Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Vita bussen om Förintelsens minnesdag

Färgade ljuslyktor på rad är tända.

Den vita bussen står utanför Torsby bibliotek onsdag 24 januari kl. 09.30-15.00. Foto: Juliana Wikland.

Förintelsens minnesdag uppmärksammas utanför Torsby bibliotek onsdag den 24 januari kl. 09.30-15.00. Då får Torsby besök av den vita bussen som åker runt i länet under veckan.

Förintelsens minnesdag är den 27 januari och med anledning av minnesdagen gör Brottsförebyggande Centrum i Värmland, BFC, en turné med en vit buss.

Utställning och medverkande

Bussen innehåller en utställning med material om förintelsen med fokus på rasbiologi. De personer som följer med och möter upp i Torsby är Peter Sundin, BFC, Beata Strandlund, Karlstads pastorat, Matias Kivistö, länsstyrelsen, Erika Bergkvist, ABF och Björn Samuelsson.

Bussen som används är Svenska kyrkans ungdomsbuss i Karlstad. Alla är välkomna att göra ett besök i bussen.

Förintelsen är det svenska namnet på de tyska nazisternas folkmord på omkring sex miljoner judar, som ägde rum under andra världskriget.

Du kan läsa mer om Förintelsens minnesdag på Forum för levande historia.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen