Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Sju ton fisk ska tas upp ur Sirsjön

Sju ton fisk ska fiskas upp ur Sirsjön genom så kallat reduktionsfiske

Lördagen den 7 oktober kl. 14 är du välkommen till en informationsträff om reduktionsfiske, vid badplatsen Björkhälla vid Sirsjön i Torsby. Det är Rädda Sirsjögruppen och Torsby kommun som hälsar välkommen att se och lära mer om metoden.

Fisket pågår 4-8 oktober

Den 4-8 oktober kommer företaget Klara vatten att reduktionsfiska med not i Sirsjön. Metoden innebär att vitfisk (mört och braxen) fiskas upp. Cirka sju ton fisk tas upp. Åtgärden är ett led i arbetet med att försöka göra Sirsjön till en friskare sjö utan algblomning.

Få info och se hur reduktionsfiske går till

Klara vatten kommer på lördagen den 7 oktober kl. 14 att ge information om hur fisket går till och varför det görs. Representanter för Rädda Sirsjögruppen och kommunen kan också ge mer information om sjön och det arbete som gjorts tidigare.

Hämta fisk till katten

Om du vill får du också gärna hämta fisk som fiskats upp och ta med dig, till exempel till katten. Du kan hämta fisk från och med onsdagen den 4 oktober.

Män i båt, tar upp fisk

Åtgärden är ett led i arbetet att försöka göra Sirsjön till en friskare sjö utan algblomning

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)