Torsby kommun
Torsby kommun

Ungdomar prisas av Finnskogen Natur & kulturpark

Tre konstverk.

Vinnande konstverk av Linnéa Olsson, Linn Östlund och Kejsi Sokoli.

Fem ungdomar får ta del av Kulturstipendiet för ungdom från Finnskogen Natur & kulturpark. Tre av dem kommer från Torsby och två från Norge. Grattis till er!

Prisutdelningen skedde nyligen i samband med Kulturminnesdagen på Tyskebergets Finngård i Åsnes Finnskog. I samband med invigningen av Höstglöd lördag 1 oktober på Torsby bibliotek kommer två av Torsbyungdomarna att uppmärksammas.

För andra året kunde ungdomar söka stipendiet hos Finnskogen Natur och Kulturpark. Årets tema var "Skogfinskt kulturarv - en källa till inspiration" som skulle illustreras i form av en teckning eller en målning. Hela 76 bidrag kom in som sedan bedömdes utifrån olika kriterier av en jury på fem personer.

Tanken är att göra en vandringsutställning av en del av bilderna på biblioteken, och kanske är det möjligt att ställa ut en del av bilderna under Finnskogutstillingen 2023.

Vinnarna:

Kejsi Sokoli, Torsby, 10 000 kr
Linn Östlund, Torsby, 10 000 kr

Jonathan Bye Wangerud, 5000 kr

Kirsten B. Sørby, 2500 kr

Linnéa Olsson, Torsby 2500 kr

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen