Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Studenter gav förslag på utveckling av besöksnäring på landsbygd

Studenter från Turismvetenskapliga programmet vid Karlstads universitet presenterade sina förslag och idéer på utveckling

(Video) Torsdagen den 28 mars 2019 kom en klass studenter från Karlstads universitet till Torsby för att presentera sina förslag och idéer på hur man kan utveckla besöksnäringen på landsbygden.

Arbetet som studenterna gjort är i en aktivitet som heter Lanthandel Adventure. Den ingår i projektet “Servicepunkter i nöd och lust”, ett projekt som har som mål att stärka och utveckla den grundläggande servicen på landsbygden.

En av grupperna, röstades fram av en jury, att vara vinnare. Deras förslag gäller Klarälvens fiske, en del av en aktiv kommun. Läs motiveringen till priset, och läs deras presentation. (och övriga gruppers presentationer)

Det är ett uppdrag de fått av Torsby kommun och är samtidigt en del av deras kurs “Företagande inom turism” på Turismprogrammet på Karlstads universitet. Kursen är på 7,5 högskolepoäng.

I början av kursen var studenterna på besök runt om i Torsby kommun och har bland annat träffat lanthandlare i Klarälvdalen. Sedan har man hemma på universitetet arbetat med frågan och nu var det dags för final.

På torsdag var de alla här, inklusive kursledaren Svante Karlsson, docent i kulturgeografi vid Karlstads universitet, och redovisar sitt arbete.

- Vi ville ha in nya idéer om hur man kan utveckla turismen på landsbygden, säger projektledare Ingela Bönström Brusgård. Det är alltid en risk att man tänker i samma hjulspår som man alltid har gjort, därför ville vi ta hjälp av ungdomar, studenter som kan se med nya fräscha ögon på utvecklingsmöjligheter.

- Det har varit en spännande dag och många av idéerna är absolut genomförbara, på kortare eller längre sikt.

Läs deras presentationer

Här kan du läsa studenternas presentationer och juryns omdömen.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen