Torsby kommun
Torsby kommun

Sysslebäcks Träffpunkt för unga och Fritidsbankens nya lokaler invigda under fredagseftermiddan

Bilden till vänster: Melker 11 år, klipper bandet och inviger Träffpunkt för unga medan kommunstyrelsens ordförande Peter Jonsson och kommundirektör Thomas Stjerndorff hejar på. Bilden till höger: Riksdagsledamoten Magnus Resare besökte Torsby och Sysslebäck dagen till ära och inviger här Fritidsbankens nya lokaler i Sysslebäck tillsammans med Mikael Einarsson, chef för Fritidsbankerna i Sysslebäck och Torsby.

Verksamheterna Träffpunkt för unga och Fritidsbanken i Sysslebäck är inte nya, men båda har nu fått nya lokaler, som invigdes på fredagseftermiddagen den 29 september. De två verksamheterna är nu goda grannar i ett varsitt hus vid Temporära, strax söder om Dalbygården. Fritidsbanken finns i huset längst västerut och Träffpunkt för unga håller till i det östra huset, närmast RV62.

Träffpunkt för unga - nya lokaler

Träffpunkt för unga-huset inrymmer fem rum inklusive kontor och allrum med köksavdelning. Huset och verksamheten kan beskrivas som en "träffpunktsbas" där barn och ungdomar kan träffas några dagar i veckan och spela pingis, fika, se på TV, spela spel, pyssla och mysa i sofforna. Det är också därifrån de utgår när de hittar på andra aktiviteter och utflykter.

"Det är ni, barn och ungdomar, som är kraften i det här huset"

Invigningstalare för "Träffpunkt för unga" var kommundirektör Thomas Stjerndorff som tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Peter Jonsson gav 11-årige Melker högsta möjliga betyg i bandklippning när han klippt bandet och därmed invigt "Träffpunkt för unga" i Sysslebäck. Thomas Stjerndorff passade också på att lämna över en gåva, ett startbidrag till verksamheten från Torsby kommun, till fritidsledare Jennie Jonsson. En annan present som barnen och ungdomarna kunde åtnjuta direkt på plats var den stora presentkassen fylld med godis och snacks som kommunledningen hade med sig, dagen till ära.

Kommundirektör Thomas Stjerndorff invigningstalar vid Träffpunkt för unga-huset och lämnar strax över bandklippningssaxen till Melker 11 år, som ska klippa bandet.

- Det är jättekul att vara med här i dag och inviga "Träffpunkt för unga" tillsammans med er barn och ungdomar och jag tror faktiskt att några av er är barn till de som jag hade som elever på Kvistbergsskolan för cirka 35 år sedan, när jag arbetade som lärare här i Sysslebäck, säger Thomas Stjerndorff, han förtsätter:

- Det här huset har vi ställt iordning eftersom det blev lite trångt på läktaren i GA-hallen och efter att vi lyssnat på vad barnen och ungdomarna önskade sig. Nu finns här en bra lokal att träffas vid, och att utgå ifrån. Här finns nåt att göra och möjlighet att få sig en kopp kaffe, som också var ett önskemål. Jag vill att ni ska veta och komma ihåg att det är ni barn och ungdomar som är kraften i det här huset. Det är ni som ska aktivera er och komma på vad ni vill göra, aktiviteterna kommer inte att vara helt tillrättalagda av vuxna, passa också på att föreslå till fritidsledarna vilka olika aktiviteter och utflykter ni tycker vore kul att göra. Och självklart ska ni fortsätta vara i GA-hallen och utöva olika sporter och aktiviteter, säger Thomas Stjerndorff, kommundirektör Torsby kommun.

... och där var bandet klippt och Träffpunkten för unga på Temporära i Sysslebäck förklaras invigd. Det var Melker 11 år som höll i saxen och han fick högsta möjliga betyg av både Peter Jonsson och Thomas Stjerndorff.

En stor presentkasse med godis, snacks och läsk till alla barn och ungdomar som fanns på plats dagen till ära, att hugga in på direkt. Varför vänta? :-)

Jennie och Julia arbetar som fritidsledare på Träffpunkt för unga och står nu redo för en rundpingismatch i allrummet.

- Det här är ett jättebra ställe för vår verksamhet, och vi ska såklart inte bara att vara här inne, vi kommer att fråga runt och lyssna på vad barnen och ungdomarna vill göra. Vi planerar för att göra utflykter och ha olika aktiviteter i och runt GA-hallen och på andra ställen. Barnen och ungdomarna är och ska vara delaktiga och komma med egna förlag när vi planerar verksamheten, säger Jennie Jonsson, som arbetar på Träffpunkten tillsammans med Julia Sundholm.

Träffpunkt för unga, öppettider

Onsdag: 13.00 - 16.00, årskurs 4 - uppåt.
Fredag: 13.00 - 16.00, årskurs 4 - 6.
Lördag: 18.00 - 22.00, årskurs 7- uppåt.

Under öppettiderna här ovan finns fritidsledarna på plats och kan nås på 073-271 22 78.

 

Fritidsbankens nya lokaler

Nästa invigningsceremoni ägde sedan rum cirka 50 meter västerut från Träffpunkten, nu var det dags att inviga Fritidsbankens nya lokaler i Sysslebäck.

Båda verksamheterna fick ett varsitt startbidrag

Dagen till ära fick de båda verksamheterna ett varsit startbidrag från Torsby kommun. Invigningstalade för Fritidsbanken gjorde Peter Jonsson (S) kommunstyrelsens ordförande, Torsby kommun:

- Själva grundtanken med Fritidsbanken är fenomenal, att alla som inte har sportutrustning faktiskt kan gå hit och låna av det stora utbud som samlats in. Här kan alla som har hel och ren sportutrustning hemma som inte används, lämna in, så kommer det till nytta. Det ska jag själv göra. Det här huset, här i Sysslebäck, är ett perfekt ställe att nu bedriva Fritidsbanken på eftersom ungdomarnas Träffpunkt ligger strax här bredvid. Jag hälsar därmed Mikael Einarsson, som är chef för Fritidsbankerna i Sysslebäck och Torsby, fram att inviga Fritidsbankens nya lokaler här i Sysslebäck, och det kommer han att göra tillsammans med riksdagsledamoten Magnus Resare, som besöker Torsby kommun och Sysslebäck dagen till ära, säger Peter Jonsson (S) kommunstyrelsens ordförande, Torsby kommun.

Fritidsbankens öppettider och kontaktuppgifter i Sysslebäck

Måndag, onsdag och fredag 12.00 - 17.00

Tel: 070-254 82 30
E-post: fritidsbanken.syssleback@torsby.se

 

Peter Jonsson (S) kommunstyrelsens ordförande bär flaggan på plats inför dagens invigning på Temporära i Sysslebäck.

Till vänster: Kommunstyrelsens ordförande Peter Jonsson invigningstalar och lämnar över en gåva från Torsby kommun i form av ett startbidrag till Fritidsbanken och fritidsbankchef Mikael Einarsson (till höger).

Till vänster: Torsby kommuns chef för Fritidsbanken Mikael Einarsson klipper bandet och inviger därmed Fritidsbanken i Sysslebäck tillsammans med riksdagsledamot Magnus Resare (till höger).

En glad delegation ser många samverkansvinster med att de två verksamheterna nu blivit goda grannar. Från höger: Kicki Velander fritidschef Torsby kommun, Ronnie Walfridsson (M) oppositionsråd Torsby kommun, Peter Jonsson (S) kommunstyrelsens ordförande Torsby kommun, Sonny Andersson, Finnskoga IF, arbetar på Fritidsbanken i Sysslebäck, Thomas Stjerndorff, kommundirektör Torsby kommun, Mikael Einarsson chef för de båda fritidsbankerna i Torsby kommun, Magnus Resare (M) riksdagsledamot.

På Fritidsbanken finns massor av sportutrustning att låna för alla som önskar. Utrustningen lånas ut så långt lagret räcker. Här är några av de längdåkningsskidor som finns ...

... och här är några av de fotbollsskor som står på hyllan för utlåning ...

... för att inte tala om förrådet av slalomskidor i alla storlekar och utföranden.

Sist men inte minst, en annan viktig sak i sammanhanget: Solen sken, det var 16 grader varmt och det fanns gofika till alla besökare.

- Fritids-, kultur- och arbetsmarknadsavdelningen är glada att nu kunna presentera en ny lösning och nya lokaler för de här två verksamheterna. Med träffpunkt för unga och Fritidsbanken som goda grannar kommer fler samordningsvinster. Vi tror att grannskapet mellan verksamheterna kan skapa mer fysisk aktivitet och öka rörelseglädjen bland barn och ungdomar i området, säger Kicki Velander, fritidschef, Torsby kommun.

Foton och text: Ulrika Andersson, Torsby kommun.

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen