta för att det är svårt få tag på sådana pga den stora efterfrågan.

Videon publicerades 6 maj 2020 på torsby.se och på kommunens Facebook-sida. Annette Lauritzen har gjort videon.

Arabiska

En grupp ungdomar i Torsby har gjort några videor där de berättar hur viktigt det är att följa rekommendationerna i coronatider. Videorna är på fyra olika språk: arabiska, persiska, somaliska, tigrinja.

Filmerna är gjorda i samarbete med Svenska kyrkan i Torsby och Torsby kommuns arbetsmarknadsavdelning.

Elias Ali Sajad filmar och de som medverkar i filmen på arabiska är Zilal Zaitoun och Jerusalem Negassi.

Persiska

En grupp ungdomar i Torsby har gjort några videor där de berättar hur viktigt det är att följa rekommendationerna i coronatider. Filmerna är gjorda i samarbete med Svenska kyrkan i Torsby och Torsby kommuns arbetsmarknadsavdelning.

Elias Ali Sajad filmar och de som medverkar i filmen på persiska är: Hamid Rezai och Habib Rezai.

Somaliska

En grupp ungdomar i Torsby har gjort några videor där de berättar hur viktigt det är att följa rekommendationerna i coronatider. Filmerna är gjorda i samarbete med Svenska kyrkan i Torsby och Torsby kommuns arbetsmarknadsavdelning.

Elias Ali Sajad filmar och de som medverkar är videon på somaliska är Karin Lövestam-Öberg och Samiira Daahir Warsame.

Tigrinja

En grupp ungdomar i Torsby har gjort några videor där de berättar hur viktigt det är att följa rekommendationerna i coronatider. Filmerna är gjorda i samarbete med Svenska kyrkan i Torsby och Torsby kommuns arbetsmarknadsavdelning.

Elias Ali Sajad filmar och de som medverkar i filmen på tigrinja är Jerusalem Negassi och Abraham Negassi.

Innehållsansvarig: Annette Lauritzen
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen