Torsby kommun
Torsby kommun

Tänk på var du parkerar

En man (från tekniska avdelningen) och en kvinna (polis) på en parkeringsplats för rörelsehindrade

Gatuchef Henrik Johansson och kommunpolis Caroline Eriksson vill påkalla er uppmärksamhet när det gäller parkering

Kommunen och polisen vill be om er uppmärksamhet. Och be er att inte parkera på parkering avsedd för rörelsehindrade eller på lastzoner.

Tyvärr verkar det bli allt vanligare att man parkerar på plats avsedd för rörelsehindrad fastän man inte har rätt att stå där.

De platserna är endast till för personer med rörelsehinder eller annan funktionsnedsättning och som har ett av kommunen utfärdat tillstånd. Det tillståndet söker man hos kommunen och det krävs läkarintyg m.m. för att få det.

Platser avsedda för rörelsehindrade är ett fåtal runt om i centrum, de är extra breda för att det ska vara lätt för den som behöver att kunna ta sig in och ut ur sin bil. Och de är placerade nära affärer etc. för att det ska fungera bra för den som har svårt att röra sig eller liknande.

Den som utan tillstånd ändå parkerar på en sådan plats kan få böter på 1000 kr.

En person lastar ur varor ur en lastbil till en affär

Platser som är markerade med "lastplats" är till enbart för fordon som lastar av och lastar på varor till affärer eller restauranger.

Ett annat ställe där kommunen och polisen har sett ett ökat felparkerande är på lastplats. Det gör att fordon som kommer till affärer och restauranger inte kan komma fram för att lasta av sina varor.

Det kan innebära att chauffören som ska lasta av eller lasta på varor får mycket lång väg att gå med sina varor för att komma till affären, och i värsta fall att affären eller restaurangen inte kan få sina varor alls den dagen.

Låt oss hjälpas åt

Låt oss alla hjälpas åt att parkera på avsedda platser och lämna platserna ovan till dess syfte.

Vi önskar er alla en skön sommar!

Har du frågor om parkering eller avgifter, kontakta kommunens gatuchef Henrik Johansson, tfn 0560-160 53 eller chef för Lokalpolisområde Torsby Henrik Gustavsson tfn 070-609 79 44.

Innehållsansvarig: Henrik Johansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen