Torsby kommun
Torsby kommun

Titti Norling byter TorsbyBadet mot Linden i coronatider

Titti Norling har plastförkläde och bäddar en säng.

Titti Norling lär sig nya arbetsuppgifter på äldreboendet Linden i Torsby. Foto: Maria Ivansson

När TorsbyBadet, Sysslebäcksbadet och fritidsgårdarna stängde kan personalen istället hjälpa till inom äldreomsorgen. Ett tiotal personer finns nu i den personalpool som förbereds för att rycka in när de behövs.

Onsdagen den 18 mars kl. 8.00 stängdes TorsbyBadet och Sysslebäcksbadet samt fritidsgårdarna Hole i Sysslebäck och Tranan i Likenäs. Detta för att minska risken för att sprida coronaviruset. Istället ska personalen, badvärdar och fritidsledare, gå in och arbeta inom äldreomsorgen.

Personal i Sysslebäck ska bistå Dalbygården och de i Torsby ska jobba på Linden och Lövenstrand.

Bygger upp personalpool

TorsbyBadet har fått funktionen som en sambandscentral där de ska bygga upp en personalpool. Fritidschef Kicki Velander jobbar med detta tillsammans med badhuschefen Peter Jonsson och fritidskonsulent Kristina Svensson.

- Vi håller just nu på att bygga upp en personalpool och än så länge är det bara personal från fritidsavdelningen som ingår, cirka tio badvärdar och fritidsledare. Men det kan utökas med personer även från andra verksamheter i kommunen, det beror på vilka beslut som fattas och behovet av vikarier, säger fritidschef Kicki Velander.

Byter simundervisning mot omvårdnad

När baden stängde fick personalen ge sig direkt ut på olika äldreboenden för att praktisera och lära sig nya arbetsuppgifter. Titti Norling är i vanliga fall badvärd på Torsbybadet där hon är simlärare och gyminstruktör med mera. På tisdagskvällen fick hon beskedet att på onsdagen skulle hon bege sig till äldreboendet Linden i Torsby. Idag är det ingen brist på personal just där, men Titti går bredvid och lär sig.

- Det känns bra att hjälpa till och göra samhällsnytta, vi får hjälpas åt helt enkelt i dessa tider, säger Titti Norling.

Hon får instruktioner av bl.a. Tommy Larsson som är undersköterska:

- Just nu har vi ingen i personalen som är sjukskriven men läget är som det är, vi vet inte vad som händer framöver. Det känns bra att det finns extra personal som kan ställa upp när det behövs.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen