Torsby kommun
Torsby kommun

Till dig 70+ Behöver du hjälp att handla mat?

Behöver du hjälp med att handla mat och få den körd hem till dig? Vi kan hjälpa dig.

Folkhälsomyndigheten har ju rekommenderat att alla personer över 70 år ska begränsa sina sociala kontakter, och då kan det vara svårt att få hem matvaror. Har du inte själv just nu någon som kan handla åt dig, kan kommunen hjälpa dig.

Ring oss eller beställ på webben

Från och med i torsdagen den 19 mars kan du ringa ett nyupprättat nummer 073-523 05 04
kl. 10-12 och 13-15 måndag-fredag.

Du kan också göra din beställning här på torsby.se www.torsby.se/handla70plus.

Så här går det till

Om du ringer, kommer du till en kommunanställd som antecknar det du vill köpa.

Kommunen kontaktar en av de olika frivilligorganisationerna som finns på olika ställen runt om i kommunen, och det är en person därifrån som rent praktiskt hjälper till. Hon/han åker till närmaste affär och plockar ihop varorna och åker sedan hem till dig med det du beställt.

Du kan få hjälp att handla max en gång per vecka.

De ställer varorna utanför din dörr och du får senare en faktura på posten från kommunens näringslivsbolag Torsby Utveckling, Tuab.

Det kostar inget extra för dig, bara det du handlat för.

Eller är du frivillig och själv vill hjälpa till?

Det finns säkert många seniorer runt dig, en släkting, granne eller vän som nu har lite svårt att få handlat eller utfört andra ärenden utanför hemmet. Ring dem och hör om du kan hjälpa till. Som vän till vän, är det mycket uppskattat.

Kanske ni blir vänner för livet efter corona är över, eller åtminstone dricker en kopp kaffe och småpratar lite tillsammans.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)