Torsby kommun
Torsby kommun

Skidtunnelns nya superrekord sattes av SK Bore i måndags

SK Bore-åkarna (från vänster) Filip Danielsson, Gabriel Thorn, Lovisa Modig och Anton Persson satte nya superrekord i skidtunneln i måndags. FOTO: Kristin Holte, SK Bore.

I går förmiddag gick det riktigt undan i skidtunneln, då SK Bores juniorer och seniorer spände på sig skidorna, i syfte slå Petter Northugs och Björn Linds rekordtider i skidtunnel, och det gjorde de. Med bravur!

Insamlingen gav 15 000 kronor

SK Bores elitteam har under de senaste veckorna samlat in bidrag till läger via en insamling på Facebook. Första delmålet var 5 000 kronor och då lovade åkarna att åka rekordsnabba varv i skidtunneln. Totalt gav insamlingen 15 000 kronor.

Danielsson slog Northugs skidtunnelrekord med 12 sekunder

Klubbens juniorer och seniorer har läger tillsammans i Torsby nu under vecka 25 och veckan inleddes alltså med ett hejdundrande fartpass i skidtunneln. Anton Persson slog Björn Lindhs gamla rekord på 2,17 med 11 sekunder, med tiden 2.06. Gabriel Thorn och Filip Danielsson åkte för att slå Petter Northugs rekord två varv 5.02. Filip kom först i mål med 4.50 och Gabriel kom tätt efter. Även Lovisa Modig la ribban högt och nu har hon satt damrekord, ett varv med tiden 2.34 och två varv på tiden 5.30.

Impola och Tärning avverkade 100 varv var

Rekordjakten stannar inte där. Ludwig Tärning och Bob Impola har åkt flest antal varv i skidtunneln under en och samma dag och det resulterade i 100 varv vardera (13 mil/person).

Mer info och länkar till artiklar om SK Bores superrekord i skidtunneln finns på Torsby Skidtunnel & Sportcenters egen nyhet.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)