Torsby kommun
Torsby kommun

Snabb invigning av lekplats i Stöllet

Kommunalråden Peter Jonsson och Anna-Lena Carlsson invigde den nya fina lekutrustningen på lekplatsen i Stöllet

Idag 25 maj 2022 var det en kort men intensiv invigning av nya lekutrustningen på lekplatsen i Stöllet. Regnet kom i en plötslig störtskur och avbröt.

Men allt väsentligt hanns med. Alla barn var på plats, både från Stölletskolan och från förskolan Snickerboa, pedagoger och personal, någon förälder, kommunalråd, kommundirektör och representant för tekniska avdelningen.

Efterlängtad ny lekutrustning

Den gamla lekplatsen som funnits där i många år hade tjänat ut och tekniska avdelningen har nu bytt ut en del lekutrustning mot ny.

Den nya lekutrustningen är avsedd för barn i åldrarna 3–9 år. Den heter Saturnus Skoll och ger möjlighet till att gå balansgång, åka ruschkana och klättra upp och ner på diverse olika vis, och är enligt uppgift en uppskattad lekutrustning.

Är det roligt med denna nya lekutrustning? frågade kommunalrådet Peter Jonsson de samlade barnen.

- Ja, jätteroligt ropade barnen i kör.

Ännu mer lekutrustning kommer

- Vi ser att det skulle behöva vara gungor också, konstaterade kommunalrådet Peter Jonsson, strax innan han förrättade invigningen tillsammans med kommunalrådet Anna-Lena Carlsson.

- Självklart ska det vara gungor, och så kommer det också att bli snart, lovar Peter.

Den äldre lekutrustningen som finns kvar på lekplatsen kommer också att rustas upp.

Godisregn, glass och festis

Självklart ska det ju vara godisregn när det är invigning och så blev det. Våra två kommunalråd klättrade upp i nya lekställningen och snart "regnade" det godis till barnen som stod nedanför.

De större barnen var förstås snabbare än de små, men det löste sig bra för de äldre barnen delade med sig till de yngre, så det blev rättvist ändå.

Nära skola och förskola

Lekplatsen ligger på Kyrkvägen i Stöllet, strax norr om kyrkmuren, alltså på kyrkans mark, men lekplatsen tillhör Torsby kommun och sköts av tekniska avdelningen.

Lekplatsen ligger alltså i direkt anslutning till skola och förskola, så den blir ett roligt tillskott på rasterna. Den kommer förstås också att vara öppen för alla barn även utanför skoltid, så är det med alla kommunens lekplatser.

Några bilder från dagens invigning

Barn i rad på väg mot lekplats

Lekplatsen ligger mycket nära Stölletskolan och förskolan Snickerboa

Lekplats utan barn

Följer man bara staketet från skolan och förskolan så är lekplatsen där

Lekande barn på lekplatsen

Roligt att prova på den nya lekutrustningen. Den har plats för många på en gång.

Två vuxna och två barn i rutchkanan

Kommunalråden Anna-Lena Carlsson och Peter Jonsson längst upp i rutschbanan, och två barn provåker

Barn på lekplats, ropar att de vill ha godis

Ja, vi vill gärna ha godis

Barn letar efter godis som fallit på marken

Det gäller att vara snabb när godiset "regnar"

En äldre pojke ger godis till en yngre pojke

Det ska förstås vara rättvist. De äldre barnen som var snabbare att fånga in godiset än de yngre, delade förstås med sig till de små.

Man delar ut glass till barnen

Sist men inte minst (innan störtskuren med regn kom) vankades det glass till alla barn och personal och föräldrar. Kommundirektör Thomas Stjerndorff syns här dela ut glassar till barnen.

Innehållsansvarig: Annette Lauritzen
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen