Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • Barn- och utbildningskansliet
 • Telefon: +4656016292
 • E-post: bun@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 50. Barn- och utbildningsnämnden
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Coronainformation till vårdnadshavare

På denna sida finner du information till dig som är vårdnadshavare med barn inom förskolan och/eller grundskolan. Senaste informationsutskicket är publicerat överst, tidigare följer nedan.

2022-01-26 Distansundervisning för åk 9

Frykenskolan har idag en stor frånvaro av personal som undervisar i årskurs 9. Detta gör att vi från och med imorgon övergår till distansundervisning i första hand till och med måndag 31/1.

Alla vårdnadshavare har fått information om förändringen under dagen. Ni som vårdnadshavare i årskurs 9 kommer under dagen att få mer information från skolan via mejl om vad som gäller för ditt barn under distansundervisningen.

Vid frågor, kontakta

Anna Renhult, rektor 073-271 22 56
Agneta Mellgren, bitr. rektor högstadiet 073-270 12 28

 

Tidigare informationsutskick:

2022-01-25 Förändringar i undervisningen på Frykenskolan

Vi har fått flera bekräftade elever smittade med Covid-19. Vi ser fortsatt en större spridning bland våra yngre årskurser men det ökar även i några av de äldre årskurserna. I samråd med Smittskydd Värmland stänger vi klass 4C, 4E, 7C, hela årskurs 5 och hela årskurs 8 för undervisning imorgon tisdag 25/1 och övergår sedan till undervisningen via distans onsdag 26/1 och fram till fredag 28/1 för dessa klasser/årskurser. Elever i övriga klasser, Stjerneresursen och Grundsärskola fortsätter med undervisning på skolan.

Information om förändringen har skickats till vårdnadshavare under kvällen 24/1. Vårdnadshavare i berörda klasser/årskurser kommer idag, 25/1, att få information från skolan via mejl om vad som gäller för ditt barn under distansundervisningen.

Vid frågor, kontakta

Anna Renhult, rektor 073-271 22 56
Meta Keck Carle, bitr. rektor mellanstadiet 070-219 83 02
Agneta Mellgren, bitr. rektor högstadiet 073-270 12 28

2022-01-21 Undervisning ställs in för klass

På inrådan av Smittskydd Värmland stängs delar av Frykenskolans verksamhet ned. Det gäller för en klass på mellanstadiet under perioden måndagen den 24 januari 2022 till och med tisdag 25 januari 2022 där all undervisning ställs in.

Vårdnadshavare har meddelats under dagen.

2022-01-11 Förskolan Solbacken stängs

På inrådan av Smittskydd Värmland stängs förskolan Solbacken på grund av smittspridning. Beslutet gäller från onsdag 12 januari till och med fredag 14 januari 2022.

2021-11-19 Undervisning ställs in för klass

Vi har fått information om att ytterligare elev på mellanstadiet konstaterats smittad med covid-19. Eleven går i samma klass som tidigare konstaterad elev. I samråd med smittskydd Värmland har skolan beslutat att all undervisning i berörd klass ställs in fredag 19 och måndag 22 november. På måndag kommer vi ha avstämning med smittskydd Värmland för att se hur smittspridningen ser ut.

 • Smittskydd Värmland uppmanar att test ska göras även vid lindriga symptom. Kom ihåg att inte snabbtest gäller utan ett PCR-test ska tas. Om man får ett positivt svar meddela skolan snarast.
 • Vi följer smittskydd Värmland och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • Vi påminner fortsatt om att hålla avstånd samt ha en god handhygien.
 • Vi ber därför alla vara uppmärksamma på symptom.

Hör av er vid funderingar.

Vänliga hälsningar
Skolledningen Frykenskolan

2021-11-17 Undervisning ställs in för klass på Frykenskolan

Vi har fått information om att en elev på högstadiet konstaterats smittad med covid-19. Eleven går i samma klass som tidigare konstaterade elever. I samråd med smittskydd Värmland har skolan beslutat att all undervisning i berörd klass ställs in resten av veckan. På fredag (19/11) kommer vi ha en ny avstämning med smittskydd Värmland för att se hur smittspridningen ser ut.

En elev på mellanstadiet är också konstaterad positiv. Smittskydd Värmland uppmanar att test ska göras även vid lindriga symptom. Kom ihåg att inte snabbtest gäller utan ett PCR-test ska tas. Om man får ett positivt svar meddela skolan snarast.

 • Vi följer smittskydd Värmland och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • Vi påminner fortsatt om att hålla avstånd samt ha en god handhygien.
 • Vi ber därför alla vara uppmärksamma på symptom.

Vänliga hälsningar
Skolledningen Frykenskolan

Information har skickats till vårdnadshavare under dagen.

Innehållsansvarig: Anna Renhult
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen