Torsby kommun
Torsby kommun

Vad vill du göra i sommar?

Du har nära till en bra semester om du bor i eller besöker Torsby kommun.

Badplatser, hembygdsgårdar, camping, glasscafé, idrottsevenemang, musikkvällar, motti och fläsk, cykel, våfflor, vandring - det är mycket som hör till sommaren i Torsby och norra Värmland - vad tänker du på? Oavsett så önskar vid dig en härlig tid och det finns mycket att hitta på för stora som små.

Besök oss gärna på www.visittorsby.se där hittar du också en evenemangskalender som guidar dig bland sommarens roligheter.

Följ oss också gärna på Instagram eller Facebook för (nästan) dagliga uppdateringar. Vi heter visittorsby.

Naturkartan guidar dig

I Torsbys guide på Naturkartan hittar du bland annat naturreservat, vandringsleder, motionsspår och badplatser. Laddar du ner appen till din mobil kan du titta på kartor och läsa om de olika platserna när du är ute i naturen eller innan för att få inspiration. Appen finns både för Android och Iphone. Fler värmländska kommuner, Visit Värmland och Länsstyrelsen Värmland finns på naturkartan. Vill du inte ladda ner appen till din mobiltelefon, så kan du istället ta del av kartan och informationen på www.naturkartan.se/torsby.

Ta gärna bilder och dela i sociala medier när du besöker olika platser runt om i vår kommun, använd #visittorsby eller #sommaritorsby

Välkommen in!

Torsby turistinformation finns på Järnvägsgatan 9 (Tingshuset) i Torsby. Vi har öppet måndag-fredag kl. 11-17 (stängt för lunch kl. 12-13). Hos oss får du tips och inspiration och kan hämta informationsmaterial.

Har vi stängt kan du hämta informationbroschyrer m.m. i vår byrå på utsidan. Du når oss också telefon, 0560-160 50 eller e-post, turist@torsby.se. Turistinformationen har öppet måndagar-fredagar till och med den 31 augusti.

Några exempel på besöksmål och aktiviteter i sommar

Vägvisare Mattila

Om du besöker Matilla tipsar vi om att ladda ner appen Vägvisare Mattila till din telefon. Genom den får du personlig guidning av Finnskogen med digitala upplevelser och berättelser. Appen består av karta med vandrings- och cykelled, gömda kulturpärlor, badtjärnar, grillplatser och mycket mer. Mer information på www.mattila.se.

Sommar i Branäs

Här kan du spendera sommaren på cykel, på padel- eller discgolfbanan eller till fots. Njut av familjevänlig liftburen cykling i form av härliga flowleder. Barnens stora favorit är Nintendo Land förvandlas från skidbacke till en slingrig och rolig cykelled på sommaren. Läs mer på www.branas.se/sommar/

Fru Möller’s butik

Fru Möller’s Butik ligger ca 150 meter från Torsby Finnskogscentrum och är en liten butik med massor av varor. Här säljs det allt från mat till interiör. Man kan köpa nybakat bröd, mjöl, must. Här finns produkter från Klässbols linneväveri, keramik, oljor, ljuslyktor

Naturpralinen

På choklad och caféet Naturpralinen i Sysslebäck tillverkas och säljs handgjorda chokladpraliner, glass och sorbet. Är du glass- eller chokladälskare eller både och är detta ett måste.

Besök en finngård eller hembygdsgård

Välkommen att besöka några av våra vackra finn- och hembygdsgårdar. Under sommaren har flera finngårdar och hembygdsgårdar öppet för servering av bland annat motti och fläsk eller våfflor. Många väljer att besöka Torsby finnskogscentrum, ett besökscentrum med det skogsfinska kulturarvet i fokus, innan de beger sig ut till finngårdarna.

Stek kolbulle på Ransbysätern

Besök den levande sätern i Sysslebäck som varje torsdag kl. 18-20 erbjuder kolbulleservering till och med 27 juli.

Granberget

Gå upp på Värmlands högsta berg och titta på utsikten. Vågar du dig upp på utkikstornet?

Konstutställning

Gå på sommarutställningen på Bovilgården.

Orientera

Orientera med hjälp av Naturpasset i Valberget. Karta finns att hämta på Torsby turistinformation. Pågår t o m 30 september.

Kanot, kajak eller SUP?

Upplev vår vackra natur genom att paddla rakt in i den. Det finns många sjöar och vattendrag för korta eller långa turer och flera företag hyr ut kanot, kajak eller SUP (Stand up paddle board). Besök visittorsby.se för mer tips.

Innehållsansvarig: Elvira Berglund
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen