Torsby kommun
Torsby kommun

Statens servicecenter nu invigt i Torsby

Kontorsområdeschef Värmland Lotta Hellgren mottar blommor och ett varmt välkommen från kommunalråden Anna-Lena Carlsson och Ann-Katrin Järåsen

Tisdagen den 16 juni kl. 10 var det invigning av Statens servicecenters allra nyaste servicekontor. Det ligger i Torsby, i bibliotekets lokaler på Fabriksgatan 2.

Det finns 117 kontor i Sverige, fem i Värmland, nu ett i Torsby.

På ett servicekontor samverkar Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Arbetsförmedlingen för att på ett och samma kontor kunna erbjuda hjälp och stöd i olika frågor.

De ger allmän vägledning och hjälper sig med att fylla i blanketter och ansökningar och vägleder i pågående ärenden, men handlägger inte enskilda ärenden. Du kan få hjälp att boka möten med handläggare m.m.

De kommer att ha öppet måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 10–12, 13–15.

Invigningen var delvis digital

Invigningen var delvis digital på grund av det rådande coronaläget.

Civilminister Lena MIkko inledde med sitt tal, generaldirektör Thomas Pålsson och kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen talade, liksom kontorsområdeschef Lotta Hellgren. De två första via länk (digitalt alltså) och de två andra på plats.

Alla är glada över att staten blir närvarande på allt fler platser runt om i Sverige och kan erbjuda tjänster till invånarna.

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen

- Viktigt att man kan leva, bo och verka på landsbygden, säger Ann-Katrin Järåsen. Då är det viktigt med den statliga närvaron, att erbjuda de tjänsterna till invånarna som servicekontoren gör uppskattar vi.

- Coronapandemin har ännu mer visat vikten av digitalisering, men inget går väl upp emot ett personligt samtal mellan människor, fortsätter hon. Vi hälsar Statens servicecenter välkommen till Torsby!

Kontorsområdeschef Lotta Hellgren:

- Vi är jätteglada att äntligen vara på plats här. Nu hoppas vi att vi får många besök från invånare, alla är hjärtligt välkomna.

- Just nu söker vi personal från Torsby och omkringliggande kommuner som kan arbeta i servicekontoret. Vi håller på med intervjuer och hoppas att det snart är klart, fortsätter hon. Men vi öppnar redan denna vecka, och då kommer personal från Karlstad att finnas här.

Digitalt tal av civilministern och generaldirektören

Kommunalrådet talar och välkomnar servicekontoret till Torsby

Ann-Katrin och Lotta knyter banden på varsin sida och servicekontoret är därmed invigt

Efteråt bjöds på kaffe, dricka och molusk

Så här ser servicecentrets mottagning ut. Den ligger rakt fram när man kommer in på biblioteket.

Fyra myndigheter samverkar i servicekontoret

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)