Torsby kommun
Torsby kommun

Sysslebäcks brandstation har fått en ny brandbil

Arne Nyberget, stationssamordnare vid brandstationen i Sysslebäck, är glad att den nya brandbilen kommit på plats. Här, längst bak i brandbilen, visar han den 80 meter långa centrumslangen som är direktkopplad till vattentanken på 5500 liter. Foto: Ulrika Andersson.

Under onsdagseftermiddagen anlände den nya brandbilen till brandstationen i Sysslebäck. Stationssamordnare Arne Nyberget tog emot brandbilen.

Större tank och uppfällbar ljusskylt på taket

Den nya brandbilen har större vattentank än den tidigare, den har också en 80 meter lång centrumslang som är direktkopplad till vattentanken, vilket betyder att brandmännen kan påbörja släckningsarbetet direkt när de kommer till en brand.

Nya brandbilen har en uppfällbar ljusskylt på taket med texten Olycka som brandmännen fäller upp vid en sådan utryckning, för att tydlig kommunicera situationen till omgivningen.

- Ja, vi är glada här på Sysslebäcksstationen, som är Värmlands nordligaste brandstation, att den nya brandbilen är på plats. Den här nya bilen rymmer hela 5500 liter vatten och har ett tryck på 40 bar, den gamla brandbilden rymde 3000 liter. Det betyder att vi nu får en starkare samlad förmåga att hantera bränder i vårt största riskområde som är skogen och till exempel Branäs där vi är beroende av att ha mycket vatten med oss, säger Arne Nyberget, stationssamordnare vid brandstationen i Sysslebäck.

Se nya brandbilen vid Kvistbergsskolan på Valborgsmässoafton, söndag 30 april

Den nya brandbilen med tillhörande brandmän kommer att finnas på Kvistbergsskolan i samband med Valborgsfirandet nu på söndag, för att bevaka brasan och samtidigt visa upp den nya brandbilen.

För mer information om nya brandbilen
Kontakta Niclas Haraldsson
Fordons- och materialansvarig, Räddningstjänsten, Torsby.
E-post niclas.haraldsson@torsby.se
Tfn 0560-161 24

Här kan du läsa om Räddningstjänsten i Torsby kommun.

Den nya brandbilen får en välbehövlig tvätt efter ankomsten till Sysslebäck tidigare i eftermiddag. Foto: Ulrika Andersson.

Sysslebäcksstyrkan får en genomgång av den nya brandbilen. Foto: Johan Westh.

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen