Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Torsbyflyget startar upp igen måndag 26 april

Trafikverket har nu i samarbete med flygbolaget Amapola och Torsby Flygplats beslutat att starta upp flyglinjen Torsby – Hagfors – Arlanda igen, från och med måndag den 26 april

Linjeflyget Torsby-Hagfors-Arlanda kommer från och med den 26 april att gå med reducerat antal avgångar och ankomster fram till sommaruppehållet, som pågår under perioden 25 juni – 22 augusti.

Tidtabell 26 april – 24 juni, helgfria vardagar

Måndagar och tisdagar
Torsby 06.05 - Hagfors 06.40 - Arlanda 07.30
Arlanda 09.15 - Hagfors 10.05 - Torsby 10.35

Onsdagar, torsdagar och fredagar
Torsby 16.30 - Hagfors 17.00 - Arlanda 17.50
Arlanda 18.15 - Hagfors 19.05 - Torsby 19.35

Tidtabellen för den reducerade trafiken är bland annat baserad på de svar som kom in från lokala företag i samband med den enkätundersökning som Torsby Flygplats gjorde i början av mars i samarbete med Tuab (Torsby Utveckling AB). Tidtabellen är också utformad med hänsyn till flygbolagets logistik. Nedanstående tidtabell gäller helgfria vardagar under perioden 26 april - 24 juni.

Munskydd och handsprit gäller

Munskydd kommer att vara obligatoriskt för samtliga resenärer under hela resan. Munskydd delas ut vid respektive flygplats vid avresa. Handsprit finns också tillgänglig.

Biljettförsäljning

Företag som önskar köpa buntbiljetter för sina resor är välkomna att kontakta flygbolaget Amapola, som är der flygbolag som har avtalet med Trafikverket och som också trafikerar linjeflyget Torsby-Hagfors-Arlanda. Det går också bra, för såväl företag som privatpersoner, att boka flygbiljetter som vanligt hos flygbolaget Amapola. Kontaktuppgifter finns längst ner här på sidan.

- Beslutet om att återstarta linjetrafiken har föregåtts av många och långa diskussioner med Trafikverket och flygbolaget och vi ser nu att näringslivet åter har behov av snabba transporter mellan Torsby och Stockholm. Extra glädjande var alla positiva kommentarer som kom in i samband med flygundersökningen vi nyss gjort. Jag vill åter rikta ett stort tack till er alla företag som tog er tid att delta i undersökningen, det är tack vare era svar som vi har kunnat ta beslutet om att återuppta linjetrafiken, säger Martin Berglund, flygplatschef, Torsby flygplats.

Kontaktuppgifter till flygbolaget Amapola
Tel: 0770 790 700
E-post: callcenter@amapola.nu
Webbsida: www.amapola.nu

Välkommen också att titta in på Torsby Flygplats webbsida

Innehållsansvarig: Martin Berglund
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen