Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Tänk efter före - avstå fyrverkerier

Varje år får Värmlands räddningstjänster hantera ett antal händelser relaterade till fyrverkerianvändning. Ofta går det bra men inte alltid.

Det gångna nyårsfirandet bar en mycket mörk prägel utifrån de omfattande skadorna vid två olika bränder, dels skolbranden på Hammarö, dels branden i det anrika bostadshuset i Arvika.

En hantering av fyrverkerier såsom det hanteras idag; i offentliga miljöer, i samband med berusning och ibland av minderåriga, innebär oundvikligen stora risker för bränder. Som företrädare för en institution som ska skydda medborgarna mot olyckor ser länets räddningstjänster att det inte är rimligt att vi använder fyrverkerier i den omfattningen och på det sättet som vi ser att det görs idag.

Ett tryggare nyårsfirande är ett firande utan fyrverkerier.

Hälsningar från räddningstjänsten och Brandskyddsföreningen Värmland

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)