Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Själv är ibland bäste dräng. Vård och omsorg i Torsby startade egentillverkning av långärmade plastförkläden, för att vara redo när behov av dem uppstår.

- Det är mycket svårt att få tag på sådana förkläden, säger Carina Stolpe. Och vi vet att det är viktigt att ha sådana på lager, när behovet uppstår.

Se och hör i videon:

Undersköterskorna Susanne Olsson och Jessica Carlsson tillverkar förklädena

Tf. vård- och omsorgschef Carina Stolpe berättar om varför man tillverkar förklädena och hur det går till:

I den coronasituation som vi befinner oss i idag så lägger vi inom vård och omsorg ner mycket arbete på att införskaffa den skyddsutrustning som personalen behöver ute i verksamheten.

Och det är en utmaning eftersom efterfrågan är så stor som den är idag. Och det var just i det arbetet som idén om egentillverkning dök upp. Om vi kunde tillverka själva, långärmade plastförkläden. Vi sökte på nätet och vi fann instruktioner och tillvägagångssätt för tillverkningen och materialet, plasten var vi iväg till lokala företag här i Torsby och köpte.

Vi klipper ut förklädet utifrån en mall och så stryker vi ihop sömmarna så det sitter ihop på ett bra sätt. Och när förklädet är färdigt viks det ihop till ett fint paket som levereras ut till verksamheterna så att det finns där att tillgå den dagen de behöver det.

I filmen visas hur det går till att tillverka förklädena.

- Vill vill vara beredda och ha ett lager av långärmade förkläden inför den dagen då de behövs, säger Carina Stolpe.

Vård och omsorg i Torsby startar egentillverkning av plastförkläden

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen