Torsby kommun
Torsby kommun

Vad vill du göra i sommar?

I Torsby med omnejd blandas stort som smått och det finns något för alla. Bada i en sjö, lek i en lekpark, ta en promenad på ett nytt ställe eller besök några populära besöksmål.

Stanna hemma i sommar och upptäck allt vi har omkring oss! Evenemangskalendern börjar fyllas på och det finns trevligheter att besöka hela sommaren. Kanske en loppisrunda, besök på en hembygdsgård med tillhörande go-fika, lata dagar på stranden eller en god bok i skuggan?

Torsbys vänliga men också vilda vildmark

Vandring, cykling, paddla kajak, flottfärder, skidåkning är några av de aktiviteter som besökare i Torsby kommun brukar göra när de är på semester i vår bygd. Se dig själv som en turist, vad vill du göra idag? På webbsidan www.visittorsby.se finns många tips samlade.

 • I Torsby kommun finns över 70 naturreservat med vacker natur. Några har fina vandringsleder och utsiktspunkter.
 • På Torsby skidtunnel och sportcenter finns skidåkning året om! – 3 grader och perfekta spår året om.
 • Finnskogleden, Siristigen, Sjutorpsleden, Nordvärmlandsleden och Hovfjället är några av våra bästa leder där man kan vandra i både djupaste vildmark och tätortsnära kulturlandskap.
 • MTB- leder i både skogsterräng och på småvägar och längre cykelleder för flerdagars turer.
 • Bygg din egen timmerflotte och glid sakta nedför Klarälven. En flottfärd som är både fridfull och äventyrlig. Måste göras en gång i livet, enligt National Geographic.
 • Kanot och kajak – njut av paddling i fina meandrande älvar och åar som flyter fram genom skogslandskapet

Några kulturella axplock

 • Finnskogscentrum i Lekvattnet är ett besökscenter med museum och bibliotek, butik med kafé, utställningar och evenemang. Museet har en spännande basutställning och varje år görs en ny sommarutställning med ett tema.
 • Sahlströmsgården, i idylliska Utterbyn, bär på minnen av märkliga konstnärsöden och starka personligheter. Här levde de tre konstnärssyskonen Anna, Bror och Ida Sahlström och hit kom deras konstnärsvänner. Ett unikt minnesmärke i sekelskiftesmiljö med rika samlingar av konst och konsthantverk.
 • Utmarksmuseet med Pilgrimstapeten i Ransby, den 40 meter långa bonaden av linneväv är Sveriges motsvarighet till den franska Bayeux-tapeten i Normandie. Tapeten visas i ett eget medeltida timrat långhus. Pilgrimstapeten berättar i tiotusentals stygn historien om forna pilgrimers färd från Hammarö till Nidaros.
 • Kollsberg i Torsby, vackert och högt belägen vid Frykens norra spets med milsvid utsikt, är en av våra många fina hembygdsgårdar där man kan uppleva bygdens historia och få en inblick i hur livet var förr i tiden.
 • Finngården Rikkenberg - på Rikkenbergets sluttning ligger en av de första skogsfinska boplatserna i södra Finnskoga. Rökstugan i Rikkenberget byggdes år 1852. Förutom den rymliga rökstugan med stenugn inrymmer byggnaden en svenskstuga med öppen spis och järnspis. Rikkenberget är också känt för sin rika flora.

Innehållsansvarig: Emelie Röjeskog
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen