Torsby kommun
Torsby kommun

Vinteraktiviteter för alla

Vad kan man göra på hemmaplan i vinter? Här kommer lite tips och inspiration!

Det behöver inte vara så avancerat att hitta på en aktivitet, packa ryggsäcken med några godsaker och gå ut. Naturen välkomnar till fantastiska upplevelser året runt. Runt om i kommunen finns också duktiga aktivitetsföretag som erbjuder bl.a snöskovandring och turer med hundspann. Du behöver inte åka långt för att komma bort!

Med skidor under fötterna

Alla skidanläggningar runt om i kommunen är öppna, både för alpin- och längdskidåkning. Vill du ha koll på hur det ser ut med spår och snö på olika platser kan du besöka webbsidorna skidspår.se eller snörapporten.se.

Det är värt att göra ett besök på anläggningarna även om du inte är bekväm med skidor under fötterna. Det finns god mat och fika att köpa, möjlighet till att grilla korv, pulkaåkning och trevlig samvaro!

Vad kan man göra mer?

Snöupplevelser är härligt, men det finns annat som du också kan hitta på! Här kommer några tips:

  • Gör ett besök på badhuset, Torsbybadet eller Sysslebäcksbadet (obs! det finns vissa restiktioner att följa, kolla vad som gäller innan du besöker baden)
  • Kolla biokalendern, Stjärnan och BioNordvärmland visar en bredd av filmer under säsongen
  • I Torsby Skidtunnel är det alltid snösäkert för längdskidåkning eller om du vill snöra på dig skridskorna för en tur på isbanan.
  • Besök ett museum, café eller gå till biblioteket och hitta en ny spännande bok att läsa
  • Boka tid i padelhallen och utmana dina kompisar
  • Spana in evenemangskalendern på visittorsby.se – kanske händer det något kul just idag?
  • Testa att pimpla - glöm inte fiskekortet! Köps digitalt på ifiske.se. Glöm inte att kontrollera isen innan du ger dig ut på sjön!

Evenemang och inspiration

Vill du få mer inspiration och hitta kontaktuppgifter till företag för bokning av aktiviteter, så besök visittorsby.se. Vi passar också på att påminna om att vi gärna tar emot evenemangstips till vår evenemangskalender. Maila oss, turist@torsby.se med text, bild och kontaktuppgifter.

Innehållsansvarig: Emelie Röjeskog
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen