Torsby kommun
Torsby kommun

Information med anledning av coronaviruset

Här på denna sida finner du åtgärder som Torsby kommuns olika verksamheter genomför. Vi följer Folkhälsomyndigheten, Smittskydd Värmland och andra myndigheters rekommendationer för att bidra till att minska risken för smittstpridning.

Håll dig uppdaterad - allas ansvar

Det finns mycket bra information samlad på olika myndigheters webbplatser. Den webbplats som myndigheterna samlar sin information på är www.krisinformation.se. Informationen där är uppdaterad, säkrad och kontrollerad så den stämmer. Vi från Torsby kommun ger också lokal information. 

Samtidigt kommer det hela tiden nya fakta, därför uppmanar vi alla att hålla sig uppdaterad på vad som gäller smittspridning, och ta eget ansvar för sin hälsa och andra, speciellt för äldre personer och personer i riskgrupper.

Var källkritisk

Där behöver alltså själv hålla dig uppdaterad. Läs också dagstidningar och se på tv. (Men var förstås också källkritisk, det kommer ofta många rykten igång som kanske inte är sanna.)

2020-09-18 Restaurang Mätt o Go på Valbergsgården öppnar upp igen

Restaurangen har varit stängd sedan i våras på grund av risken för smittspridning. De som bor på Valbergsgården har kunnat beställa mat och hämta matlådor i en lucka till restaurangen under vardagar, men lördag-söndag har restaurangen varit helt stängd, och då fanns möjlighet att beställa mat via kommunens matdistribution.

Nu från och med måndag 21 september öppnas restaurangen igen och de boende kan åter sitta i restaurangen och äta maten. Öppettiderna är något kortare än tidigare och möjligheten att äta i lokalen är bara för de som bor på Valbergsgården. Övriga gäster får gärna köpa mat men får den med sig i matlåda.

Till en början (vecka 39 och 40) är restaurangen endast öppen vardagar, men från och med vecka 41, dvs måndag 5 oktober har restaurangen öppet alla dagar i veckan.

Detta brev har i veckan lämnats till samtliga personer som bor på Valbergsgården.PDF

2020-09-17 Kommunen inväntar vidare direktiv kring borttaget besöksförbud

Alla kommunerna i Värmland inväntar rekommendationen från Folkhälsomyndigheten och författningen från Socialstyrelsen som underlag för det beslut kommunen kommer att ta om tillvägagångssätt vid besök.

I nästa vecka (vecka 39) har kommunerna möte med Smittskydd Värmland och då får vi deras rekommendationer om det upphävda besöksförbudet från 1 oktober.

Antal smittade i Torsby

2020-09-17: Statistik för vecka 37 enligt Folkhälsomyndigheten. 46 konstaterade smittad i kommunen (en fler än förra veckan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Torsby - vecka 37

Sjukdomsfall/10000 invånare

1

Sjukdomsfall

1

Sjukdomsfall totalt/10000 invånare

40

Sjukdomsfall totalt

46


2020-09-16 Annons i TorsbyBladet

Idag hade vi vår 21:e annons i TorsbyBladet. Här kan du läsa annonsen.PDF

2020-09-15 Besöksförbud äldreboende bort 1 oktober

Socialminister Lena Hallengren meddelade idag att besöksförbudet till Sveriges olika äldreboenden tas bort från 1 oktober 2020. Här finns länk till Sveriges Radio Ekot från idag.

På krisinformation.se finns mer information.

2020-09-14 Riktlinjer för barn i förskola

Förskolan i Torsby kommun följer Folkhälsomyndighetens rekomendationer. Folkhälsomyndigheten har nu uppdaterat sina riktlinjer gällande barn i förskolan. Läs mer om detta på torsby.se/coronavardnadshavare.

2020-09-10 Provtagning av barn

Region Värmland följer Folkhälsomyndighetens riktlinje att provta barn mellan 6–15 år med symtom för covid-19, även om de inte är i behov av medicinsk bedömning. 

Barn i förskola

För barn i förskoleålder är rekommendationen i första hand att stanna hemma utan provtagning för covid-19, då provtagningen kan upplevas obehaglig. Vid behov av sjukvårdsrådgivning kontaktar du ordinarie vårdcentral dagtid, och 1177 på kvällar samt helger.  

Barn i grundskola 

Under vecka 38 öppnas möjlighet för provtragning hos regionens vårdcentraler i länet. Den som är listad hos en privat driven vårdcentral kan inte använda e-tjänsten utan ombeds kontakta sin vårdcentral istället. Vårdnadshavare för barn upp till 13 år kan också beställa tid genom att logga in och använda ombudstjänsten. Du behöver en e-legitimation (BankID eller Freja eID Plus) för att kunna använda e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se. Så kallat Mobilt SäkerhetsID fungerar inte.

16 år eller äldre 

Ungdomar från 16 år bokar egenprovtagning på webbplatsen 1177.se.

Begränsat antal tider 

Det finns en begränsad mängd bokningsbara tider varje dag. Om tiderna tar slut går det inte heller att boka via telefon till vårdcentral eller 1177. Då får du vänta till nästa dag.

Mer information finns på 1177.se under rubriken ”Provtagning av barn” på sidan. Lämna prov för covid-19.

Antal smittade i Torsby

2020-09-10: Statistik för vecka 36 enligt Folkhälsomyndigheten. 45 konstaterade smittad i kommunen (samma som förra veckan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Torsby - vecka 36

Sjukdomsfall/10000 invånare

0

Sjukdomsfall

0

Sjukdomsfall totalt/10000 invånare

39

Sjukdomsfall totalt

45


2020-09-04

Skolmaten serveras på vanligt sätt igen

Eleverna vid kommunens skolor har serverats mat på tallrik av personalen sedan i mitten av mars i år. Nu från nästa vecka, måndag 7 september är det återigen buffé där eleverna själva får ta sig mat. Fortfarande gäller förstås att man är noggrann med handhygien, stannar hemma när man är sjuk osv.

2020-09-03

Barn kan nu testas för covid-19

Nu kan barn upp till femton år testas för covid-19. På så vis kan de återgå till skolan och inte behöva stanna hemma av säkerhetsskäl. Detta efter att Folkhälsomyndigheten kommit med nya rekommendationer att Regionerna ska börja testa barn och unga. Testningen görs på vårdcentral till och med att man är 15 år. Från 16 år är det självtest såsom det är på vuxna. Du kan läsa mer om provtagningen på Region Värmlands hemsida.

2020-09-03: Statistik för vecka 35 enligt Folkhälsomyndigheten. 45 konstaterade smittad i kommunen (samma som förra veckan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Vecka 36


Sjukdomsfall/10 000 invånare:0
Sjukdomsfall:0

Totalt


Sjukdomsfall /10 000 invånare:39
Sjukdomsfall:45


2020-09-02

Annons i TorsbyBladet

Idag hade vi vår 20:e annons i TorsbyBladet. Här kan du läsa annonsen.PDF

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Skidtunneln har uppdaterat sina restriktioner och förhållningssätt gällande coronaviruset.
Här kan du läsa vad som gäller.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2020-09-01

Du hittar väl till provtagningscentralen för covid-19?

Vagnen står precis utanför flygplatsbyggnaden. Här ser du bild på den.

Vi har fått signaler att vagnen är svår att hitta. Och att någon har trott att Stjerneskolan testcenter vid skidtunneln är stället där man testar sig för covid-19. Så är inte fallet. 😊

Region Värmlands provtagningsvagn står precis utanför Torsby flygplats, den är blå och är numera en vagn (inte buss som det var förut). Så när du bokat in på 1177.se att du behöver ta ett test, så ta bilen och passera skidtunneln och åk ända fram flygplatsen så kommer du rätt.

Vill du inte eller kan åka till en provtagningsvagnen och bli provtagen där kan personalen komma hem till dig. Även det bokar du på 1177.se.

2020-08-31

Barn och unga med symtom på covid-19 rekommenderas testning

Barn och unga som har symtom på covid-19 rekommenderas göra så kallade PCR-tester, för att snabbare kunna gå tillbaka till skolan. Läs mer på krisinformation.se.

2020-08-27

2020-08-27: Statistik för vecka 34 enligt Folkhälsomyndigheten. 45 konstaterade smittad i kommunen (två mer än förra veckan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Vecka 34


Sjukdomsfall/10 000 invånare:2
Sjukdomsfall:2

Totalt


Sjukdomsfall /10 000 invånare:39
Sjukdomsfall:45


Information om rutiner för skola, förskola och fritidshem

Inför höstterminen 2020 kommer förskolor och skolor vara öppna för verksamhet och undervisning. Det innebär att barn inom förskolan och grundskolan kommer att samlas igen efter sommarledighet, med anledning av detta har kommunens säkerhetssamordnare tillsammans med representanter från skola, kost, städ och tekniska gjort enlan över vilka åtgärder som ska vidtas i samband med skolstart och framöver i verksamheten.

Läs mer information som sänts till vårdnadshavare inför skolstarten.

2020-08-25

Annons i TorsbyBladet

Idag hade vi vår 19:e annons i TorsbyBladet. Här kan du läsa annonsen.PDF

Skola och barnomsorg

På krisinformation.se finns samlat information om vad som gäller för förskolor, skolor, lärosäten och annan utbildning utifrån smittskyddsläget. Här finns det också andra länkar riktade till skolor och utbildningsansvariga. Här finner du krisinformation.se:s information.

2020-08-24

Även du som är ung kan bli smittad. Även du kan smitta andra som blir svårt sjuka. Så det du gör spelar roll för andra. Kolla in här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2020-08-21

Stjerneskolan ber alla hålla rätt rutiner

Eleverna på Stjerneskolan har nu gått sin första vecka och vi känner alla att skolstarten varit efterlängtad.

Under inledningen av terminen har eleverna fått mängder av information och förmaningar om Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skolans egna rutiner.

- Men resultatet hänger inte på hur mycket vi information vi pumpar ut, utan i slutändan hänger det på hur väl varje enskild individ kan efterleva våra uppmaningar, säger Marcus Lech, gymnasiechef på Stjerneskolan.

Läs mer om hur personal, elever och vårdnadshavare tillsammans kan göra skillnad på stjerneskolan.se.

2020-08-20

2020-08-20: Statistik för vecka 33 enligt Folkhälsomyndigheten. 43 konstaterade smittad i kommunen (en mer än förra veckan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Vecka 33


Sjukdomsfall/10 000 invånare:1
Sjukdomsfall:1

Totalt


Sjukdomsfall /10 000 invånare:37
Sjukdomsfall:43


2020-08-19

Smittspårning startad i Värmland

Region Värmland startar i dagarna en central smittspårningsfunktion. Syftet är att ytterligare begränsa och hejda spridningen av coronaviruset. Det betyder att för alla personer där det har konstaterats att hen är smittad av viruset kommer det att göras en smittspårning, dvs. man kartlägger var hen kan ha blivit smittad.

Du kan läsa mer om smittspårningen på Region Värmlands hemsida.

Annons i TorsbyBladet

Idag hade vi vår 18:e annons i TorsbyBladet. Här kan du läsa annonsen.PDF

2020-08-17

Tillbaka till skolan? Välkommen men ... Några korta snabba grejer som gör det lättare att minska risken för smittspridning.

2020-08-13

Gör som Bamse

Man måste va snäll om man är stark, säger Bamse. Det minns vi, visst är det så? Nu har Bamse även gett sig in i kampen mot coronan. Följ Bamses råd och du har stora chanser att inte bli smittad. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här finns BamseaffischenPDF, om du vill skriva ut den och sätta upp den på lämpliga ställen.

Antal bekräftade smittade

2020-08-13: Statistik för vecka 32 enligt Folkhälsomyndigheten. 42 konstaterade smittad i kommunen (samma antal som varje vecka i tre veckor). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Torsby, vecka 32


Sjukdomsfall/10 000 invånare:0
Sjukdomsfall:0

Totalt


Sjukdomsfall /10 000 invånare:36
Sjukdomsfall:42


2020-08-12

2020-08-12: Idag hade vi vår 17:e annons i TorsbyBladet. Här kan du läsa annonsenPDF.

2020-08-10

Sommarlovet är över och barn och ungdomar kommer att samlas igen efter en sommar med semester och resor. I samband med att höstterminen startar i augusti 2020 återgår även gymnasieeleverna till vanlig verksamhet. För att minska risken för smittspridning i samband med skolstart har kommunen genomfört ett antal åtgärder som är i linje med de åtgärder Folkhälsmyndigheten föreslagit. Här kan du läsa om åtgärderna.

2020-08-07

Håll kontakt i coronatid

I dessa dagar är det viktigt att vi tänker på varandra och ska vi träffas live måste vi hålla avstånd och det begränsar.

Tack vare den moderna tekniken finns det många sätt att hålla kontakten eller varför inte skicka ett brev eller vykort? Kommunens DigidelCenter ger tips på hur du kan hålla kontakt digitalt.

2020-08-06

Antalet bekräftade smittade i Torsby

2020-08-06: Statistik för vecka 31 enligt Folkhälsomyndigheten. 42 konstaterade smittad i kommunen (samma antal som veckan innan och dessförvinnan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Torsby, vecka 31


Sjukdomsfall/10 000 invånare:0
Sjukdomsfall:0

Totalt


Sjukdomsfall /10 000 invånare:36
Sjukdomsfall:42


2020-08-05

Behöver du hjälp att handla?

Vill du har hjälp med att handla mat och medicin? Vi kan hjälpa dig! Du kan göra din beställning direkt på vår webb eller ringa till oss. Ring 0560-16010, vi har telefontid måndag - torsdag kl. 9-12. Läs mer om tjänsten och beställ på www.torsby.se/handla70plus Det kostar inget för dig, bara för de varor du beställer.

2020-08-05: Idag hade vi vår 16:e annons i TorsbyBladet, de har haft sommarstängt så detta är den första annonsen efter det. Här kan du läsa annonsenPDF.

2020-08-02

Några värmlänningar ber om att vi ska hålla ut

Ja det kan nog inte sägas tillräckligt många gånger. Låt oss alla hjälpas åt att rida ut coronaviruset. Här hör du värmlänningarna Linn Persson, Filippa Hasewinkel och Soran Afrasiabi om sin längtan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2020-07-31

Det finns så mycket att uppleva i norra Värmland och vi behöver inte trängas. Hör Åsa Gertling från Sörmark berätta.

2020-07-30

Håll i - håll ut - håll avstånd

Hör kommunens Kicki Lech, Carina Stolpe och Anna-Lena Carlsson berätta om hur kommunen jobbar i pandemitid och o hur viktigt det är att vi alla hjälps åt att stoppa smittan.

Antalet bekräftade smittade i Torsby

2020-07-30: Statistik för vecka 30 enligt Folkhälsomyndigheten. 42 konstaterade smittad i kommunen (samma antal som veckan innan och dessförvinnan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Torsby - vecka 30

Sjukdomsfall/10000 invånare

0

Sjukdomsfall

0

Sjukdomsfall totalt/10000 invånare

36

Sjukdomsfall totalt

42


2020-07-29

Karolinska institutet studerar

Om du vill dela med dig om hur du påverkats under pandemin, så kan du anmäla dig till Karolinska institutets studie. Klicka och läs mer.

Några ledande personer från Torsby kommun uppmanar

En hälsning till er alla från oss alla. Låt oss alla hjälpas åt minska risken för smittspridning. Håll i - Håll ut - Håll avstånd är inte floskler. Det är djupt allvarligt, ja livsviktigt.

Hör säkerhetssamordnaren Kicki Lech, vård- och omsorgschef Carina Stolpe och kommunalrådet och VD i Torsby Utveckling AB berätta.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


2020-07-23

Känner du oro?

Det finns mycket hjälp att få. Din oro behöver inte ha något med coronan att göra, men det kan vara så. Det kan också vara t.ex. att någon i din familj missbrukar, våld i nära relationer, psykisk ohälsa, självmordstankar eller mycket annat.

Vi har här samlat kontaktuppgifter till olika verksamheter som kan ge hjälp och stöd om du eller någon du känner har det extra tufft just nu.

Tveka inte att söka hjälp.

Antalet bekräftade smittade i Torsby

2020-07-23: Statistik för vecka 29 enligt Folkhälsomyndigheten. 42 konstaterade smittad i kommunen (samma antal som veckan innan). Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Torsby - vecka 29

Sjukdomsfall/10000 invånare

0

Sjukdomsfall

0

Sjukdomsfall totalt/10000 invånare

36

Sjukdomsfall totalt

42


Summan 42 är det antal som har bekräftats smittade någon gång sedan provtagning började i mars-20. De kan ha blivit friska igen eller avlidit eller vara fortsatt sjuka i covid-19.


2020-07-22

Socialstyrelsen jobbar fortfarande på riklinjer för att förtydlig sitt beslut den 13 juli angående lättnader för besök på äldreboenden. Man har förhoppning om att kunna visa dem inom någon vecka.

2020-07-16

Antalet bekräftade smittade i Torsby

2020-07-16: Statistik för vecka 28 enligt Folkhälsomyndigheten. 42 konstaterade smittad i kommunen. Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Torsby - vecka 28

Sjukdomsfall/10000 invånare

2

Sjukdomsfall

2

Sjukdomsfall totalt/10000 invånare

36

Sjukdomsfall totalt

42


Summan 42 är det antal som har bekräftats smittade någon gång sedan provtagning började. De kan ha blivit friska igen eller avlidit eller vara fortsatt sjuka i covid-19.

Här finner du siffror från tidigare veckor när det gäller Torsby.

2020-07-15

Utsatt för våld i nära relationer

Många blir utsatta. Är du en av dem? Det finns hjälp att få. Lyssna på inlägget.

Du kan också ta kontakt med Tjej- och kvinnojouren Nordvärmland som finns i Torsby: www.kvinnojourentorsby.se/ eller läsa deras information i vår kommuntidning Torsby Nu nr 2, 2020.PDF

2020-07-14

Nya riktlinjer för besök på äldreboenden

Socialstyrelsen meddelade på Folkhälsomyndighetens presskonferens vissa lättnader när det gäller besök på äldreboenden. Nu väntar kommunen på att Smittskydd Värmland ska utarbeta de nya riktlinjerna för vad som ska gälla.

Här kan du läsa om Socialstyrelsens beslut.

Egenprovtagning för allmänheten

Alla personer över 16 år med lindriga symtom misstänkta för covid-19, med minst 1 dygn sedan insjuknande men max 7 dygn, kan boka egenprovtagning via inloggning med mobilt bankID på e-tjänsterna på 1177.se.

Jobbar man eller är på tillfälligt besök i Värmland och har lindriga symtom kan man kontakta vården, egenprovtagningcovid19@regionvarmland.se så ordnar de så att det går att boka egenprovtagning via 1177.se. Läs mer på 1177.se

Tester för symtomfria, ex reseintyg erbjuds inte av Region Värmland utan man får vända sig till privata aktörer.

2020-07-13

Håll i och håll ut – det är inte över

Eftersom vi har en allmän smittspridning av covid-19 i Torsby så måste vi alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. Alla har ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
 • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
 • Begränsa dina sociala kontakter och undvik platser där människor samlas

Statistik över bekräftade smittade

2020-07-13 Vi har skapat en sida på torsby.se där man kan se samlat hur smittsituationen är i Torsby, dvs. antalet bekräftade smittade bland allmänheten. Den kommer att uppdateras allt eftersom Folkhälsomyndigheten publicerar nya siffror, normalt sett varje torsdag.

Här finner du sidan med statistiken.

2020-07-09

Det finns en morgondag

Se en kort video för att få lite kraft.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Antalet bekräftade smittade i Torsby

2020-07-09: Statistik för vecka 27 enligt Folkhälsomyndigheten. 40 konstaterade smittad i kommunen. Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Vecka 27, 2020


Sjukdomsfall/10 000 invånare:2
Sjukdomsfall:2

Totalt


Sjukdomsfall /10 000 invånare:34
Sjukdomsfall:40


Källa: Folkhälsomyndigheten statistikdatabas

2020-07-07

Tester om pågående infektion

Från och med idag 7 juli kommer alla värmlänningar som misstänker symptom att kunna testa sig om de har en pågående infektion av covid-19. Det är genom ett sk. PCR-prov som detta görs. Den som har symptom kommer att kunna testa sig gratis och man bokar provtagningen på internet genom att logga in med sitt mobila bankID på 1177.

Provtagning är bara aktuellt om man har symptom och är tidigt i sjukdomsförloppet. Enligt Region Värmland ska det ha gått minst 24 timmar, men max sju dagar från insjuknandet.

Provtagningsstationer finns i Torsby, Arvika, Karlstad, Säffle och Kristinehamn och man tar sig dit i bil. Man gör testet själv i bilen. Man kan även boka och låta ett friskt ombud hämta ut ett provtagningskit på särskilda apotek eller beställa hemleverans så kan man göra provet själv hemma.

2020-07-07: Antikroppstester till vårdpersonal

Munkfors och Torsby är de första kommunerna i Värmland att erbjudas antikroppstester för personal inom särskilda boenden och hemtjänst. Provtagningen kommer att göras på Torsby sjukhus under vecka 28. 20 personer per dag kommer att kunna testa sig.

2020-07-04

Håll i och håll ut! Tillsammans tar vi Värmland genom coronautbrottet!
En gemensam önskan från Värmlands kommuner, Region Värmland och Länsstyrelsen.

2020-07-02

Antalet bekräftade smittade i Torsby

Statistik för vecka 26 enligt Folkhälsomyndigheten. 38 konstaerat smittade i kommunen. Siffran avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Vecka 26, 2020


Sjukdomsfall/10 000 invånare:8
Sjukdomsfall:9

Totalt


Sjukdomsfall /10 000 invånare:33
Sjukdomsfall:38


Källa: Folkhälsomyndigheten statistikdatabas

2020-07-01

Hemestertips från Marit Kapla

Marit Kapla har skrivit boken om sin hembygd Osebol. Här ger hon ett hemestertips på kommunens Facebook, ett besök på Kårebolssätern i Norra Ny. Det är Celina Barhammar, som är med i hennes bok, som håller i verksamheten där sommaren 2020.
Här kan du se hälsningen på kommunens Facebook.

2020-07-01 Ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen
En ny lag börjar gälla för dig som driver ett serveringsställe 1 juli. Det är Lag (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen som delvis ersätter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:9) om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m. Den nya lagen är tillfällig och upphör att gälla vid utgången av 2020.

2020-07-01: Idag hade vi vår 15:e annons i TorsbyBladet. Här kan du läsa annonsenPDF.

2020-06-24

Annons i TorsbyBladet

Idag onsdag 24 juni hade vi vår 14:e annons i TorsbyBladet. Här kan du läsa annonsen.PDF

2020-06-23

Antalat bekräftade smittade i Torsby

Region Värmland har gett media siffror på antalet konstaterat smittade per kommun.Siffran gäller tisdagen den 23 juni 2020. Antalet konstaterat smittade i Torsby var 29 stycken. Siffran 29 avser personer i befolkningen, inte personer i den kommunala verksamheten.

Mer statistik

Du kan följa statistiken över samtliga Sveriges kommuner på Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Där publiceras siffror veckovis, varje torsdag.

2020-06-22

Till alla företag, organisationer och arrangörer som bedriver sommarverksamhet

Myndigheterna i Sverige har gått ut med direktiv till alla som bedriver sommarverksamhet, hur de ska göra för att minska minskad trängsel och minskad risk för smittspridning.

Du som bedriver en verksamhet är ansvarig för att anpassa den så att du, dina medarbetare, besökare och kunder kan följa myndigheternas riktlinjer och råd. Tänk på följande:

 • Gör en riskbedömning och ta fram åtgärder för att minska risken för smittspridning.
 • Ta fram instruktioner och rutiner samt utbilda din personal därefter.
 • Informera besökare och kunder om vad som gäller.
 • Se till att det inte uppstår trängsel.
 • Se till att det finns möjligheter att tvätta händerna med tvål och vatten eller tillhandahåll handsprit.
 • Säkerställ en lämplig nivå på städning av ytor och utrymmen som nyttjas mycket.

Välkommen till MSB:s särskilda sommarsida för företag, organisationer och arrangörer: msb.se/minska-covid-19-spridningen

2020-06-20

Så minskar vi smittspridningen. Var och en har ett gemensamt ansvar. Om du inte blir smittad, kan du heller inte smitta någon annan.

2020-06-18

Region Värmland arbetar med att öka antalet covid-19-prover. Från och med måndag 22 juni kommer det finnas möjighet för personer som arbetar i sk. samhällsviktiga jobb OCH som känner symptom av covid-19 att få göra självtester. Det är din arbetsgivare som avgör om ditt jobb är samhällsviktigt. Här hos Region Värmland kan du läsa mer om detta.

2020-06-17

2020-06-17: Idag har vi vår 13:e annons i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare.

2020-06-16

Fortsatt besöksförbud till äldreboenden

Regeringen har beslutat om en förlängning av besöksförbudet på äldreboenden med anledning av det nya coronaviruset. Förbudet sträcker sig fram till den 31 augusti 2020. Men undantag finns för besöka omsorgstagare i livets slutskede. Vård och omsorg i Torsby har nu också skaffat sk. plexiglasbord på flera av kommunens äldreboenden, eller annat sätt att kunna träffas utomhus. Kontakta ditt boende för att veta mer om hur du kan besöka din släkting eller vän.

2020-06-15

Region Värmland har sedan några veckor sedan presenterat statistik över antal bekräftat smittade på kommunnivå. Från och med denna vecka (torsdag 18 juni) kommer redovisningen istället från Folkhälsomyndigheten.

Flerspråkiga telefonen - med fler språk

Den flerspråkiga telefonlinjen för frågor om coronaviruset har utökats med fler språk och längre öppethållanden. Region Värmland har sedan ganska länge en telefonlinje dit man kan ringa om allmänna frågor om corona. Nu har Folkhälsomyndigheten startat en nationell telefonlinje och ökat antalet språk. Men som värmlänning kan man fortfarande ringa samma nummer om man vill, tfn 010-831 80 10. Telefonlinjen har öppt vardagar kl. 10-12, 13-15.

Språken som de har nu är arabiska, somaliska, persiska, tigrinja, amarinja och ryska.

2020-06-12

2020-06-12: Ta en torsbyrunda! Under skolavslutningshelgen kan du gå en Torsbyrunda. Karta och startkort hämtas på trappan utanför Turistbyrån och kontrollerna sitter centrumnära. Idén med att ha en runda under skolavslutningshelgen är att vi vill att det ska vara vuxna som är ute och rör sig på Torsby. Ta gärna rundan på kvällen med ficklampa - några av kontrollerna har reflexer! Rundan pågår 11-13 juni och det är tre presentkort i prispotten!

2020-06-12: Var med och nattvandra! På skolavslutningskvällarna vill vi gärna att föräldrar hjälper till att vistas där ungdomarna finns.

2020-06-12: 13 juni 2020 upphävs de inhemska reserestriktionerna. Det är då fritt att resa i hela Sverige, tidigare var riktlinjen 2 timmar från sitt hem. Det kommer fortsatt att vara varje persons ansvar att följa de riktlinjer som finns för att hindra smittspridningen av covid-19. Regeringen kommer att följa effekterna av ett ökat resande och kan komma att skärpa restriktionerna.

2020-06-11

2020-06-11: Riktlinjer för tryggt restaurangbesök, hotellvistelse och camping
Visita, som är en branschorganisation för företag inom besöksnäringen har tagit fram rekommendationer för att underlätta för resturanger, hotell och campingar att kunna ha öppet och samtidigt bidra till att ta sitt ansvar för att minska smittspridningen och skapa trygga förhållanden för personal och gäster. Rekomendationerna finns att ladda ner som pdf på Visitas hemsida.

2020-06-10

2020-06-10: Filmen: "Ebba, boende på Dalbygården i Sysslebäck, träffar sin dotter Gun-Britt vid plexiglasbordet" publiceras på kommunens facebooksida. I filmen hör vi också Hanna Pollari, områdeschef på äldreboendet Dalbygården i Sysslebäck.

2020-06-10: Idag har vi vår annons nr 12 i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare.

2020-06-09

2020-06-09: På hemsidan krisinformation.se finns information för utlänska gäster om man planerar att besöka Sverige i sommar.

2020-06-08

2020-06-08: Filmen: "Alice, elev på Kvistbergsskolan i Sysslebäck, påminner inför skolavslutningarna" publiceras på kommunens facebooksida. Alice påminner om att det är viktigt att vi hjälps åt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händerna, undvika att röra ögon, näsa och mun och att hålla avstånd.

2020-06-06

Igår, sen eftermiddag fredagen 5 juni 2020 meddelade Region Värmland att en person, en omsorgstagare, som vistas på ett korttidsboende i Torsby är coronasmittad. Lär vårt pressmeddelande/information på torsby.se.

2020-06-05

Boende på äldreboenden och anhöriga kan träffas på Skype, vid plexiglasbord eller på annat sätt

Alla äldreboenden i kommunen erbjuder sina boende och deras anhöriga att träffas, prata och hålla kontakten via Skype. De fyra största äldreboendena, Dalbygården, Linden, Lövenstrand och Gömmanberg, har nu också skaffat ett varsitt plexiglasbord, som är placerade utomhus, där den boende och deras besökare sitter på varsin sida om ett stort plexiglas. De äldreboenden som inte har plexiglasbord kan hjälpa till att arrangera träffar på andra sätt, till exempel kan de boende och deras nära och kära ses på varsin sida om ett fönster.

Oavsett vilket eller vilka mötessätt som erbjuds på det äldreboende som är aktuellt för dig, behöver mötet planeras med både personal och säkerhetsrutiner. Ta kontakt med ”ditt” äldreboende och prata med personalen hur ni smidigast går till väga för att boka ett möte mellan boende och besökare.

2020-06-05

Vid gårdagens pressträff (4 juni) meddelade regeringen att många fler ska kunna få testa sig för covid-19. På krisinformation.se finns mer information om detta.

2020-06-03

2020-06-03: Idag har vi vår elfte annons i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare.

2020-06-02

Tala med barn om corona

Så här kan du göra när du talar med barn om coronaviruset. Lyssna på barnet. Vissa är oroliga, andra inte. Ta reda på vad de vet och har hört. Visa att du kan och vill tala om corona, även om du kanske inte har alla svaren. Fakta kan ge barnet en känsla av kontroll. Tillsammans tar vi fighten mot coronan. ❤️ Se videon från som ger dig mycket goda tips. 

Torleif Styffe i Ransby hälsar

Här kommer en hälsning från Torleif Styffe i Ransby. Förutom dagliga promenader eller cykelturer så ägnar han sig åt kultur på avstånd med sin podd Nordvärmlandspodden med Torleif Styffe https://nordvarmlandspodden.podbean.com/ Där lägger han ut nya avsnitt tre dagar i veckan, ofta med inriktning på lokalhistoria och dialekt.

- Jag tror att det i dessa tider kan roa många äldre att få höra lite berättelser från norra Värmland. Det är tänkt mest för hemfolk men underligt nog är det även lyssnare från olika länder som Estland, Spanien och USA.

2020-06-01

Snart får Stjerneskolan öppna igen

Vid en pressträff på fredagen den 29 maj kom stadsminister Stefan Löfven med det härliga beskedet: gymnasieskolor och andra eftergymnasiala studier kommer att kunna öppna igen den 15:e juni. Nyheten är välkommen bland elever och personal på Stjerneskolan.

- Jag tycker att alla, elever och personal, har gjort ett fantastiskt jobb för att klara av denna mycket speciella situation. Deras insatser är imponerande. Nu blir det bra att börja planera för ett mer ordinarie arbetssätt igen, säger Anders Larsson, rektor på Stjerneskolan.

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Skidtunneln öppnar 1 juni för den femtonde säsongen. På grund av COVID-19 så har vi begränsat antalet skidåkare i skidtunneln till 50 personer vid ett och samma tillfälle.
För att hålla en hög säkerhet och bra service till dig som gäst har vi infört tidsbokning för att åka i skidtunneln. Fler åtgärder har vidtagits, för mer info: skidtunnel.se/coronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Valbergsstugans omklädningsrum

Valbergsstugans omklädningsrum öppnar återigen 1 juni. Vi uppmanar att byta om och duscha hemma. Bastun är tillsvidare stängd.

2020-05-29

Tiderna för studenternas utspring

www.stjerneskolan.se finns schemat för utspringet för årets studenter. Skolavslutningstider och coronatider. Ingen rolig kombination, det förstår vi. Men det måste bli en annorlunda studentdag. Och vi måste alla låta det vara så. Därför sker utspringet i klassvis eller gruppvis från olika utgångar.

2020-05-27

2020-05-27: Idag har vi vår tionde annons i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare.

2020-05-25

Hållplats E45

Corona gjorde att Anders Berg och Bengt Berg startade Hållplats E45, en webbsänt bokcafé på Facebook.
- Det gäller att göra något positivt när det är hårda tider, att vara kreativ på hemmaplan. Nu är det bara att hålla ut och kommunicera med människor både nära och fjärran hälsar Bengt och Anders.
På torsdag 28 maj kl. 11 sänds det tionde och sista Hållplats E45 för denna säsong. Alla program kan ses även i efterhand på Youtube, Hållplats E45. Här ser du filmen https://www.facebook.com/torsbykommun/videos/179232073446475/

2020-05-23

Ny vägledning om smittfrihet efter covid-19

Hur länge är man egentligen smittsam efter en infektion med covid-19? Nu har Folkhälsomyndigheten tillsammans med en expertgrupp tagit fram en vägledning för hur smittfrihet kan bedömas. Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.  Guiden är uppdaterad av Folkhälsomyndigheten den 15 maj 2020.

2020-05-22

Hej förening! Ska ni ha något läger etc. i sommar?

Kommer din förening att ordna något sommarläger eller kollo etc. för barn födda 2002 eller senare? Berätta för oss senast onsdag 27 maj. Väldigt kort varsel, men det är länsstyrelsen som bett oss fråga alla föreningar. Brev har också sänts direkt till föreningarna. Läs hela frågan.

Viktigt att barn får fortsätta va aktiva
Folkhälsomyndigheten trycker på vikten av att barn fortfarande får ha tillgång till läger- och kolloverksamhet, eftersom det främjar deras hälsa och att det är viktigt att de får fortsätta med normala aktiviteter. Men tyvärr har coronapandemin ändrat på så mycket.
Därför vill länsstyrelsen veta detta. Sänd ditt svar till vår säkerhetssamordnare christina.lech@torsby.se.

2020-05-20

2020-05-20: Idag har vi vår nionde annons i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare. I denna annons berättar vi bland annat om att ett telefonsamtal betyder så mycket - ring till någon som du vet skulle uppskatta det, kolla läget, visa omtanke, kulturquiz startar i Torsby centrum med tipspromenad med frågor i affärernas skyltfönster, Kjell-Åke i Myra sänder en hälsning i coronatider, Stjerneskolan kommer fortsätta med distansstudier och det blir förlängt att skolan tar emot små grupper som behöver göra prov etc., Region Värmland presenterar statistik och vi har gjort ett "omtag" med vår webbplats om corona för att göra det lite lättare för dig att finna information. Badhusen öppnar 1 juni och förbereder sig för att ta emot gäster. Behöver du hjälp att handla, så kan du som är 70 plus få det från kommunen.

2020-05-18

Kulturquiz

Häng med på Kulturquiz i centrala Torsby! Idag startar nämligen en ny aktivitet som pågår i tre veckor med nya kluriga frågor varje vecka. Bakom den står kulturavdelningen och näringslivsföreningen iTorsby.

2020-05-15

Fortsatt prov för mindre grupper på Stjerneskolan

Distansundervisningen på Stjerneskolan fortsätter som den gjort sedan den den 18 mars. Efter ett nytt beslut av ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Peter Jonsson (S), kan skolan även fortsätta att ta in mindre grupper för prov och examinationer. Beslutet gäller från 16 maj till och med 15 juni.

I övrigt pågår planeringen av studentexamen och ett schema för utspring är på gång.

2020-05-14

Antal konstaterat smittade per kommun

Region Värmland presenterar siffror för antal konstaterat smittade av corona på sin webb. Torsbys geografiska område har fortfarande färre än 15 personer.

Men som regionen säger, smittan finns i alla kommuner. Siffrorna visar bara hur många som av de som tagits prov på, som har smittats.

- Tillsammans kan vi bromsa smittan. Smittan är allmän, den finns i hela Värmland, så vi måste alla tillsammans; invånare, föreningar, företag och kommunal verksamhet fortsätta att följa direktiven för att bromsa upp och hindra smittspridning, säger Torsbys kommundirektör Thomas Stjerndorff.

Förbud mot att åka på lastbilsflak

Det blir förbjudet med att åka på studentflak enligt beslut av Transportstyrelsen.
Beslutet är fattat efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten.

2020-05-14: Kjell Åke i Myra har sina funderingar kring corona i dessa dagar. Håll ut och håll avstånd hälsar han från Metbäcken. Se filmen på facebook
https://www.facebook.com/torsbykommun/videos/249943869694688/

2020-05-13

Presskonferens bara för barn

2020-05-13: Idag höll Regeringskansliet en presskonferens enbart med frågor från barn angående coronaviruset, barnen var journalister och fick ställa sina frågor. Vill du se och lyssna på presskonferensen hittar du den på Regeringskansliets Youtube-kanal.

Annons i TorsbyBladet

2020-05-13: Idag har vi vår åttonde annons i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare. I denna annons berättar vi bland annat om att det finns många olika telefonnummer man kan ringa, många ställen att vända sig till om man känner oro med anledning av coronan. Det finns också en telefonlinje för personer som inte talar svenska, handlingshjälp till personer 70 plus, badhuset öppnar igen 1 juni, Stjerneskolans distansundervisning fortgår, eleverna kan hämta ut matlåda och att man planerar detaljerna kring studentfirandet.

Vi berättar också om att Region Värmland har nu valt att offentliggöra siffor över antal bekräftade smittade per kommun, men endast om det finns 15 eller fler. Torsby kommun har färre än 15. Men regionen och vår kommunchef poängterar att smittan är allmän, den finns i hela Värmland och vi måste vara uthålliga och alla hjälpas åt att hålla avstånd, tvätta händerna osv.

Vi vädjar igen att man undviker folksamlingar och finner alternativa sätt att fira och umgås för att minska risken för smittspridning.

2020-05-12

Vård och omsorg berättar om hur de arbetar med i hemtjänst och äldreboenden

Vad finns det för rutiner för att att det inte ska bli smitta? Vilken skyddsutrustning använder vi`Hör hygiensjuksköterksan Helene Ljungberg berätta. Undersköterskorna Lisa Classon och Maria Nilsson demonstrerar praktiskt. Se och hör videon här på webben.

2020-05-11

Badhusen öppnar 1 juni

2020-05-11: Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att öppna TorsbyBadet och Sysslebäcksbadet måndag den 1 juni, under förutsättning att inte Folkhälsomyndighetens riktlinjer ändras. De stängdes den 18 mars eftersom fritidsavdelningens personal behövdes inom andra verksamheter. Under dessa veckor har personalen både hjälpt till inom omsorgen och storstädat badhusen. Det innebär att badanläggningarna kommer att hålla öppet hela sommaren och de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

2020-05-06

Vård och omsorg i Torsby startar egentillverkning av plastförkläden

2020-05-06: Själv är ibland bäste dräng. Vård och omsorg i Torsby startade egentillverkning av långärmade plastförkläden, för att vara redo när behov av dem uppstår.

Se och hör i videon på sidan www.torsby.se/langarmat

Annons i TorsbyBladet

2020-05-06: Idag har vi vår sjunde annons i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare. I denna annons berättar vi bland annat om nya rutiner för vård och omsorg där visir blir vanligare att man använder, Solliden öppnar igen, kommunen startat egentillverkning av långärmade plastförkläden. Det finns också möjlighet för företag att ansöka om sk. omställningscheckar.

I annonsen påtalas återigen att man bör undvika folksamlingar och kommunens ANDT-samordnare Jörgen Johansson gick ut i en video inför valborg och bad allmänheten hörsamma detta, för att minska risken för smittspridning.

Skidtunneln planeras att öppna igen 1 juni. Stjerneskolans distansutbildning fortsätter, elever kan nu få lagad lunchmat att hämta. Ännu inte klart med detaljerna kring studenten. Kulturavdelningen har gett present till alla äldreboenden, en cd-skiva med musik från sommarkvällarna på hembygdsgården i Östmark

2020-05-05

Vård och omsorg i Torsby startar egentillverkning av plastförkläden

2020-05-05: Själv är ibland bäste dräng. Vård och omsorg i Torsby startade egentillverkning av långärmade plastförkläden, för att vara redo när behov av dem uppstår.

Se och hör i videon på sidan www.torsby.se/langarmat

En annorlunda studentdag

I år kommer skolavslutningen och firandet av studentexamen på Stjerneskolan att se annorlunda ut mot vad traditionen är.

Även om det blir en annorlunda student hoppas vi kunna forma den så att den kan bli så minnesvärd som möjligt utifrån omständigheterna. Studenterna kommer att springa ut klassvis vid olika tidpunkter. Varje elev får ha med sig högst två anhöriga. Läs mer om detaljerna på www.stjerneskolan.se.

2020-05-04

Omställningscheckar för företag

Region Värmland infört en tillfällig stödform, så kallade omställningscheckar. Checkarna riktar sig till företag med upp till 49 anställda och varje enskilt företag kan ansöka om max 150 000 kr. Om ditt företag vill ansöka, vill vi att du tar kontakt med Ingela Bönström Brusgård, näringslivsutvecklare på TUAB, innan du skickar in ansökan. Detta för att ansökan ska bli så komplett som möjligt och för att hålla ner tiderna för hantering och handläggningstider hos Region Värmland.

Ingela Bönström Brusgård
e-post: ingela.bonstrom.brusgard@torsby.se
tfn: 076-801 61 75

2020-04-29

Inför stundande Valborg

Nu stundar Valborg, och här kommer en hälsning från Jörgen Johansson till både ungdomar och vuxna. Tänk på att undvika folksamlingar och håll avstånd så hjälps vi alla åt. Trevlig helg!

Känner du oro? Det finns många ställen att kontakta.

Vi har samlat många telefonnummer och ställen som man kan kontakta om man känner oro av olika slag, du finner dem på denna sidan: www.torsby.se/coronaoro

Annons i TorsbyBladet

Idag har vi vår sjätte annons i TorsbyBladetPDF, den är dubbelsidig såsom tidigare. I denna annons berättar vi bland annat om hur man arbetar i hemtjänsten och särskilda boenden, vilka rutiner man jobbar efter, vilka skyddsutrustning man har. Vi berättar också om flyget som är fortsatt inställt, Stjerneskolans fortsatta arbete, handlingshjälp till personer 70plus, filmer som ungdomar gjort på andra språk etc.

Orostelefon för kommunens personal

I samarbete med Hälsolänken, som är kommunens företagshälsovård har kommunen startat en speciell telefonlinje för de anställda, kallad ”orostelefon”. Den startade den 23 april och finns till och med 31 maj i år, men kan förlängas om det behövs. Se vårt pressmeddelande. (Kommunens personal kan läsa mer på intranätet.)

2020-04-28

Matlådor till eleverna på Stjerneskolan

Från och med nästa vecka (vecka 19) kommer eleverna på Stjerneskolan att erbjudas lunch i matlådor. Läs mer på stjerneskolan.se.

Någon att tala med - Svenska kyrkan finns där

Svenska kyrkan, Fryksände församling har en telefon för kostnadsfria stödsamtal. Du finner den på www.svenskakyrkan.se/fryksande/nagon-att-tala-med

Kyrkan berättar att krisstödssamtalen inom kyrkan hålls "neutrala" och sker helt baserat på de behov som den som ringer har. ​

Här kommer en hälsning från Annika Wredenberg, kulturchef, till alla äldreboenden i kommunen. En hälsning med musik från de fina Viskvällarna i Östmark. Cd-skivan Från Gärdebylåten till Värmlandsvisan är på väg.

2020-04-24

Var ansvarsfull inför storhelger

Vi har samlat information på olika språk om vad du ska tänka på inför högtider i allmänhet och även inför ramadan som startar den 23 april.

Elevkåren har delat ut studentmössor

Ett hundratal elever i avgångsklasserna på Stjerneskolan har nu fått sina studentmössor. Elevkåren stod bakom utlämningen som gjordes på skolgården. De fortsätter att lämna ut mössor på måndag den 27:e april. Den elev som inte kan hämta studentmössan på plats kan få den skickad hem.

Planering av studenten

Studenten är en stor högtidsdag och många undrar hur det blir i juni. Exakt hur årets studentdag kommer att se ut är fortfarande inte klart. Det är en mycket speciell situation vi har att hantera i och med coronapandemin där vi alla måste ta ansvar för att minsta risken för smittspridning, meddelar skolledningen. Ambitionen är att ha någon form av högtidstillfälle men i ett annat format. Skolledningen och elevkåren har haft ett första möte. Läs mer på stjerneskolan.se

2020-04-23

Stjerneskolan har öppnat för små grupper

De första grupperna med elever har varit på skolan för prov och examinationer i de delar som inte kan genomföras via distansundervisning. Det är alltså små grupper av elever som kommer till Stjerneskolan och de är på plats på olika tider. Öppningen har fungerat som planerat.

Elevkåren kommer att samordna och ansvara för utdelning av studentmössor fredagen den 24 april och måndag 27 april.

Linjeflyget fortsatt pausat

Trafikverket meddelar att linjeflyget mellan Torsby-Hagfors-Arlanda är fortsatt pausat till och med 29 maj i första hand. Beslutet är taget med anledning av effekterna kring coronapandemin. Vänligen kontakta flygbolaget Amapola för mer info & vid frågor.
Tel: 0770 790 700
E-post: callcenter@direktflyg.com

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

2020-04-23: Skidtunneln har stängt, det årliga snöbytet är igång. Vi hoppas kunna öppna skidtun-neln den 1 juni. Då planerar vi att ha öppet alla dagar som vanligt, så länge det inte kommer nya riktlinjer från myndigheterna.

DigidelCenter stänger för besök

2020-04-23: DigidelCenter som finns på biblioteken i Torsby och Sysslebäck stänger för besök från och med idag. Det görs för att minska risken att sprida smitta, men det går fortfarande att nå Henrik via epost till digidel@torsby.se

2020-04-22

2020-04-22: Anrika Torsby sommarskidskola ställs in. Bakgrunden är att minska risken för för spridning av coronaviruset. Lägret skulle ha arrangerats innan midsommar, 14:e till 18:e juni. Sommarskidskolan har de senaste åren lockat upp emot hundra deltagare från Mellansverige och Norge. Här kan du läsa mer.

2020-04-22: Idag hade vi en femte annons i TorsbyBladet. I annonsen påminner vi om vikten att alla tar ansvar för att minska risken för smittspridning, tipsar om länkar till myndigheter där man kan få korrekt och trovärd information samt redovisar exempel på sådant som Torsby kommun arbetat med under veckan som gått. Här kan du se annonsen.PDF

2020-04-22: Annons i TorsbyBladet om att biblioteken gärna plockar ihop bokkassar till personer som inte kan komma till biblioteket. Böckerna hämtas hos biblioteket eller om det finns möjlighet så levererars de hem till låntagaren.
Hör av dig på tfn 0560-161 08 så plockar de ihop böcker, tidskrifter eller filmer som du vill låna. Här kan du se annonsenPDF.

2020-04-21

Tre nyheter angående tjänsten "Handla till 70+" från och med onsdag 22 april
Torsby kommun hjälper personer som är 70 år och äldre att handla hem mat och medicin sedan ett antal veckor tillbaks. Fr o m onsdagen den 22 april har vi nytt telefonnummer, nya telefontider och en uppmaning om att vara ute i god tid med ev. medicinbeställning.

 • Nytt telefonnummer att ringa in mat- & medicinbeställning: 0560-160 10

 • Nya telefontider att ringa in mat- & medicinbeställning: Helgfri måndag - torsdag, kl. 9-12.

 • Ny info till dig som behöver få medicin uthämtad: Vi ber dig meddela oss i god tid om du behöver hjälp med att få hem medicin, eftersom vi har svårt att hinna leverera den till dig samma vecka som du beställer.

Du kan också göra din mat- & medicinbeställning på www.torsby.se/handla70plus där du också kan läsa mer om tjänsten. Tips: Klipp ut och spara annonsen som publiceras i Torsbybladet den 22 april, eller ladda ner annonsen härPDF.

2020-04-20

Region Värmland redovisar regelbundet statistik över antalet bekräftade fall och antalet patienter som vårdas inom Region Värmland för coronavirusinfektion (covid-19).
Här finner du statistiken: Aktuellt läge i Värmland för Covid-19

2020-04-19

Bekräftad smitta av Covid -19 på Holmesskolan

Under helgen har vi fått information om att en person på Holmesskolan testats positivt för Covid-19. Läs mer på sidan coronainformation för vårdnadshavare.

2020-04-16

Stjerneskolan öppnar för små grupper

Inom kort kan vissa elever komma tillbaka till Stjerneskolan för att genomföra specifika moment som inte går att göra på distans.

Folkhälsomyndigheten har godkänt undantag från sin rekommendation om att hålla gymnasieskolan stängd. Ändringen gör det möjligt att öppna för mindre grupper elever vid vissa tillfällen. Så kommer det alltså att bli på Stjerneskolan.

Skolan öppnar för prov och examinationer i de delar som inte kan genomföras via distansundervisning. I huvudsak rör det sig om elever som är i slutet av sin utbildning och vars betyg har betydelse för deras fortsatta studier eller arbete. Det kan också beröra elever som behöver extra stöd. Öppningen är tidsbegränsad och startar under senare delen av vecka 17 och pågår till 15 maj.

För de elever som inte berörs av öppningen fortsätter distansstudierna som vanligt via de webbaserade lärplattformerna Itslearning och Teams.

Denna begränsade öppning betyder fortfarande att allmänheten inte kan komma in i lokalerna för att till exempel besöka expeditionen och liknande. Inte heller får andra elever än de som är kallade tillbaka till skolan, vara på skolan.

2020-04-15

För dig som vill ha information på arabiska, dari, somaliska och tigrinja - Region Värmland har öppnat ett informationsnummer för allmänna frågor om coronaviruset. Numret är är 010-831 80 10 och det är öppet vardagar 10-12. Telefonlinjen har öppet tillsvidare.

----------------

Organisationen Svenskt vatten håller koll på läget när det gäller corona via vatten. De uppdaterar sin hemsida löpande med information som de fått verifierad från ansvarig myndighet.

2020-04-14

Torsby kommun arrangerar inte något nationaldagsfirande 6 juni 2020 med anledning av coronapandemin. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott idag tisdag och följer därmed Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Den preliminära planen var att dagen skulle firas traditionsenligt vid Dalby hembygdsgård i Ransby respektive hembygdsgården Kollsberg i Torsby, om situationen varit annorlunda.

2020-04-09

Eleverna på Stjerneskolan har nu påsklov och distansstudierna startar igen måndagen den 20 april.

Kan bli öppet för små grupper

Regeringen har godkänt en förordningsändring som möjliggör för gymnasieskolorna att öppna dörrarna på glänt, det vill säga för vissa grupper elever vid vissa tillfällen. Det handlar då om små grupper och för provtillfällen eller genomgång av praktiska moment. Syftet är att elever ska kunna få möjlighet att visa sina kunskaper för att kunna avsluta sina gymnasiestudier i sommar. På Stjerneskolan görs nu en noggrann riskbedömning. Än är inget beslut taget kring om Stjerneskolan kommer att öppna men givetvis återkommer vi med mer information om ett sådant kommer.

Vill du ha vandringstips?

Besök visitorsby.se/vandring för inspiration om fina leder i Torsby kommun.

Se vår informationspresentation

Uppmaningar till våra invånare och till alla andra i dessa coronatider.

2020-04-08

Ut och gå en "Torsbyrunda"

Orienteringsklubben OK Fryksdalen har tillsammans med turistbyrån och näringslivsföreningen iTorsby tagit fram "Torsbyrundan" - en runda där du ska hitta kontroller och du har chans att vinna iTorsby presentkort. Det kommer bli tre rundor, du har en vecka på dig att göra klart rundan.

Hjälper till med handlingslistor

2020-04-08: Personal från Torsby bibliotek hjälper nu till vid behov när det gäller att svara i telefon för att tar emot handlingslistor från personer över 70 år. Handlingshjälpen har tfn 073-523 05 04 och mer information finns på www.torsby.se/handla70plus.

Annons i TorsbyBladet

2020-04-08: Idag hade vi en fjärde annons i TorsbyBladet. I annonsen påminner vi om vikten att alla tar ansvar för att minska risken för smittspridning, tipsar om länkar till myndigheter där man kan få korrekt och trovärd information samt redovisar exempel på sådant som Torsby kommun arbetat med under veckan som gått. Här kan du se annonsen.PDF

2020-04-07

Information på andra språk / information in other languages

En ny mer fyllig sida med information på många olika språk. Sprid gärna detta så att så många som möjligt nås av denna information.

2020-04-04

Skolledningen på Stjerneskolan skickar löpande information till elever och målsmän

2020-04-04: Minst en gång i veckan sänder skolledningen vid Stjerneskolan informationsbrev via e-post och studieplattsformen itslearning till elever och föräldrar till elever under 18 år. Skolan månar om att alla elever ska känna att de får det stöd de behöver för att klara av distansstudierna. Alla elever som önskar någon form av hjälp uppmanas kontakta skolan. Utöver mentor och lärare finns även skolhälsovården, specialpedagog och SYV. Här finns kontaktuppgifter.

2020-04-02

Mat- & medicinbeställning för dig som är 70+

2020-04-02: Kommunen och frivilliga hjälper sedan några veckor tillbaka personer som är 70 år och äldre att handla och köra hem varor, om de själva inte har någon som kan hjälpa dem. Tjänsten gäller helgfria vardagar och max en gång per vecka. Ordinarie telefontid är helgfria vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Du som behöver vår handlingshjälp kan ringa oss och lämna din handligslista under telefontiden på tfn 073-523 05 04 eller själva fylla i ett beställningsformulär här på www.torsby.se/handla70plus där du också kan läsa mer om tjänsten och hur det går till.

----------------

Information till föreningar

2020-04-02: Alla föreningar som finns i kommunens föreningsregister har fått information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar. Fritidsavdelningen har gjort ett utskick där de samtidigt understryker vikten av att hela tiden söka den senast bekräftade informationen från säkra källor som krisinformation.se samt även hos Riksidrottsförbundet/SISU Värmland.

2020-04-01

Myndighetsdirektiv

2020-04-01: Nya allmänna råd från Folkhälsomyndigheten: Håll avstånd och ta personligt ansvar. Råden innebär bland annat att större sociala sammanhang bör undvikas och att personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga. Var och en i Sverige har ett ansvar för att förhindra spridning, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.

Folkhälsomyndigheten förtydligar också: Alla verksamheter i Sverige är skyldiga att vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning. Läs vår nyhet om detta.

Vård och omsorg

2020-04-01: Från idag 1 april och några veckor framöver vill Torsby kommun erbjuda lite extra guldkant i tillvaron för brukare inom vård och omsorg. Läs gärna mer om detta i vår nyhet.

2020-04-01: Paper Province berättar den goda nyheten att The Wood Region i Sysslebäck är igång och printar skyddsmaterial till vården. The Wood Region är ett projekt som Torsby kommun driver tillsammans med andra aktörer. Läs artikeln här.

Annons

2020-04-01: Idag hade vi en tredje annons i TorsbyBladetPDF. I annonsen påminner vi om vikten att alla tar ansvar för att minska risken för smittspridning, tipsar om länkar till myndigheter där man kan få korrekt och trovärd information samt redovisar exempel på sådant som Torsby kommun arbetat med under veckan som gått.

2020-03-31

Vård och omsorg

2020-03-31: Torsby kommun förbereder sig för att ta emot patienter och fler omsorgstagare. Region Värmland har uppmanat kommunerna i Värmland att planera för att ta emot fler patienter än vanligt från sjukhuset. Torsby kommun har nu i dagarna börjat genomföra förändringar för att stå redo för detta.

----------------

Företag

2020-03-31: Vi har listat exempel på initativ som i dagsläget genomförs från Torsby kommun och våra partners för att stötta det lokala näringslivet i coronatider. Vi har även en företagssida är vi samlat information riktat till företag.

----------------

Förvaltning

2020-03-31: Kommunalråden Ann-Katrin Järåsen och Anna-Lena Carlsson vill uppmärksamma och tacka all Torsby kommuns personal för det arbete de gör. Speciellt i dessa tider, där många fått ställa om sitt arbete och gör mycket goda insatser. Se videon där kommunalråden hälsar.

----------------

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

2020-03-31: Från tisdag den 31 mars är Valbergsstugans bastu och omklädningsrum stängda till en börja med under april månad.

Vi vill minimera infektionsrisken och uppmanar även motionärer och andra som rör sig området Torsby Skidtunnel & Sportcenter att byta om och duscha hemma.

2020-03-30

Storstädning på TorsbyBadet

2020-03-30: Denna vecka startar storstädningen av TorsbyBadet. Det görs normalt under tre veckor på sommaren då badet håller stängt. Detta innebär att badet istället kan hålla öppet under sommaren, om situationen är sådan med tanke på coronaläget.

2020-03-27

Otillåtet med trängsel på restauranger, caféer och barer

2020-03-27: Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter gäller från 25 mars 2020 och innebär att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Läs mer om de nya reglerna.

----------------

Information för företag " Värmlands företagsjour"

2020-03-27: För företag som hamnat i akut kris finns stöd och hjälp att få. Ring "Verksamt Värmlands företagsjour" för att prata med personer som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt.

Telefonnummer företagsjour: 010-831 90 50
Öppettider: Måndag-fredag kl. 9-16 (lunchstängt mellan kl. 12-13).
Webbsida: www.verksamt.se/web/varmland

----------------

Badhus och gym

2020-03-27: Badhusen och fritidsgårdarna är fortfarande stängda. Sportlife Gym, som finns på badhusen, håller öppet som tidigare för befintliga medlemmar, och där städas det extra mycket i dessa dagar.

Färre larm till räddningstjänsten

2020-03-27: Antalet larm till räddningstjänsten har minskat kraftigt under mars månad jämfört med februari. Det beror till stor del på att fler väljer att vara hemma vilket leder till färre incidenter i samhället som kräver räddningsinsats. Minskade uppdrag som Förstahjälpenlarm påverkar också antalet larm, dessa hanteras just nu enbart av sjukvården meddelar räddningschefen Peter Bergström. Så här långt finns heller inte en enda trafikolycka inrapporterad i Torsby kommun under mars månad.

Det är fortfarande besöksförbud på brandstationerna. Personalen anpassar sina övningar så att de endast bedrivs i mindre grupper. Skyddsmasker har under veckan placerats ut på brandstationerna som ska användas när det finns risk för smittspridning.

2020-03-26

Utvecklad allmän information på webben

2020-03-26: Sidan "Allmän information med anledning av corona" har utvecklats och kompletterats med fler frågor och svar, många länkar till relevant information etc.

2020-03-25

Nya matrutiner på skolor och nu även restauranger

2020-03-25: Restaurang Skogsstjärnan (sjukhusrestaurangen) och Mätt o Go på Valbergsgården har ändrat sina serveringsrutiner som en följd av Livsmedelsverkets nya bestämmelser igår.

Skolorna serverar sedan en dryg vecka tilbaka maten på tallrik istället för som tidigare genom att eleverna får ta av en buffé.

Läs mer om förändringarna och se inlägget när förskoleklass C på Holmesskolan är i matsalen och äter idag.

--------------------

Annons i TorsbyBladet

2020-03-25: Idag har vi en annons (nr 2) i TorsbyBladetPDF med information om bl.a. kommunens arbete med anledning av corona.

--------------------

Fritidspersonalen hjälper kost- och städavdelningen

2020-03-25: När badhusen stängde för en vecka sedan skapades en personalpool med badvärdar och fritidsledare varav en del hjälper till inom omsorgen. Nu har kommunens städavdelning hört av sig och behöver hjälp. Då gjordes ett byte där en personal från Sysslebäcksbadet började städa på Kvistbergsskolan och en person inom städ, som hade utbildning som undersköterska, började på Dalbygården istället.

--------------------

Torsby flygplats

2020-03-25: Från och med måndag 30 mars är flyglinjen Torsby/Hagfors - Arlanda pausad. Detta är beslutat av Trafikverket och gäller till och med söndag den 26 april. Beslutet är taget med anledning av effekterna kring coronapandemin. Mer info på www.torsbyflygplats.se

---------------------

2020-03-25: Idag hade vi en tvåsidig annons nr 2 i TorsbyBladet på mittuppslaget, PDFdär vi tipsar om tvätta händerna m.m. samt listade upp olika åtgärder som gjorts inom kommunens olika verksamheter med anledning av corona.


2020-03-24

2020-03-24: Kommunfullmäktige kallar till extra sammanträde 6 april. Detta för att bland annat besluta om att ge kommunens nämnder och styrelser rätt att genomföra sina kommande sammanträden digitalt. (Denna möjlighet har inte funnits förut, men kan nu det genom en ändring i kommunallagen, "om fullmäktige så medger".) Kommunfullmäktiges april-sammanträde kommer också att flyttas fram till maj.

UKM Torsby är inställt

Torsbys Ung Kultur Möts som var planerad att vara lördag 28 mars är inställd.

2020-03-23

Har du som företag inte möjlighet att betala tillsynsavgiften nu?

Du kan välja att fördela betalningen till exempel månadsvis eller per kvartal. Kontakta Torsby kommuns ekonomiavdelning för att lägga upp en plan som passar dig och ditt företag.

Vi vill också säga att det var olyckligt att Torsby kommuns tillsynsfakturor landade i brevlådan hos många av er företagare förra veckan. Vi har fått reaktioner på att tidpunkten var dålig i dessa coronatider, när det redan är tufft för många företag. Fakturorna var tyvärr redan skickade och vi kunde inte dra tillbaka utskicket.

2020-03-20

Besöksförbud till samtliga boenden

2020-03-20: Från och med fredag 20 mars är det besöksförbud på Torsby kommuns samtliga boenden, dvs. särskilda boenden (äldreboenden), gruppboenden för handikappade, korttidsboende (för äldre eller handikappade) och växelvård.

Särskilda boenden i kommunen är Finnskogahemmet i Bograngen, Dalbygården i Sysslebäck, Gömmanberg i Östmark, Lövenstrand och Linden i Torsby.

Detta för att skydda våra brukare och minska risken för smittspridning.

Undantag kan göras för anhöriga till kritiskt sjuka brukare om besökaren inte har luftvägssymtom. Då måste man i förväg ta kontakt med personal på det boende som brukaren bor eller vistas.

Läs mer om besöksförbudet här.

Information till vårdnadshavare

2020-03-20: Hur förbereder sig Torsby kommuns förskolor och grundskolor inför en eventuell stängning av skola, förskola och fritidshem?

--------------------

Information till företag

2020-03-20: Om du som företag behöver råd och stöd, kontakta Torsby kommuns näringslivsavdelning eller Torsby Utveckling AB (TUAB). Kontaktuppgifter finns på webbsidan coronainformation för företag.

----------

2020-03-19

Nya vägar till lärande, kontakter och rutiner på Stjerneskolan

2020-03-19: Stjerneskolan uppmanar alla föräldrar med ungdomar på skolan att uppdatera sina kontaktuppgifter i Dexter. Detta för att inte missa viktig information.

SYV, kurator och skolsköterskan på skolan har startat Facebook-sidor för att kunna ha kontakt med eleverna.

--------------------

Biografen Stjärnan och Bio Nordvärmland

2020-03-19: Från onsdag 18 mars är biografen Stjärnan stängd tills vidare och detsamma gäller Bio Nordvärmland i Ambjörby.

--------------------

Kommunen och frivilliga hjälper seniorer få hem mat

2020-03-19: Nu har ju Folkhälsomyndigheten rekommenderat att alla personer över 70 år ska begränsa sina sociala kontakter, och då kan det vara svårt att få hem matvaror. Har du inte själv just nu någon som kan handla åt dig, kan kommunen hjälpa dig. Vi tar hjälp av frivilliga för att handla matvaror och köra hem till dig.

Från torsdag 19 mars kl. 10-12, 13-15 kan du göra din beställning. Telefon 073-523 05 04 eller på webben www.torsby.se/handla70plus.

Från och med nästa vecka (vecka 13) kan du få varor hemkörda, en gång per vecka.

Här på www.torsby.se/handla70plus läser du om hur du beställer och hur det går till.

----------

2020-03-18

Räddningstjänsten informerar

2020-03-18: Med anledning av coronaviruset ändrar Region Värmland sina rutiner för sjukvårdslarm. Räddningstjänsten kommer i fortsättningen att endast att åka ut på IVPA-larm om det inte finns risk för coronasmitta. Andra larm som Första hjälpen-larm kommer endast att hanteras av ambulans- och sjukvårdspersonal.

Region Värmland beslutade på onsdagen om särskilda åtgärder som påverkar räddningstjänstens uppdrag i hela Värmland. För att minska riskerna att smitta slår ut samhällsviktiga funktioner kommer räddningstjänsten inte att larmas ut på vissa uppdrag. Det innebär att IVPA, I väntan på ambulans, endast når räddningstjänsten om man inte misstänker Covid-19 hos den som söker hjälp. Dessa beslut ligger tills vidare och stöds av kommun och räddningstjänst.

Räddningstjänsten i Torsby och Sunne arbetar just nu i stabsläge. Den normala verksamheten som utbildningar, tillsynsverksamhet med mera omprioriteras. Besök på brandstationerna är förbjuden för icke behörig personal men du är välkommen att ringa räddningschef Peter Bergström tfn 070-301 40 79 vid funderingar.

------------

2020-03-18: Vårdnadshavare till barn i förskola och grundskola får idag en fråga från barn- och utbildningsförvaltningen om sitt behov av barnomsorg, OM det skulle komma ett beslut att förskolor och grundskolor behöver stängas. Här på www.torsby.se/behovavbarnomsorg finner du det formulär som du ombeds fylla i.

------------

2020-03-18: Från kl. 8.00 idag stängdes Torsbybadet och Sysslebäcksbadet samt fritidsgårdarna Hole och Tranan. Personal som badvärdar och fritidsledare ska istället hjälpa till inom äldreomsorgen. Personal i Sysslebäck ska bistå Dalbygården och de i Torsby ska jobba på Linden och Lövenstrand.

Sportlife Gym som finns på Torsbybadet och Sysslebäcksbadet är öppet tills vidare, endast för befintliga medlemmar.

----------

2020-03-18: Idag hade vi en annons i TorsbyBladetPDF där vi tipsar om var man kan få mer information, var man finner kommunens information (torsby.se/corona) och tips på hur man kan förhindra smittspridning.

2020-03-17

Kommunen och frivilliga hjälper seniorer få hem mat

2020-03-17: Hjälp till seniorer att få hem mat. Nu har ju Folkhälsomyndigheten rekommenderat att alla personer över 70 år ska begränsa sina sociala kontakter, och då kan det vara svårt att få hem matvaror. Har du inte själv just nu någon som kan handla åt dig, kan kommunen hjälpa dig. Vi tar hjälp av frivilliga för att handla matvaror och köra hem till dig.

Vi håller på att organisera detta så det ska fungera på ett bra sätt. Från och med nästa vecka (vecka 13) kan du få varor hemkörda, en gång per vecka.

Från torsdag denna vecka dvs 19 mars kl. 10-15 kan du ringa 073-523 05 04 och göra din beställning. Det kommer mer information om detta.

----------------

Biblioteken

2020-03-17: Biblioteken i Torsby och Sysslebäck håller öppet som vanligt men ställer in alla evenemang tills vidare som till exempel föreläsningar, sagostunder och språkcafé. Detta för att minska spridningen av coronaviruset. Bokbussen kör som vanligt enligt turlistan.

---------------

Gymansieskolan Stjerneskolan stängs

2020-03-17: Gymnasieskolan Stjerneskolan är stängd från och med den 18 mars. Skolan går istället över till distansutbildning.

Torsby kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att låta undervisning på gymnasiet gå över på distansutbildning från och med onsdagen den 18 mars. Beslutet gäller även komvux och gymnasiesärskolan.

Att utbildningen på Stjerneskolan sker på distans betyder inte att det är ledigt från skolan utan att eleverna fortsätter sina studier på hemmaplan.

Syftet med distansutbildningen är att minimera smittspridningen av Covid-19. Då skolan är stängd för eleverna sker inga möten utan all kontakt äger rum via mail och telefon. Studierna kommer bland annat att ske via en webbaserad lärplattform.

Anställda på Stjerneskolan kommer i vanlig ordning att vara på sin arbetsplats.

----------------

Förändring inom matbespisningen

2020-03-17: Förändring inom matbespisningen på skolorna:

För att minska risken med smittspridning kommer skoleleverna från och med torsdag 19 mars inte längre att ta sin mat själva från matbuffén utan de blir serverade maten på tallrik.

Under den här perioden, som vi idag inte vet hur lång den blir, kommer det bara att serveras en sorts sallad eller grönsak per dag, detta för att underlätta serveringen.

Elever med specialmat och allergier kommer förstås även nu att få den mat som är anpassad efter deras behov.

----------------

Politik och förvaltning

2020-03-17: Kommunens krisledningsnämnd sammanträdde för första gången tisdagen den 17 mars. Detta för att få information från kommundirektör och säkerhetssamordnare om läget inom de kommunala verksamheterna.

Krisledningsnämnden har inte tagit över beslutsfattandet i kommunen, utan alla nämnder och styrelser arbetar som förut inom sina områden.

Kommunens beredningsgrupp med tjänstemän från olika förvaltningar träffas varje vardag för att avrapportera läget inom sina olika verksamheter. Vid dessa möten informerar också kommundirektören och säkerhetssamordnaren om övergripande beslut och direktiv som kommit från myndigheter etc.

--------------

2020-03-16

Träffpunkter

2020-03-16: De träffpunkter för seniorer som var planerade under våren 2020 har tyvärr ställts in för att bidra till att minska risken för smittspridning. Det gäller Träffpunkt Gömmanberg , Finnskoga Dalby och Träffpunkt Sysslebäck.

----------------

Ungdomsmottagningen

2020-03-16: Ungdomsmottagningen är stängd på obestämd tid pga. coronaviruset för att förhindra smitta och spridning.

Alla besök/ärenden till barnmorska ska först bedömas och bokas via telefon 010-834 75 05 mellan kl. 11-12. Alla besök kommer att förläggas på Barnmorskemottagningen, Familjecentralen.

Bokade besök till Kurator, ny adress: Altarvägen 6, Torsby. Ring 070-379 99 42 innan du kommer!

----------------

Familjecentralen

2020-03-16: De öppna verksamheterna (babycafé och öppna förskolan) på familjecentralen kommer tillsvidare att hålla stängt som en åtgärd att minska rörlighet och kontakter i samhället.

Bokade besök på BVC, BMM och hos socionomen sker som vanligt under förutsättning att man inte har några förkylningssymtom.

----------------

2020-03-13

2020-03-13: Information till vårdnadshavare och elever vid Torsby kommuns förskolor och skolor.

----------------

2020-03-12

Från och med 12 mars 2020 är det besöksförbud på Torsby kommuns korttidsboenden och växelvård, gäller både inom vård och omsorg (äldreomsorg) och inom LSS (handikappomsorgen).

Våra äldreboenden (särskilda boenden) är inte stängda för besökare. Men om du är sjuk ber vi dig stanna hemma.


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

 • Kommunkansliet
 • Telefon: 0560-160 00
 • E-post: torsby.kommun@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 1. Kommunkansliet
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person

 • Annette Lauritzen
 • kommunikationsstrateg
 • Tfn: 0560-160 04
 • Mobil: 070-389 60 04
 • E-post: annette.lauritzen@torsby.se
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby
 • Christina Lech
 • säkerhetssamordnare
 • Tfn: 0560-160 88
 • Mobil: 073-275 57 76
 • E-post: christina.lech@torsby.se
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen