Torsby kommun
Torsby kommun

Vad vill du göra i sommar?

I Torsby med omnejd blandas stort som smått och det finns något för alla. Bada i en sjö, lek i en lekpark, ta en promenad på ett nytt ställe eller besök några populära besöksmål.

Stanna hemma i sommar och upptäck allt vi har omkring oss! Evenemangskalendern börjar fyllas på och det finns trevligheter att besöka hela sommaren. Kanske en loppisrunda, besök på en hembygdsgård med tillhörande go-fika, lata dagar på stranden eller en god bok i skuggan?

Torsbys vänliga men också vilda vildmark

Vandring, cykling, paddla kajak, flottfärder, skidåkning är några av de aktiviteter som besökare i Torsby kommun brukar göra när de är på semester i vår bygd. Se dig själv som en turist, vad vill du göra idag? På webbsidan www.visittorsby.se finns många tips samlade.

 • I Torsby kommun finns över 70 naturreservat med vacker natur. Några har fina vandringsleder och utsiktspunkter.
 • På Torsby skidtunnel och sportcenter finns skidåkning året om! – 3 grader och perfekta spår året om.
 • Finnskogleden, Siristigen, Sjutorpsleden, Nordvärmlandsleden och Hovfjället är några av våra bästa leder där man kan vandra i både djupaste vildmark och tätortsnära kulturlandskap.
 • MTB- leder i både skogsterräng och på småvägar och längre cykelleder för flerdagars turer.
 • Bygg din egen timmerflotte och glid sakta nedför Klarälven. En flottfärd som är både fridfull och äventyrlig. Måste göras en gång i livet, enligt National Geographic.
 • Kanot och kajak – njut av paddling i fina meandrande älvar och åar som flyter fram genom skogslandskapet

Några kulturella axplock

 • Finnskogscentrum i Lekvattnet är ett besökscenter med museum och bibliotek, butik med kafé, utställningar och evenemang. Museet har en spännande basutställning och varje år görs en ny sommarutställning med ett tema.
 • Sahlströmsgården, i idylliska Utterbyn, bär på minnen av märkliga konstnärsöden och starka personligheter. Här levde de tre konstnärssyskonen Anna, Bror och Ida Sahlström och hit kom deras konstnärsvänner. Ett unikt minnesmärke i sekelskiftesmiljö med rika samlingar av konst och konsthantverk.
 • Utmarksmuseet med Pilgrimstapeten i Ransby, den 40 meter långa bonaden av linneväv är Sveriges motsvarighet till den franska Bayeux-tapeten i Normandie. Tapeten visas i ett eget medeltida timrat långhus. Pilgrimstapeten berättar i tiotusentals stygn historien om forna pilgrimers färd från Hammarö till Nidaros.
 • Kollsberg i Torsby, vackert och högt belägen vid Frykens norra spets med milsvid utsikt, är en av våra många fina hembygdsgårdar där man kan uppleva bygdens historia och få en inblick i hur livet var förr i tiden.
 • Finngården Rikkenberg - på Rikkenbergets sluttning ligger en av de första skogsfinska boplatserna i södra Finnskoga. Rökstugan i Rikkenberget byggdes år 1852. Förutom den rymliga rökstugan med stenugn inrymmer byggnaden en svenskstuga med öppen spis och järnspis. Rikkenberget är också känt för sin rika flora.
Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen