Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Till dig 70+ Behöver du hjälp att handla mat och medicin?

Behöver du hjälp med att handla mat och få den körd hem till dig? Vi kan hjälpa dig.

Folkhälsomyndigheten har ju rekommenderat att alla personer över 70 år ska begränsa sina sociala kontakter, och då kan det vara svårt att få hem matvaror och medicin. Har du inte själv just nu någon som kan handla åt dig, kan kommunen hjälpa dig.

Ring oss eller beställ på webben


OBS! Nytt angående tjänsten "Handla till 70+" från och med onsdag 22 april

Torsby kommun hjälper personer som är 70 år och äldre att handla hem mat och medicin sedan ett antal veckor tillbaks. Fr o m onsdagen den 22 april har vi nytt telefonnummer, nya telefontider och en uppmaning om att vara ute i god tid med ev. medicinbeställning.

  • Nytt telefonnummer att ringa in mat- & medicinbeställning: 0560-160 10

  • Nya telefontider att ringa in mat- & medicinbeställning: Helgfri måndag - torsdag, kl. 9-12.

  • Ny info till dig som behöver få medicin uthämtad: Vi ber dig meddela oss i god tid om du behöver hjälp med att få hem medicin, eftersom vi har svårt att hinna leverera den till dig samma vecka som du beställer.

Du kan också göra din mat- & medicinbeställning på www.torsby.se/handla70plusSå här går det till

Om du ringer, kommer du till en kommunanställd som antecknar det du vill köpa.

Kommunen kontaktar en av de olika frivilligorganisationerna som finns på olika ställen runt om i kommunen, och det är en person därifrån som rent praktiskt hjälper till. Hon/han åker till närmaste affär och plockar ihop varorna och åker sedan hem till dig med det du beställt.

Du kan få hjälp att handla max en gång per vecka.

De ställer varorna utanför din dörr och du får senare en faktura på posten från kommunens näringslivsbolag Torsby Utveckling, Tuab.

Det kostar inget extra för dig, bara det du handlat för.

Eller är du frivillig och själv vill hjälpa till?

Det finns säkert många seniorer runt dig, en släkting, granne eller vän som nu har lite svårt att få handlat eller utfört andra ärenden utanför hemmet. Ring dem och hör om du kan hjälpa till. Som vän till vän, är det mycket uppskattat.

Kanske ni blir vänner för livet efter corona är över, eller åtminstone dricker en kopp kaffe och småpratar lite tillsammans.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen