Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Var med och nattvandra

På skolavslutningskvällarna den 11 - 12 juni arrangerar kommunen kväll/ nattvandring. Vi vill också att föräldrar hjälper till genom att vistas där ungdomar finns.

Tänk på att vara noga med avstånd, hygienrutiner och uppmana era barn och unga samma sak. Vi har även pratat med föreningar som kommer att hjälpa till för att trygga upp för våra unga

Vill du veta mer om att nattvandra? Kontakta Torsby kommun ADNT-samordnare Jörgen Johansson tfn, 070-316 60 77

Vad gör din ungdom på kvällarna?

Det finns en stor osäkerhet gällande skolavslutningen och kommande sommar för våra ungdomar. Arrangemang och aktiviteter har eller kommer kanske att ställas in vilket det gör för oss alla, men det gör att utbudet av aktiviteter för våra ungdomar är begränsat.

Sommaren och avslutningar är en tid då flera ungdomar provar alkohol för första gången. Att vara ung och alkoholpåverkad ökar benägenheten till att ta risker, och att även själv bli utsatt för brott, där man själv eller andra kan komma till skada.

Det är speciellt i år då det rör sig färre vuxna på våra gator, vilket lämnar ett utrymme för våra unga att göra saker de annars inte skulle gjort. Därför är det extra viktigt just nu att kommunicera med din ungdom.

Många känner en oro, det är många tankar som rör sig. Vad tycker din ungdom, känns det orättvist att inte få fira som andra har gjort tidigare? Försök att förmedla att det är viktigt att alla tar ansvar och att man även som ungdom räknas in i det gemensamma ansvaret. Att vi är rädda om varandra och andra, det är något fint och det måste vi fortsätta med även när sommarlovet tar vid.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen