Torsby kommun
Torsby kommun

Till dig 70+ Behöver du hjälp att handla mat & medicin?

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat att alla personer över 70 år ska begränsa sina sociala kontakter, och då kan det vara svårt att få hem matvaror eller medicin. Har du inte just nu någon som kan handla åt dig, kan kommunen hjälpa dig, nu i coronatider.

Ring oss eller beställ på webben


OBS! Nytt angående tjänsten "Handla till 70+" från och med onsdag 22 april.

  • Nytt telefonnummer: 0560-160 10
  • Nya telefontider: Helgfri måndag - torsdag, kl. 9-12.
  • Ny info till dig som behöver få medicin uthämtad: Vi ber dig meddela oss i god tid om du behöver hjälp med att få hem medicin, eftersom vi har svårt att hinna leverera den till dig samma vecka som du beställer.

Tips!
Klipp ut och spara annonsen med alla dessa nyheter, som publiceras i Torsbybladet den 22 april, eller ladda ner annonsen här.

Beställningsformuläret där du kan skriva in din handlingslista direkt här på Internet, finner du längre ner på sidan.

Så här går det till

När du ringer, kommer du till en kommunställd som antecknar det du vill köpa.

Kommunen kontaktar sedan en av de olika frivilligorganisationerna som finns på olika ställen runt om i kommunen, och det är en person därifrån som rent praktiskt hjälper till. Hon/han åker till närmaste affär och plockar ihop varorna och åker sedan hem till dig med det du beställt. De hämtar även din medicin på apoteket.

Frivilligorganisationer som hjälper oss är Svenska kyrkan, Röda Korset, Norra Ny Utveckling, Kvinnojouren m.fl.

De ställer varorna utanför din dörr och du får senare en faktura på posten från kommunens näringslivsbolag Torsby Utveckling, Tuab, som sköter betalning mellan kund och butik.

Du kan få hjälp att handla max en gång per vecka.

Det kostar inget extra för dig, bara det du handlat för.

Beställningsformulär

Ny info fr o m onsdag 22 april till dig som behöver få medicin uthämtad
Vi ber dig meddela oss i god tid om du behöver hjälp med att få hem medicin, eftersom vi har svårt att hinna leverera den till dig samma vecka som du beställer.


Varorna levereras till din gatuadress och ort (skriv in din adress ex.: Industrigatan 6, Torsby)

Ange e-post, hit kommer din bekräftelse på din beställning

Ange vilka produkter du önskar beställa från butiken. Ange produkt, storlek/volym, antal (exempel: Mellanmjölk 1,5 liter, 2 st)
Ersättningsvara * (obligatorisk)
Om produkten du beställt inte finns i sortimentet, kan budet ersätta den med jämförbar produkt? Om du svarar "Nej" köper vi ingen vara av det slaget.
Ersättningsvara


Faktura på beställning
Du kommer att få en faktura från TUAB (Torsby Utveckling AB) som sköter betalning mellan kund och butik.

GDPR

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att handlägga din beställning av varor. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden avtal.

Det är Kommunstyrelsen som är personuppgiftsansvarig för uppgifterna. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter.

Mer information om hur vi hanterar dina uppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns på vår webbplats torsby.se/gdpr.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen