Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Värmlands största stickcafé med Carina Olsson

Bild med texten Värmlands största stickcafé.

I år sänds Värmlands största stickcafé från Torsby bibliotek.

Snart är det dags för Värmlands största stickcafé. Länshemslöjdskonsulenten Carina Olssons föreläser kl. 13.00 onsdag 17 oktober 2018 på Torsby bibliotek, men redan kl. 12.00 öppnas stickcaféet.

För andra året i rad anordnas Värmlands största stickcafé och denna gång är det Torsby bibliotek som är huvudarenan. Carina Olsson finns på plats och föreläser om stickade och virkade plagg och om det förnämliga materialet ull. Stickcaféet börjar redan kl. 12.00 för de som vill, medan föreläsningen startar kl. 13.00. 

Nio bibliotek

Nio andra bibliotek deltar i föreläsningen eftersom den videosänds från Torsby. Dessa bibliotek är Sysslebäck, Arvika, Forshaga, Grums, Hammarö, Molkom, Storfors, Säffle och Hagfors.

Välgörenhet

Denna gång ska vi sticka och virka vantar och mössor i vuxenstorlek till Stadsmissionens arbete med behövande vuxna.
- De blev så glada så de grät när de fick fick reda på det, säger Carina Olsson.

- Ta med det handarbete du håller på med och vill du skänka dina tillverkade vantar, sockor och mössor så är det en god gärning, men det är absolut inget tvång, säger Carina Olsson, som tar med sig lite ullgarn om det är någon som inte har eget.

Det som stickas och virkas skickas till Hagfors bibliotek senast fredag 9 november och sedan distribueras det vidare till Stadsmissionen.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)