Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Trygga Mejerskan byggs bredvid Mejeristen i Torsby centrum

Illustration/fotomontage: Klara arkitekter, Karlstad.

Illustration/fotomontage: Klara arkitekter, Karlstad.

Torsby Bostäder står i startgroparna inför bygget av trygghetsboendet Mejerskan i Torsby centrum. Personer som är 65 år och äldre kan redan nu ställa sig i kö till en lägenhet i Mejerskan, som planeras stå inflyttningsklar i årsskiftet 2021/2022.

Markarbetet startar i slutet av maj

Trygghetsboendet Mejerskan kommer att byggas strax intill till Mejeristen (höghuset) i centrala Torsby. Just nu pågår förbesiktning av närliggande fastigheter och information till Mejerskans grannar, och i slutet av maj beräknas det första markarbetet dra igång.

- Konceptet trygghetsboende passar in i vårt uppdrag när det gäller att jobba med lägenheter för flera olika kundgrupper och vi gör bedömningen att vi har ett uppdämt behov av en fortsatt utbyggnad av den här typen av bostäder i Torsby. Vi har fortsatt bostadskö rent allmänt i samhället, där kundgruppen äldre är en stor andel. Dessutom öppnar bygget av trygghetsboendet Mejerskan för att en del kommer att sälja sin villa och flytta in i samhället, vilket frigör villor i närområdet. Vi är glada att kunna bidra till en fortsatt positiv samhällsutveckling med skapande av arbetstillfällen, i dessa just nu lite bistra tider, och fortsätta att tänka långsiktigt, säger Håkan Laack, vd, Torsby Bostäder.

24 hyresrätter och gemensam vindsvåning med toppterrass i vinkel

Mejerskan kommer att inrymma 24 hyresrättslägenheter fördelat på sju våningar och högst upp, på vindsvåningen, byggs en gemensamhetslokal med angränsande toppterrass i vinkel, för hyresgästerna att använda vid gemensamma aktiviteter och trivsam samvaro. På vindsvåningen blir det också enskilda lägenhetsförråd till respektive hyresrätt.

Extra trivsamt och bekvämt - utöver Boverkets krav

Den gemensamma lokalen är ett av flera krav på vad ett trygghetsboende ska innehålla, enligt Boverket. En aktivitetssamordnare kommer att finnas knuten till Mejerskan, enligt ett annat krav. Samordnarens uppdrag är att fungera som en länk mellan hyresgästerna och det lokala föreningslivet i syfte att skapa möjligheter till social samvaro för de hyresgäster som önskar. Mejerskan blir ett bekvämt och trivsamt trygghetsboende med bland annat:

  • Inglasade balkonger.
  • Välutrustade kök med diskmaskin, spis/ugn med keramikhäll, lätta draglådor, kyl/frys, ljusa väggar och ljust kakel.
  • Rymliga helkaklade hygienrum/WC med tvättmaskin, torktumlare och dusch.
  • Porttelefon och postboxar.

Komfortkyla, solceller och rökfritt

Mejerskan är den första fastighet som Torsby Bostäder bygger som innehåller klimatanläggning med komfortkyla. Det betyder att det, vid behov, finns ett automatiserat kylsystem för lägenheternas tilluft, som gör att lägenheterna är svala och behagliga under varma sommardagar. Fastigheten har solceller på taket för miljövänlig elförsörjning. Precis som Torsby Bostäders senaste byggda lägenheter och områden är det också rökfritt i och runt Mejerskan, vilket bidrar till en hälsosam och trivsam miljö för hyresgästerna.

- Det märks att det finns ett stort intresse för Mejerskan, det är verkligen jätteroligt. Många står i kö sen tidigare och efter att folk har läst om bygget i media och på vår webbsida har vi fått vi många telefonsamtal och besök av intresserade som vill veta mera. Vi hjälper dem som vill att registrera sig på vår webbsida och ställa sig i kö till en lägenhet. Vi har också en nytryckt broschyr om Mejerskan som vi delar ut eller skickar till de som är intresserade, där vi berättar och visar mer detaljerat om fastigheten och lägenheterna, säger Laila Björklund, hyresansvarig, Torsby Bostäder.

Vill du veta mer eller ställa dig i kö till en lägenhet i Mejerskan?

På Torsby Bostäders egen webbsida www.torsbybostader.se kan du läsa mer och se ritningar på våningsplanen och lägenheterna, där kan du också registrera ditt intresse för en lägenhet i Mejerskan. Du kan också kontakta dem på telefon 0560-272 40 för mer info eller om du behöver hjälp att registrera dig/ställa dig i kö.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen