Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Stjerneskolan besöker The Wood Region i Sysslebäck

I augusti i år startar nya Teknikprogrammet på Stjerneskolan och i slutet av mars besökte gymnasiechef Marcus Lech, rektor Anders Larsson och studievägledare Maria Larsson The Wood Region (TWR) i Sysslebäck. TWR kommer att vara en samarbetspartner till Teknikprogrammet på Stjerneskolan.

På bilden ovan filmar gymnasiechefen Marcus Lech TWR:s processledare Johan Brekke när han berättar om den storskaliga 3D-skrivaren, som i filmandets stund skriver ut ett par underreden till ståbord, alternativt ett par piedestaler, med Stjerneskolans logotyp på.

Ansök till Teknikprogrammet på Stjerneskolan under omvalsperioden 15 april -14 maj


Under perioden 15 april - 14 maj pågår Stjerneskolans omvalsperiod och niondeklassare som vill göra om sina gymnasieval kan under den här perioden söka till Teknikprogrammet. Eftersom det blev klart i början av februari i år att Stjerneskolan skulle få ytterligare ett gymnasieprogram, fanns inte möjlighet att söka under den ordinarie sökperioden.

Läs mer om Teknikprogrammet på Stjerneskolan här.

Läs mer om The Wood Region i Sysslebäck här.

Här nedan är några bilder från dagens besök på The Wood Region i Sysslebäck.

Här visar TWR:s processledare Johan Brekke maskinen som både krossar och torkar sågspån och flis. Pulveriserat sågspån (sågspånsmjöl) är en del av materialet i skrivartråden som tillverkas i nästa steg. Foto: Ulrika Andersson.

Den här storskaliga 3D-skrivaren skriver ut produkter med skrivartråd som tillverkas av bland annat pulverisetat sågspån, socker och majs. Om man tittar noga i nedre delen på de här ståborden/piedestalerna så syns konturerna av Stjerneskolans logotyp, den ser liksom instansad ut. Foto: Ulrika Andersson.

Ena änden av filamentextrudern, det vill säga den maskin som tillverkar skrivartråd till bland annat TWR:s storskaliga 3D-skrivare. Foto: Ulrika Andersson.

... och här är andra änden av filamentextrudern. Här kommer skrivartråden ut och rullas upp på rullar/spolar som sedan monteras in i olika skrivare för att skriva ut produkter. Foto: Ulrika Andersson.

- Det är viktigt att vi alltid kontrollerar hur starkt materialet är, så att vi hela tiden kan utveckla och anpassa materialets hållbarhet till de produkter som ska tillverkas. Det gör vi i den här materialdragprovaren, säger Johan Brekke. Foto: Ulrika Andersson.

Slutligen får vi se en nytillverkad ratt till de välkända Jonnybilarna som användes i det traditionella Trampbilsrallyt i Torsby centrum på midsommarafton. Foto: Ulrika Andersson.

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen