Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Vasaloppsåkarna firades med blommor och karikatyrer

Sune Persson och Ulrica Persson uppvaktades med blommor och karikatyrteckningar gjorda av illustratören Hans Jax. Foto: Maria Ivansson.

Gratulanterna var många när Sune Persson och Ulrica Persson gästade Skidor till kaffet på Torsby bibliotek måndagen den 11 mars 2019.

Det har blivit tradition att Värmands Idrottshistoriska Sällskap ordnar Skidor till kaffet på biblioteket. Håkan Halstensson höll i programmet som denna gång handlade om Sune Persson som i år genomförde sitt 50:e Vasalopp, och hans dotter Ulrica Persson som vunnit Tjejvasan en gång och Vasaloppet för damer två gånger. De båda hade många historier att berätta från alla lopp.

Torsby kommun, genom Kicki Velander och Anna Lindqvist, uppvaktade med blommor och det gjorde även några skidföreningar.

Förre generalsekreteraren för Vasaloppet, Rolf Hammar, gratulerade per telefon, han lovade närvara personligen en annan gång.

En annan värmlänning som åkt 50 Vasalopp fanns på plats och det var Tore Jonsson, Grava SK. Lennarth Larsson, ordförande i Vasaloppsveteranerna och Vasaloppsåkaren Sune Larsson var andra gäster. Riksspelman Helge Balkåsen underhöll med munspel.

Håkan Halstensson överraskade med att överlämna karikatyrteckningar av illustratören Hans Jax, vilket uppskattades med glada skratt. Många imponerades av Sunes 50 Vasalopp, men även Sune var imponerad:

- Otroligt att det kom så många hit idag, fantastiskt, säger han om det fullsatta biblioteket.


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen