Torsby kommun
Torsby kommun

Torsby välkomnar de första ukrainska familjerna

Den 12 september anländer sex familjer, totalt 15 personer till Torsby kommun. Det är de första ukrainska flyktingarna som kommer hit, av de 37 personer som kommunen har tilldelats av Migrationsverket genom Länsstyrelsen.

- De nyanlända är välkomna till oss i Torsby kommun, säger kommunalrådet Peter Jonsson. Det är viktigt att vi ställer upp och stöttar de personer som kommer till oss. De som kommer från Ukraina kommer ur en mycket svår situation, säger Peter Jonsson.

De ska bo i centrala Sysslebäck och erbjuds där skola och barnomsorg. Det är sex familjer; nio vuxna och sex barn och de kommer att bo i lägenheter hos Torsby Bostäder, med självhushåll.

- Vi har rustat lägenheter och möblerat dem så de ska bli bra för de nyanlända, säger kommundirektör Thomas Stjerndorff.

- Sysslebäck är valt för att vi där har bostäder och plats i skola och förskola, säger Thomas Stjerndorff.

Kommunen kommer att ta kontakt med frivilligorganisationerna på orten för få hjälp med stöttning av flyktingarna på olika sätt, tillsammans med kommunens integrationssamordnare.

- Vi har stor erfarenhet av ett gott mottagande av nyanlända från invånarna i Klarälvdalen. Jag är övertygad om att det kommer att bli så nu också, säger kommunalrådet Anna-Lena Carlsson.

Mer information

Gösta Kihlgren, arbetsmarknadschef, tfn 070-393 90 05, gosta.kihlgren@torsby.se.

Innehållsansvarig: Thomas Stjerndorff
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen